GeriÇorba Tarifleri Cennet çorbası tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Cennet çorbası tarifi

Cennet çorbası tarifi

Çorbalar özellikle kış aylarında sofralarımızın vazgeçilmezleri. Ama her gün aynı çorbayı içmek de bazen can sıkıcı olabiliyor. Siz de aynı fikirdeyseniz ve farklı bir lezzet arıyorsanız cennet çorbasını mutlaka denemelisiniz. Hem oldukça doyurucu hem de besleyici bir çorba olan cennet çorbası için malzemeler ve yapılış aşamaları aşağıda. Afiyet olsun…

  • Ocakta
  • 6+ Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı mısır unu
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet patates
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1-2 diş sarımsak
  • 2 su bardağı tavuk suyu
  • 5 su bardağı sıcak su

Üzeri için:

  • Sıvı yağ
  • Toz kırmızı biber

Cennet çorbası tarifi Nasıl yapılır?

Patatesi ve soğanı soyup kuşbaşı doğrayın.

Tereyağını tencerede kızdırıp mısır ununu 2-3 dakika kavurun.

Soğanı ve patatesi ekleyip kavurmaya devam edin.

Sarımsağı ezip tuz ve karabiberle birlikte tencereye ekleyin.

Tavuk suyunu ve suyu da ekleyip sebzeler yumuşayana kadar pişirin.

Sebzeler yumuşadığında çorbayı el blender’ıyla ezin. (Kıvamı koyu olursa biraz daha su ekleyebilirsiniz.)

Çorbayı bir taşım daha kaynatıp ocaktan alın.

Servis sırasında üzerine kırmızı biberli yağ gezdirin. Afiyet olsun…