GeriHamur İşi Tarifleri Buğdaylı ve mısırlı kaygana tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Buğdaylı ve mısırlı kaygana tarifi

Buğdaylı ve mısırlı kaygana tarifi

Karadeniz yöresine ait bu muhteşem lezzet damağınızda enfes bir tat bırakacak!

  • Izgarada
  • 6+ Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • Yarım su bardağı haşlanmış buğday
  • Yarım su bardağı konserve mısır
  • 1 çay bardağı süt
  • 4 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz
  • Taze çekilmiş karabiber
Sos için:
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 dal taze nane
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 diş sarımsak
  • Tuz

Buğdaylı ve mısırlı kaygana tarifi Nasıl yapılır?

İlk önce sosu hazırlayın. Yoğurdu uygun büyüklükte bir kaseye alıp bir çimdik tuzla çırpın. Sarımsağı ezip yoğurda ekleyin. Taze naneyi incecik kıyın. Kuru nane ve zeytinyağı ile birlikte yoğurda ekledikten sonra sosu tekrar karıştırın. Servis esnasında kullanmak üzere bir kenara ayırın.

Yumurtaya un, süt ve tuzu ilave edip iyice karıştırın. İçine haşlanmış buğday, mısır ve taze çekilmiş karabiber ekleyip karıştırın.

Izgarayı bir fırça ile yağlayın. Yumurtalı karışımından küçük bir kepçe ile alarak ızgaranın üzerine dökün. Bir yüzü piştikten sonra diğer yüzünü çevirip pişirin.

Pişen kayganaları servis tabağına alıp hazırladığınız yoğurtlu naneli sos eşliğinde servis edin.