GeriMutfak Tüyoları Borsch (Borş) çorbası tarifi: Borş çorbası nasıl yapılır, nereye ait? Tadı damakta kalıyor...
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Borsch (Borş) çorbası tarifi: Borş çorbası nasıl yapılır, nereye ait? Tadı damakta kalıyor...

Borsch (Borş) çorbası tarifi: Borş çorbası nasıl yapılır, nereye ait? Tadı damakta kalıyor...

Borş çorbası Rusya ve Ukrayna mutfaklarının geleneksel lezzetlerinden biridir. Ana malzemesi pancar olan borsch (borş) çorbası içerisinde lahanadan havuca pek çok ürünle de aynı zamanda sağlıklıdır. Kış aylarında hastalıklara şifa olabilecek lezzetli borş çorbası nasıl yapılır merak ediyorsanız, işte borş çorbası tarifi ve malzemeleri...

Borş çorbası ya da orjinal adıyla borsch çorbası son günlerde havaların da soğumasıyla birlikte aranan tatlar arasında yer almaya başladı. Televizyon programlarında da konu olan borş çorbası izleyiciler tarafından merak ediliyor. Peki, borş çorbası nasıl yapılır? Biz çorbamızın sunumu için krema ve dereotu kullandık ancak siz kremanın yerine süzme yoğurt, dereotu yerine de maydanoz kullanıp lezzeti farklılaştırabilirsiniz. Afiyet olsun…

BORŞ ÇORBASI MALZEMELERİ

500 gram dana eti

8 su bardağı su

1 adet kuru soğan

3 adet domates

1 adet havuç

1 adet kereviz

Yarım lahana

2 diş sarımsak

1 yemek kaşığı tereyağı

2 yemek kaşığı zeytinyağı

1 adet defne yaprağı

2 yemek kaşığı üzüm sirkesi

Kimyon

Karabiber

Tuz

Pancarları haşlamak için:

Yarım çay bardağı üzüm sirkesi

3 adet orta boy pancar

Tuz

Servisi için:

Çeyrek demet dereotu

Yarım su bardağı krema

BORŞ ÇORBASI NASIL YAPILIR?

Pancarları bir fırça yardımıyla iyice yıkayın.

Saplarını ve köklerini ayıklayın ancak soymayın.

Derin bir tencerede tuz ve üzüm sirkesi eklediğiniz bol suda pancarları yarım saat kadar haşlayın.

Bu esnada dana etini iri parçalar halinde doğrayıp ayrı bir tencerede bol suyla haşlayın.

Yumuşayan pancarların suyunu süzün ve kabuklarını soyun.

Pancarlarınızı küp küp doğrayın.

Soğan, havuç ve kerevizi de pancarlarla aynı boyutta doğrayın.

Lahanayı ince ince kıyın, sarımsağı güzelce ezin.

Domatesleri rendeleyin.

Haşlanan etlerin suyunu bir kenara alın.

Tereyağı ve zeytinyağını tencerede kızdırın.

Kereviz, havuç ve kuru soğanı sırayla ekleyip kavurun.

Ardından sarımsakları da ilave edin ve 10 dakika pişirin.

Lahana ve kimyonu da ilave edip 10 dakika daha pişirin.

Son olarak domates rendesini de ilave edin ve suyunu çekene kadar kavurun.

Haşlanmış et ve pancar parçalarını, defne yaprağı ile birlikte malzemelere ekleyin.

Et suyunu da ilave edip 10 dakika kadar pişirin.

Pişme süresinin sonuna doğru defne yaprağını çıkarın.

Üzüm sirkesi, tuz ve karabiberi ekleyip çorbayı lezzetlendirin ve kıvamı koyulaşana kadar kısık ateşte pişirin.

Çorbayı kaselere bölüştürdükten sonra üzerine 1 tatlı kaşığı krema ve kıyılmış dereotu ilave edin. Afiyet olsun…

 

False