GeriTatlı Tarifleri Bıçak tatlısı tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Bıçak tatlısı tarifi

Bıçak tatlısı tarifi

Bol şerbetli bıçak tatlısına hayır diyebilecek çok fazla insan olduğunu zannetmiyoruz. Arnavut mutfağına ait olan bu enfes tatlıyı denemek isterseniz, leziz bıçak tatlısı tarifimiz bütün detaylarıyla hemen aşağıda…

  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 60+ dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

Hamuru için:

  • 250 gram tereyağı
  • 3,5 su bardağı süt
  • 5 su bardağı un
  • 3 adet yumurta
  • Tuz

Şerbeti için:

  • 4 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı su
  • 4 damla limon suyu

Üzeri için:

  • 12 adet çiğ badem

Bıçak tatlısı tarifi Nasıl yapılır?

Şerbetini hazırlamakla başlayın. Su ve toz şekeri derin bir tencerenin içine alın.

Şeker tamamen eriyene kadar karıştırın ve orta ateşte kaynamaya bırakın.

15-20 dakika kadar kaynayan şerbet karışımına taze sıkılmış limon suyunu ilave edin.

Limon suyunu ekledikten 2-3 dakika sonra tencerenizi ocaktan alın. Şerbetin ılık bir kıvam alması için oda sıcaklığında bekletin.

Tatlının hamurunu hazırlamaya başlayın. Tereyağını derin bir tencerenin içine alıp kısık ateşte eritin.

Soğuk sütü eritilmiş tereyağına ekleyip orta ateşte kaynamaya bırakın.

Kullanacağınız unu ayrı bir kabın içine eleyin. Kullanacağınız az miktardaki tuzu da kabın içine ilave edin.

Bu sırada kaynamakta olan sütlü tereyağlı karışıma elediğiniz un karışımını ekleyin.

Tencereyi kısık ateşte karıştırarak hamur haline getirin.

Ocaktan aldığınız hamuru soğuması için ayrı bir kaba aktarıp bekletin.

Yumurtaları soğuyan hamur karışımının içine tek tek kırın ve bir çırpıcı yardımıyla iyice karıştırın.

Kullanacağınız ısıya dayanıklı fırın kabının her yerini tereyağıyla yağlayın.

Hazırladığınız hamuru bastırarak fırın kabının içine yayın.

Tatlınızı kare ya da dörtgen şeklinde dilimledikten sonra üzerine kabuksuz çiğ bademleri yerleştirin.

Önceden 180 derece ısıtılmış fırında 45 dakika kadar pişirin.