GeriMutfak Tüyoları Bıçak arası pide nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte evde Konya usulü bıçak arası pide tarifi ve yapımı
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Bıçak arası pide nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte evde Konya usulü bıçak arası pide tarifi ve yapımı

Bıçak arası pide nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte evde Konya usulü bıçak arası pide tarifi ve yapımı

Bıçak arası pide, Konya mutfağının sevilen lezzetlerinden. İncecik hamuru ve etli harcıyla tadına doyum olmuyor. Yanına ayranla da servis edebilirsiniz. Peki bıçak arası pide nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte evde Konya usulü bırak arası pide tarifi ve yapımı

Bıçak arası, dana etinin bıçakla incecik kıyılmasıyla hazırlanıyır. Bu nefis pide evde de çok zorlanmadan yapılabilir. Eğer denemek isterseniz bıçak arası pidenin malzemelerini ve yapılış aşamaları hemen aşağıda. Şimdiden afiyet olsun...

BIÇAK ARASI PİDE TARİFİ

MALZEMELER

Hamuru için:

500 gram un
15 gram yaş maya
2 su bardağı su
Tuz

İç harcı için:

300 gram dana eti
3 adet domates
3 adet sivri biber
Yarım su bardağı sıvı yağ
Tuz
Karabiber

Üzeri için:

1 yemek kaşığı tereyağı

Bıçak arası pide nasıl yapılır, malzemeleri neler İşte evde Konya usulü bıçak arası pide tarifi ve yapımı

KONYA BIÇAK ARASI PİDE NASIL YAPILIR?

Eti bıçakla çok incecik kıyın.

Sıvı yağı ve karabiberi ekleyip 8-10 saat buzdolabında dinlendirin.

Pideyi yapacağınız zaman domatesleri ve biberleri çekirdeklerini ayıklayıp minik küpler halinde doğrayın.

Domates ve biberi kıymaya ilave edip harcı kenara alın.

Hamur için mayayı suda eritin.

Unu ve tuzu karıştırıp mayalı suyla birlikte yoğurun.

Pürüzsüz bir kıvama gelene kadar yoğurduğunuz hamuru 8 bezeye ayırıp nemi bir örtünün altında 1 saat mayalandırın.

Mayalanan hamuru unlanmış tezgaha alıp merdane yardımıyla ince uzun açın.

Etli harcı hamurun üzerine elinizle yayıp kenarlarını 1 parmak kalınlığında içeri doğru kıvırın.

Fırını 200 dereceye ısıtıp hazırladığınız pideleri fırına verin.

20 dakika pişirdiğiniz bıçak arası pideleri fırından çıkarınca kenarlarına tereyağı sürün.

Sıcak servis edin.

Afiyet olsun…

False