GeriSalata Tarifleri Bezelye salatası tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Bezelye salatası tarifi

Bezelye salatası tarifi

Bezelye mutfaklarımızda her alanda kullanabileceğimiz bir ürün. Çorbası da oluyor, yemeğe, pilava da katılıyor. Peki ya bezelye salatası? Tek kelimeyle “Of” diyoruz. Bol dereotlu bezelye salatasını isterseniz et yemeklerinin yanında isterseniz de çay saatlerinde ikram edebilir, dilerseniz ton balığı ya da tavuk ilave ederek tek başına bir öğün haline de getirebilirsiniz. İşte enfes bezelye salatası tarifimiz…

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 3 su bardağı bezelye
  • 4 adet kapya biber
  • 1 su bardağı haşlanmış mısır
  • 1 su bardağı haşlanmış pirinç
  • 4 dal yeşil soğan
  • 1 demet dereotu
  • Yarım limonun suyu
  • Zeytinyağı
  • Tuz

Bezelye salatası tarifi Nasıl yapılır?

Bezelyeleri haşlayın.

Biberleri közleyip kabuklarını soyun ve küp küp doğrayın.

Dereotunu ve yeşil soğanın yapraklarını da ince ince doğrayın.

Tüm malzemeyi derin bir kasede karıştırıp limon suyu, zeytinyağı ve tuz ilave edin.

Güzelce harmanlayıp servis edin. Afiyet olsun…