GeriSalata Tarifleri Alabaş turpu salatası tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Alabaş turpu salatası tarifi

Alabaş turpu salatası tarifi

Cehennem topuzu, kohlrabi ve yer lahanası gibi farklı isimleri olsa da biz onu alabaş turpu olarak tanıyoruz. Lif açısından oldukça zengin olan bu sebzeyi çorba ve yemeklerde de kullanabilirsiniz. Fakat, sizin için salata tarifini araştırdık. Peki, alabaş turpu salatası nasıl yapılır? İşte cevabı... Şimdiden afiyet olsun...

  • Çiğ
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 2 adet alabaş turpu
  • 2 adet havuç
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 adet göbek marul
  • 1 adet limon
  • Zeytinyağı
  • Tuz

Alabaş turpu salatası tarifi Nasıl yapılır?

Havuç, göbek marul ve turpu jülyen şeklinde doğrayın.

Maydanozu da iri iri doğrayın.

Hazırladığınız tüm malzemeleri derin bir kaseye alın.

Üzeerine limon, zeytinyağı ve tuzunu ilave edip karıştırın.

Afiyet olsun...