Lanetli adanın yeni sahibesi

Monaco Futbol Kulübü’nün sahibi Dimitry Ryblovlev’in kızı Ekaterina (24) 100 milyon Euro karşılığında Onassis’lerin yazlığı Skorpios Adası’nın yeni sahibi oldu. Maria Callas’ın şarkı söylediği, Jackie Onassis’in çılgın partiler düzenlediği adada artık ‘Zorba’ değil ‘Kakalin’ çalacak. Peki dünya jet-setinin gözdelerinden Ekaterina, Onassis’lerin lanetini de teslim alacak mı?

Haberin Devamı

Dünya jet-setinin en güzel kızlarından Ekaterina Rybolovleva, Yunan armatör Aristotelis Onassis’in (1906-1975) torunu Athina Onassis Russel’den 100 milyon Euro karşılığında 800 dönümlük Skorpios Adası’nı 99 yıllığına kiraladı. Efsane aile Onassis’lerin bir sürü eşyası-hatırası küçük bir feribotla yakındaki Lefkada Adası’na naklediliyor.
1963’te Aristotelis Onassis o zamanlar hatırı sayılır bir para olan 3 milyon drahmiye satın aldığında, Skorpios’ta sadece bir küçük kilise, bir ahır ve bir değirmen vardı. Armatör binlerce ağaç diktirdi, lüks bir villa ve bir de taverna inşa ettirdi, uzun plajlar yaptırdı ilk iş olarak adaya.
Adanın ilk hanımefendisi, aşk tarihinde belki de ihanetlerin en büyüğünü yaşayan, Onassis’in uzatmalı sevgilisi soprano Maria Callas’tı. Sevdiği uğruna eşsiz kariyerini bir kalemde silen Callas, 1967’de bir gece, geri dönmemek üzere terk etti Skorpios’u. Çapkın Onassis başka diyarlara yelken açmıştı.
20 Ocak 1968’de dünyanın jet sosyetesi Skorpios’taki küçük kilisenin avlusunda toplandı. Onassis, eski ABD Başkanı John Kennedy’nin dul eşi Jackie’yle evleniyordu. Adaya hayat katan Jackie Onassis, çılgın partiler düzenliyordu. Dünya jet sosyetesinin yatları Skorpios’un iskelesini mesken tutmuştu.
1973’te biricik oğlu Aleksandros’u bir uçak kazasında kaybedince Onassis içine kapandı. Baba, oğul acısına ancak iki yıl dayanabildi. Jackie Onassis, bugünün parasıyla 30 milyon euro nakit karşılığında armatörün serveti ve ada üzerinde bir hak iddia etmedi..
Skorpios’un üçüncü hanımefendisi, Onassis’in tek vârisi gömlek gibi sevgili değiştiren, alkol ve uyuşturucu bağımlısı kızı Hristina (1950-1988) idi. Fransız playboy Thierry Russel ile evlenen Hristina, 1985’te kızı Athina’yı dünyaya getirdi. Sonra yüklü bir tazminat ödeyerek kocasından boşandı. Skorpios’taki partilerde ayakkabılarını fırlatıp çifteteli oynayan Hristina’nın ömrü de uzun olmadı. Arjantin’de arkadaşı Marina Dodero’un evinde ölü bulunduğunda 38 yaşındaydı.
Onassis’lerin son varisi Athina (28) babasının yanında büyüdü. Yunancası sadece birkaç kelimeden ibaret. Annesinin, dedesinin ve dayısının mezarlarını ziyaret için sadece bir kez gitti Skorpios’a. Belki de geçmişi, Onassis’lerin üzerindeki lanetini silmek için sattı.

Haberin Devamı

AİLEVİ TRAVMALAR

Haberin Devamı

Skorpios’un yeni sahibi Ekaterina’ya gelince... O da tıpkı Athina Onassis gibi aile travmalarına uzak değil. Babası dünyanın en zengin 79’uncu işadamı Dimitry Rybolovlev, Rusya’da gübre sektörünün lider ismi Uralkali’nin ve Monaco futbol takımının sahibi. Ayrıca Kıbrıs Rum Kesimi’nin en büyük bankası Bank of Cyprus’un en büyük hissedarı.
Ancak ismini tarihin en pahalı boşanma davalarından biriyle duyduk. Mirasyedi güzelin ailesi, üç yıl süren 6 milyar Euro’luk boşanma davasıyla da magazin basınının gündemindeydi. Ekaterina’nın annesi Elena “Kocam beni reşit bile olmayan kızlarla defalarca aldattı. Kızımı da ihanetlerini örtbas etmesi için kullandı. Pahalı hediyelerle onu manipüle edip, psikolojik dengesini bozdu” sözleriyle skandalın boyutunu büyüttü. Anne Elena, babasının kızına verdiği pahalı hediyelerden birinin 88 milyon dolarlık New York’un en pahalı dairesi olduğunu da açıkladı. Yunanistan ile İtalya arasındaki İyon Denizi’nde bulunan Skorpios, Rybolovlev’lere nasıl bir talih sunacak bilinmez. Ancak artık uzo yerine votkalı kadehler “Stin igia sas” (sağlığınıza) yerine “Nazdarovya” temennileriyle kalkacak.

Haberin Devamı

Not: Vaso teyzemizin cennete göçmesiyle ilgili taziye mailleri gönderen okurlarımıza teşekkür ederiz.

Yazarın Tüm Yazıları