Laf olsun torba dolsun

TAMAM seyircisiz maç iğrenç ve zevksiz. Peki dünkü maçı 100.000 seyircinin izlediğini varsayalım.Yine zevksiz olurdu emin olun.

Turun garanti olması futbolcuların psikolojisini etkilemiş olmalı ki, yırtıcı ve istekli futboldan eser yoktu dün. Tam anlamıyla “laf olsun torba dolsun” misali bir futbol oynandı dün gece. Diyelim ki, dün geceki maç ölçü değildi ama yine de Fenerbahçe’nin zorlu bir maratona çıktığını ve rakiplerinin de ne hazırlık maçları yaptığı rakipler gibi olacağını ne de karşılarında hep Honved ayarında takım bulacaklarını kabul etmesi gerek. Ve buna göre eksikleri, aksaklıkları şimdiden teşhis ederek önlem alması... Aksi takdirde on hafta sonra iş işten geçmiş olur ve başka şeyler konuşulmaya başlanır.

Kırmızı Kart

BILICA’nın gördüğü kırmızı kart hem biraz tartışmalı hem de Fenerbahçe’nin zayıf noktasına atılmış bir taş gibiydi. Maçın sonucunu etkilemesi açısından değil ama sarı lacivertlilerin diğer Avrupa Ligi maçları açısından pek iyi olmadı.

Bana gore F.Bahçe’nin bu kadrosunda iki büyük problem var. Biri Bilica’nın da kırmızı kart görmesiyle iyice problem haline gelen defansın göbeği, diğeri de forvet.

Belki de bu yüzden bu kırmızı kart, transfer sezonu kapanmadan Fener’in elini çabuk tutması için bir işarettir. Bu nedenle bu takımın, ligde en çok sorun yaşayacağı bölge olarak gördüğüm defansın göbeğine alternatif bulması olmazsa olmazıdır. Forvette ise şöyle bir problem var? Güiza yalnız ve yalnız başına üretmesi de o kadar zor. Zorlu maçlarda Dos Santos ve Deivid forvete ne kadar yardımcı olabilir, tartışılır.

MAÇIN ÜÇ ADAMI

Güiza ? Önder ? Baroni (Cristian)
Yazarın Tüm Yazıları