Kupa devi

Ligde beklentilerin çok gerisinde kalan kara kartal, Ziraat Türkiye Kupasında fırtına gibi.

Haberin Devamı

Beşiktaş Fİ Yapı İnönü Stadı’nda, grup maçlarında 1-0 yenildiği Gaziantep Büyükşehir Belediye Sporu 5-0 yenerek bir üst tur için çok büyük avantaj kaydetti.
 
Rakibine neredeyse pozisyon bile vermeden tam 5 gol attı kara kartal. Guti' nin hafif sakatlığı ve Aurelio' nun da cezalı olmasından dolayı  Fernandes ve Ernst ilk 11' de yer buldular. 

Özellikle Fernandes' i dün akşam çok beğendim. Seri, ayaklarına hakim ve devamlı hücum etmeyi düşünmesi olumlu yönleri oldu Portekiz' linin. Attığı iki golde bu pastanın şekeri, balı oldu.
 
Quaresma' nın hırsı ve azmi oldukça iyi fakat yararına gelince aynı şeyleri söylemek zor. Schuster demediyse eğer, Quaresma sahada kafasına göre oynuyor, bir başka görüşle de kendisine oynuyor. Laubali halleri artık canımı sıkıyor. Biraz takım oyunu oynadığında neler yapabileceğini hepimiz biliyoruz. Seni çok seviyoruz ama aklını da başına al sevgili Q7. Gördüğü sarı karta ne demeli ? Acaba bilerek mi cezalı duruma düştü. Eğer öyle yaptıysa çok zekice bir hareket olduğunu söylemek isterim.
 
Bobo uzun bir aradan sonra sahadaydı. 2 golle yıldızlaştı, ama net 3 golde harcadı. Daha çok gol atmak seni kurtarmaz Bobo, arkadaşın bomboş pozisyondayken attıracağın goller seni kahraman yapar bilesin.
 
Gelelim en güzel yere. Ekrem ve Hilbert yani sağ kanat. Gerçekten çok zevk aldım bu ikilinin oyunundan. Sağ kanadı o kadar güzel kullandılar ki, adeta rakibi hallaç pamuğuna çevirdiler. Ekrem' in biraz zamana ihtiyacı var. Çok ağır bir sakatlıktan  yeni çıktı. Düzelen ve form tutan bir Ekrem, Beşiktaş' a çok şey kazandırır. Hem Beşiktaş hem de Hilbert kazanacaktır. Hilbert dün ofans da çok iyi işler yaptı. Sırtını yaslayacağı birini bulduğunda neler yapabileceğini herkese gösterdi. Şunu da söylemeden geçemeyeceğim, Hilbert geldiği günden beri futbolunun üzerine koyarak oynuyor.
 
Gaziantep Büyükşehir Belediye Sporu kupada gösterdikleri başarılı mücadeleden dolayı yürekten kutluyorum. Takımın tamamı karakterli ve yürekli gençlerden oluşuyor ve tüm oyuncular son derece centilmence mücadele ediyor. Her iki maçta da sakatlamaya yönelik bir tane faul olmadı. Fair Play' e kesinlikle aday bir takım. Özellikle de hocaları Erol AZGIN' ı tebrik ediyor ve Bank Asya liginde başarılar diliyorum. Hilbert'le Mustafa arasında yaşanan bir pozisyonda tribünler Mustafa' ya ve G.B.B. spora tepki vermeye başladı. Erol hoca öyle centilmen öyle iyi niyetli bir hoca ki gelen tepkiler dolayısıyla tecrübeli oyuncusunu kenara aldı.
 
NETİCE Beşiktaş dün akşam oynadığı müthiş futbol ve attığı 5 golle kupada yoluna devam ediyor. Guti'yi dün gece neredeyse hiç aramadı. Demem o ki, takım oyunu oynadığında Beşiktaş aslan gibi top oynuyor. İkinci maç sadece formalite maçı olacak. O maçta da Schuster'in maç eksiği olan ve forma şansı bulamayan oyunculara görev vermesi gerekir.
 
(Türkiye' de birçok hakemi sevemedim gitti. Futbolcular iyi niyetli olunca hakemde sanırım iyi niyetli oluyor. MHK ' a sesleniyorum; Deniz Çoban bu ligde her türlü maçı yönetebilecek durumda.)

Yazarın Tüm Yazıları