Krizde sanatla yemeği birleştirdi

Hilton Spor Salonu’ndan bazen hızımı alamayıp Mithatpaşa’ya doğru yürüyorum. İşte bu yürüyüşler sırasında da yeni mekanlar, alış veriş merkezleri ve de yeni insanlar tanıyorum.

Haberin Devamı

Gönül Ceylan’ı da böyle tanıdım. İzmir’in başarılı ressamlarından. Ama bakmış ki artık sanat karın doyurmuyor Ocak başı açmış. Evet yanlış okumadınız. Narçiçeği adlı kebap salonunu oğlu Erkan ile işletiyor. Hem bu işsizlik krizinde 20 kişiye iş sağlıyor, hem de büyük aşkı resme istediği parayı yatırıyor. Pide, lahmacun, köfte, kebap çeşitleri, döner. Kısacası çok da geniş tutmuş mönüyü. Göztepe, Vali Konağı arası. Mithatpaşa Caddesi’nde yaşayanların, özellikle de ailelerin gözde yeri olmuş Narçiçeği. Çünkü Gönül Ceylan tuvaldeki başarısını, sanatını yemekle birleştirmiş. Üstelik de çok hesaplı. Harika krepleri de var. Tatlılar enfes. Kiremitte kaşarlı köftesi, kaşarlı lahmacunu, yoğurtlu İskender‘i mutlaka deneyin.
Sevgililer günü sürprizi
Uzun süredir bir iş yapmak isteyen Gönül Hanım’a kocası Sevgililer Günü’nde armağan etmiş burasını. Eşi ‘devren kiralık’ levhasını görünce talip olmuş kebap evine. İsmini de oğulları Erkan koymuş. Bir ev rahatlığında. Personel çok güler yüzlü.
Paket servisi var. Açık mutfak. Gönül Ceylan, Narçiçeği’ni sanatçı duyarlılığı ile işlettiğini söylüyor. Konum itibarıyla mekanın bahçesi, Karşıyaka’nın tüm güzelliklerini, gün batımına ve güneşin doğuşunu hakim. Bu güzellikler de Gönül Hanımı bir sanatçı olarak çok duygulandırıyor. 2009 yılında Buca Kültür Sarayı’nda, Mavişehir EGS Park’da, Kıbrıs Lefkoşe Saçaklı Ev’de kişisel sergiler açan Ceylan şimdilerde yeni bir sergiye hazırlanıyor.
Narçiçeği Telefon: 0.232.285.42.44

Haberin Devamı

Hayko, Göksel ve Ceceli’nin Altın Güvercin’de kulis sırları

Dün Kuşadası Belediye Başkanı ile yaptığım sohbet toplantısı ve çok ciddi konular nedeniyle sizlere Altın Güvercin Dedikodularını iletemedim. Sıcağı sıcağına özellikle konsere gelen ünlülerin kulis isteklerine bir göz atalım. Hayko Cepkin’ in sahnedeki enerjisini çözdüm. 2 büyük şişe Absolut Votka, 25 adet evet 25 adet Redbull Enerji, 40 adet Bira, 20 adet Lipton Ice Tea Limonlu ve portakal suyu. 30 adet küçük boy su, 20 tost. Göksel ve ekibi pek fazla istekde bulunmamış. İki şişe orkestra için viski ve bol miktarda su ile çerez. Bu arada Göksel’in basın danışmanı Funda’nın kaprisleri kulis görevlilerini bazdirmiş. Hacı olan Mustafa Ceceli, utana sıkıla izah ederek orkestrası için iki büyük şişe Jack Daniels viski ve bir kasa enerji içecek istemiş. Kendi ise meyve, bitki çayı, soda ve kahve ile yetinmiş.

Haberin Devamı

Çeşme’de eğlence zirvede

Aya Yorgi’nin sultanı Marakesh

İzmir’in tatil cenneti ve son yıllarda Bodrum’a kafa tutan Çeşme’de eğlence sezonu açıldı. Geçtiğimiz gece bir tur yaptım. İzmir elitleri bu yıl Aya Yorgi Koyu’nda açılan Marrakesh’in en ‘in’ mekan olduğunu söylediler. İzmir’in eğlence yaşamının prenslerinden Mehmet Özener gerçekten muhteşem bir yer yapmış. Yıllardır gece yaşamının içinde eğlenen ve para harcayan Mehmet bu kez paraları, kendi mekanına harcamış. Marrakesh Beach- Bar. Gündüz ne kadar popüler isimler varsa orada. Gece ise barda. Özellikle iskele ve mermer meşalelerle yapılan aydınlatma süper. Harika bir de tesisat var. Müzikler öyle. Bu yıl Marrakesh Aya Yorgi’nin sultanı olacak anlaşılan.

Haberin Devamı

Konserlerde Babylon farkı

Geçtiğimiz yıllarda Çeşme Alaçatı’da hizmet veren İstanbul’un ayrıcalıklı mekanlarından Babylon da bu yıl Aya Yorgi’de. Beş milyon TL lik yatırım yapılmış. 180 personel çalışacak. 1500 kişilik plaj kapasitesi, 4 bin kişilik konser alanı ile 15 Haziran’da eğlence severleri ağırlamaya başlayacak. Babylon’ da bu yıl MFÖ, Duman, Teoman, Shantel, Nouvel la Voug, Hüsnü Şenlendirici gibi sanatçılar konser verecek.
Her Cuma Oldies But Goldies, her Pazar Havana Salsa esintisi ve hafta içi de dahil olmak üzere sürekli canlı performans var. Babylon da, geçen senelerin klasiği Happy Hour partileri de devam edecek.
Babylon bu yıl ilk olarak Çeşme Limanı’nda açacağı Caz Kulübü ile de caz severlerin ilgi odağı olacak. Caz Kulüp’te her cumartesi ünlü isimleri ağırlayacaklarını söyleyen Babylon’ un patronlarından Mehmet Uluğ, ‘Aya Yorgi Koyu’ndaki mekanımız ve Çeşme Yat Limanı’ndaki kulübümüz ile her zamanki gibi eğlence severler ile keyifli bir yaz sezonu yaşayacağız’ dedi. Aya Yorgi Koyu’nda ki eğlence yerlerinin, farklı konseptlere sahip olmasının, tüm mekanlara hareket getireceğini söyleyen Mehmet Uluğ, koydaki mekan sahiplerinin birbirine destek olması gerektiğine inandıklarını dile getirdi.

Haberin Devamı

Sakın kaçırmayın

·15-18 Haziran İzmir Ticaret Odası’nda harika bir resim sergisi var. İzmirlilerin yakından tanıdığı yardımseverliği ile ünlü, ressam Gönül Güzelcan’ ın eserleri sergilenecek. Çok hayırlı bir iş için. Gelirin tamamı ise Ege Üniversitesi Onkoloji Çocuk Bölümü’ne bağışlanacak.
·Dünyaca ünlü tarihçimiz Prof.Dr. İlber Ortaylı ‘ART 10 Fikir Atölyeleri’ nin Bahar Esintileri’nin konuğu. Yarınki söyleşi kaçmaz. Benim de çok beğendiğim. Ortaylı’nın bu söyleşisi ile ilgili geniş bilgiyi 0.232.421.44.40 numaralı telefondan öğrenebilirsiniz.

Yazarın Tüm Yazıları