Kritik süreç

SADDAM Hüseyin’in infazı küresel efendilerin ikiyüzlülüğünün, kuklalarınınsa ihanetinin açık göstergesidir. Irak’ta yüz binlerce sivilin ölümünden sorumlu ABD ve İngiltere başta olmak üzere AB ülkeleri bize küstahça insan hakları dersleri vermeyi sürdürüyor.

Haberin Devamı

Saddam’ın palas pandıras idamının altında yatan nedenlerden biri de bundan sonraki kritik dava konularında emperyalist devletlerin perde gerisindeki rollerinin açığa çıkması korkusuydu, şimdi deliller karartıldı, rahat rahat yalanlara devam edilebilir. Dışişleri Bakanlığı yetkilileri, Saddam’ın infazı Irak’ın iç sorunudur diyor, Abdullah Öcalan’ın yargılanması ise Türkiye’nin iç sorunu olmaktan çıkartılarak, ABD ve AB ipoteğine alınıyor.

Bush’un mantığına göre Türkiye kendisini yönetebilme ve savunabilme yeteneğine sahip bir demokrasi olmaktan alıkonmuş olmuyor mu? Saddam Hüseyin’li Irak bir bütündü, şimdi emperyalistlerin marifetiyle paramparça... Bütünlüklü bir Irak, Türkiye’nin ulusal çıkarları için önem taşıyordu. Küresel güç odaklarının planı domino taşları gibi Suriye, İran ve Türkiye’yi de aynı akıbete sürüklemek...

Çok kritik bir süreçten geçiyoruz, Türkiye’nin Türkiye’den yönetileceği bir ulusal rotanın yaşama geçirilmesi hayat memat meselesi. Dr. Ali Rıza ÜÇER-ANKARA

Kore, 24 saat 365 gün çalışıyor

KORE’
deki Namyoung adlı bir imalatçı firmasına cuma günü 15.16’da bir e-postayla bir şey sordum. Araya yılbaşı girdiği için, 2 Ocak’ta inşallah görüşürüz dedim ve yeni yıllarını da tebrik ettim. Firmanın ilgilisinden dün sabah (5 saat sonra) yanıt geldi. İki ülke arasında beş saat fark var. Adam mesajında, "İhracat departmanımız 24 saat 365 gün hizmete hazırdır" diyerek her soruyu hemen yanıtlayamaya hazır olduklarını söylüyorlar. Hayret ettim. Orada da ’yılbaşı’ var.

Yani adamlar dur durak bilmiyorlar.

Biz ise tatildeyiz? Ahmet SOYUER

Seçmen listeleri için ciddi uyarı

2007
Kasım’ında yapılacak olan genel seçimlerde oy kullanabilmek için seçmen listeleri 25.12.2006 Pazartesi tarihinden itibaren muhtarlıklarda askıya çıkarılmıştır. Seçmen listelerinde TC kimlik numaraları bulunmayanlar ile isim ve soyisimlerinde yanlışlık olanlara seçmen kartları gönderilmeyecektir. Bunun için her vatandaşın TC kimlik numaralarının nüfus cüzdanlarında yazılı olması gerekmektedir. Ayrıca muhtarlıkta askıda olan seçmen askı listelerine mutlaka bakılmalı; adres ve TC kimlik numaralarının doğruluğu kontrol edilmelidir. Bülent YURTSEVER-

Yeşilköy Mahallesi muhtarı


Traktör satışlarının ardındaki gerçek

BAŞBAKAN Erdoğan, bütçe görüşmelerinde (25.12.2006) şöyle diyordu:"Değerli milletvekillerim, biz, çiftçimizin, köylümüzün gelişmesi için bütün imkánlarımızı seferber ettik. 2002 yılında yalnız 8100 traktör satılırken, hamdolsun, 2006 yılında traktör satışları 40 bine dayanmış vaziyette..." Yani çiftçilerin durumunun iyiye gittiğini anlatmak istiyordu.

CHP İzmir Milletvekili Hakkı Ülkü, buna itiraz ediyor, Başbakan’ın traktör satışlarındaki sayısal artışı yanlış değerlendirdiğini söylüyor.

Bunun için Ege Bölgesi’nde tarımla uğraşan kardeşiyle konuşmuş milletvekili Ülkü; traktör satışındaki artışın başka bir nedeni olduğunu belirtiyor:

"Çiftçilerimiz çaresiz ve zor durumda oldukları için, zorunlu olarak traktörlerini değiştirmektedir. Varsayalım çiftçinin elinde eski bir traktör var ve bunun ederi 11-12 milyar. Acenteler çeşitli ’cazip’ kampanyalarla ’Senin traktörünü alalım, yenisini verelim’ diyorlar. Çiftçi de traktörünü satıyor. 4-5 milyarını acil ihtiyaçları için harcıyor, geriye kalanını da nafakası ve tarlasını yeniden ekmek için kullanıyor."

Sonrası ’borç sarmalı’... Ülkü devam ediyor:

"Daha sonra çiftçi bankaya gidiyor ve sattığı traktörün yerine ortalama 35 milyara yeni bir traktörü, 5 yıl taksitle ve faizle alıyor. Önündeki yılı ve yılları düşünmeden, kestirmeden, önündeki yıl ve yıllarda başına neler geleceğini bilmeden... Tıpkı Türkiye’nin önünü görmediği ve bilmediği gibi...

İşte Sayın Başbakan’ın bunlardan ve çiftçinin içinde bulunduğu durumdan haberi yok ne yazık ki..."

TEMA ve meşe

TEMA’dan... Erozyon, Türkiye için gerçekten çok büyük bir tehlike, toprağımız gidiyor, ülkemiz çölleşiyor. Buna karşı acilen önlem almalı ve bu çölleşmeye bir dur demeliyiz. TEMA’nın 10 milyar meşe kampanyası kapsamındaki SMS meşe kampanyasında hedeflenen, 100 milyon mesaja ulaşmak... Şu ana kadar ancak 3 milyon mesaj oluşmuş durumda.

Lütfen henüz destek vermediyseniz aşağıdaki adrese girip formu doldurun ve sizin için de 9 tane meşe tohumu toprakla buluşturulsun.

Bu sayfaya gidip formu doldurun yeter: www.smsmese.org/mesaj.asp

Biliyor musunuz

SHP
Parti Meclisi’nin, F tipi cezaevlerinde iyileştirmeye gidilmesini ve tutuklu ve hükümlülerin ortak yaşam alanlarında gün boyunca bir araya gelmelerinin sağlanmasını istediğini...

MESAJ PANOSU

BAYRAMLAR ’yoksula yardım bayramı’ olmalıdır. Yardıma muhtaç bir kişiye para vermek, ona et vermekten daha üstün bir hayırdır. Mehmetçik Vakfı’na yapılacak her türlü yardımın, şehit çocuklarının eğitimine, engelli duruma düşmüş gazilerimize yapılan ekonomik yardımlara gittiğini biliniz.

(Cemil DENK)

Haberin Devamı

İYİ BAYRAMLAR SEVGİ DOLU YILLAR

Yazarın Tüm Yazıları