Kozmosun ruhu müzik

Sesler, titreşimler, ritm ve müzik...

Dünyada insandan önce müzik vardı. Doğanın kendi melodisi dünyayı sarıyor ve rengarenk seslerin ritmiyle dolaşıyordu.

Rüzgarla hışırdayan yapraklar, çağlayan sular, şırıldayan yağmur, birbirine sürtünen sazlar, ağustos böceklerinin sesi kuşların cıvıltısına karışıyor, tizden pese doğru dalgalanan muhteşem senfoniye insan eşlik etmeye başlıyor. Evet, doğanın seslerini taklit etmeye başlayan insan, konuşmayı keşfediyor.

İlham kaynağımız doğa ve doğanın parçası olan insan, kendi gerçeğini keşfediyor. Uyum ve ahengin ortasında patlayan fırtınanın sesi, gökyüzünün gümbürtüsüne karışıyor ve insan korkuyu tanıyor.

Güneşin parlak ışığı ile birlikte içi ısınıyor, korkularından arınıyor ve karanlığın içinden yükselen farklı sesler içini ürpertiyor.

Seslerin rengiyle birlikte değişen duygularının farkına varıyor ve korkuyu kovmak için aydınlığın seslerinden umudun ve neşenin ezgisini yaratmaya başlıyor.

Sonra kalbinin sesini duyuyor ve dikkatle dinliyor. Adımlarını kalbinin ritmine uyduruyor ve doğanın ritmini yakalıyor.

Gökyüzünün ve yeryüzünün aynı ritmle dans ettiğini keşfediyor ve bu dansa eşlik etmeyi öğreniyor.

Doğumla birlikte başlayan hayatın ritmi, muazzam bir müzik eşliğinde tekrar tekrar yaratılıyor. Ve bu yaradılışın içindeki insan, kendi geleceğini yaratıyor. Sanırım insanlığın evrimini müzik ile açıklamak mümkün. Tabii bunun için müzisyen olmak gerekiyor. Ben sadece sevgili Semra Ferah'ın bana kısaca müziğin tarihinden söz ettiği zaman içimde uyananları burada aktarmaya çalıştım. Kendisi bir müzisyen.

Aynı zamanda bir spritüalist ve 'Dostluğa Çağrı' derneğinin başkanı. Hem müzisyen, hem de spritüalist olunca 'Kozmosun ruhu müzik'tir diyebilirsiniz, Semra Ferah gibi. Doğrusu bu tanım bana çok uygun geliyor ve düşünüyorum; doğanın ezgisiyle bütünleştiğiniz zaman bedeninizin titreşimleri bu müziğe eşlik edecek ve kozmosun müziği içinde akmaya başlayacaksınız.

Şimdi anlıyorum, kedim Zeyna'ın gürültülü bir müzik başladığı zaman neden salonu terk ettiğini! Ve yeni doğmuş bebeklerin başında klasik müzik çalınmasının tavsiye nedenini...

Ve bugün Altın Işık Astroloji ve Bilimsel Araştırmalar Derneği'nde saat: 17:00'de Semra Hanım'ın 'Kozmosun ruhu müzik' başlıklı konuşma yapmasını heyecanla bekliyorum. Bu konuşmayı dinlemek isteyenler 0216 302 33 37 telefonu arayabilir ve gelip dinleyebilirler. Sanırım ilk çağlardan günümüze müziğin gelişimi ve insan ruhunu nasıl etkilediğini bu konferansta daha iyi anlayabiliriz diyorum, Yasemin'ce...
Yazarın Tüm Yazıları