Kötü gidişe devam

UEFA Avrupa ligi E. grubunda Beşiktaş, deplasmanda Dinamo Kiev' e 1-0 mağlup oldu. Gol uzatma dakikalarının son saniyelerinde bir köşe vuruşu sonrasın da geldi.

Haberin Devamı

Carlos Carvalhal bana göre maça takımını beraberlik için çıktarttı. Az kalsın da amacına da ulaşıyordu. Beşiktaş hem ligde, hemde Uefa Avrupa liginde ki kötü gidişatını devam ettiriyor.

Maça Kiev oldukça iyi başladı. İsmail' in olduğu sol kanattan ilk 10 dakika içerisinde net 3 gol pozisyonuna girdiler. Saolsun Beşiktaş' ın sıfır katkıyla oynayan oyuncusu Simao, İsmail' e destek vermeyince o kanat hallaç pamuğuna döndü. Herşeye rağmen dün İsmail' in vermiş olduğu mücadele gerçekten başarılıydı.

Ernst, Necip ve Aurelio, orta sahada rakibi yerinde karşıladılar. Bu üçlü' den birinin maça başlarken Fernandes olması gerekirdi. Fernandes hem defans, hemde ofansif yönden 3 futbolcunun hepsinden de daha iyi durumdadır. Carvalhal' ın dün gece maça başlarken çıkardığı kadro şaşkınlık yarattı. Fernandes' i savunma yapmak amacıyla yedek kulubesinde bırakmasını anlayabilirim ama Edu - Holosko tercihini asla anlayamam.
Madem kontra atağı düşünüyorsun, en az 3 kat daha seri ve 3 kat Edu' ya göre daha yetenekli Holosko' yu kulübede tutmak neyin nesidir. Bu Edu' yu Beşiktaş nasıl aldı anlamış değilim. Futbola defans olarak başlayıp sonları forvet olarak görev yapmış. Beşiktaş bence Edu' yu defans hattında denemelidir. Zira Edu' dan asla forvet olmaz. Bir bizim Edu' muza bakın birde onların 19 yaşında ki Dudu' suna. Oyuna sonradan giren Kiev' li Dudu harika işler yaptı.

Haberin Devamı

Cenk Gönen kalesinde oldukça başarılı işler yaptı. Sivok görevini tam anlamıyla yapmış olsada, Sidnei her zaman sahada görmeyi isteyen birisiyim. Toraman' ın yokluğunda Hilbert' de iyi bir maç çıkardı.

Dinamo Kiev bu galibiyetle, grupta Beşiktaş' ın 2 puan üstüne çıktı. Bu mağlubiyet çok kötü oldu. Beşiktaş bu gruptan çıkmak istiyorsa, İstanbul' da ki maçta mutlaka Kiev' i yenmek zorundadır. Aksi takdir de gruptan çıkamaz.

Quaresma dün gerçekten canla, başla oynadı. Hem defans yaptı hemde ayağında top tutarak Kiev' i dönem dönem oyundan düşürdü. Q7 haricinde bir oyuncu daha topu oyunda tutabilseydi, maç değişik olabilirdi. Sahada ki iki oyuncu malesef kara kartalı sırtından bıçaklıyor. Takımı sabote ediyorlar. Onlar Edu ve Simao. Koşmadılar, pres yapmadılar. Yürümediler bile. Edu yakaladığı bir pozisyonda kaleye giderken bir ağır bir kamyon gibiydi. Güzelim pozisyon Edu' nun çok ağır kalmasından dolayı eridi gitti.

Haberin Devamı

Beşiktaş yaptığı bir sürü yanlış transferle eski futbolcularını arar oldu. Bobo, Delgado ve Tello'nun halen yeri doldurulamadı.

 

Yazarın Tüm Yazıları