Kötü çok kötü

FENERBAHÇE kötü oynuyor. İşin garibi, kötü oynamak için sanki özel bir çaba gösteriyor. Zico ve futbolcular el ele vermiş, "Biz nasıl yaparız da kötü oynarız" diye çalışma yapıyor.

F.Bahçeliler’in bir kere şunu bilmesi lazım; böyle bir orta saha ile asla iyi oynayamazsın ve maç kazanamazsın. Devamlı geriye veya yana oynayan, ikili mücadeleleri hiç kazanamayan ve topu olumlu kullanamayan bir orta saha... Bu durumu belki bin kere yazdık ama değişen bir şey yok. Orta sahadakiler böyle anlamsız işler yaparken, en geridekiler de topu şişirip durdular.

İnanılır gibi değil, Fenerbahçe gibi bir takım böyle dan dun futbol oynar mı? Bu takımda inisiyatifi ele alacak bir futbolcu yok mu? Takımın lideri denilen Alex’e bakıyorsun; kornerleri ve duran topları saymazsan, sadece 6 kere topa vurmuş. Oyun kurucu pozisyonundaki bir futbolcu böyle mi oynar? Fenerbahçe’de dün sol taraf hiç yoktu. Sağdaki Kazım, elinden gelen her şeyi yaptı ama kapasitesinin sınırlı olması nedeniyle etkili olamadı.

Aurelio ve Deivid niye yedek oturdu?

Zico’ya soruyorum; "Aurelio ve Deivid niye kenarda oturuyor?" Bunlar dünya yıldızı mı ki, yedek bekliyor. Standardın biraz üzerindeler, o kadar.

Maçta galibiyeti kaçıran taraf Ankaragücü oldu. İki kez Bebbe, bir kez de Gökhan, kaleci Serdar’la karşı karşıya kaldı. Ankaragücü çok mu iyi oynadı, hayır. Adamlar sadece mücadele etti. Ama baktılar, Fenerbahçe’de iş yok; saldırmaya başladılar ve pozisyon da buldular. Son vuruşlarda biraz becerikli olsalar F.Bahçe’yi puansız gönderebilirlerdi.

Ben uzun süredir bu kadar aciz bir Fenerbahçe seyretmedim. Eğer Fenerbahçe Sevilla’da da böyle oynarsa, yaşanacak faciayı düşünebiliyor musunuz? Zico’nun Bursa ve Ankaragücü maçlarında aslarını dinlendirmesi beş kıymetli puana mal oldu. Ve gidişat öyle gösteriyor ki, Fenerbahçe bu puanları çok arayacak.
Yazarın Tüm Yazıları