Korttaki lanet

Avustralya Açık Tenis Turnuvası’nda geçen yıl yine aynı kortta final oynayan Andy Murray, Sırp rakibi Novak Djokovic’e 2 saat 39 dakikada 3-0’la (6-4, 6-2, 6-3) teslim olunca hayalleri bir kez daha yıktı.

Haberin Devamı

NADAL’sız Federer’siz alışık olmadığımız bir Grand Slam finali izledik. 99’uncu heyecanını yaşayan Avustralya Açık’ın dünkü finalinde, gençlik döneminden beri birbirini iyi tanıyan iki tenisçi vardı;  Sırp Novak Djokovic ile İskoç asıllı İngiliz Andy Murray.
24 yaşındakı Djokovic 2008 yılında burada yine şampiyon olmuştu. 7 gün daha büyük olan Murray ise geçen yıl aynı merkez kortta final oynamıştı.
Şampiyonluk maçı öncesi ön tahminler Novak Djokovic’in kazanacağı yönündeydi. Son dönemde Djokovic servisini düzeltmişti. Yarı finalde Roger Federer’i yenmişti. İki haftalık sürede Avustralya’da mükemmel tenis oynamıştı. Amacı agresif arka oyunu ile Murray’i koşturmak, onu yormak ve maçın hakimiyetini elinde tutmaktı. En önemlisi Rod Laver Arenası’nda nasıl şampiyon olacağı konusunda tecrübeliydi. Nitekim öyle oldu...
Şanssızlığa yanıyorlar
Sırp tenisçi Novak Djokovic, 2 saat 39 dakika süren mücadeleden 6-4, 6-2 ve 6-3’lük setlerle galip ayrıldı ve 2008’de yine aynı yerde kazandığı turnuvadan zaferle ayrıldı.
İngilizler1936 yılında Fred Perry’nin kazandığı Amerika Açık Grand Slam inden bu yana başka şampiyonluk görmedi.  Bu özlem şampiyonluk maçı öncesi bilhassa basında sürekli gündeme geldi.  75 yıllık hasreti dindiremeyen İngilizler, şanssızlıklarına yanıyorlar.

Haberin Devamı

Fileye çıkmadan yenmesi çok zor

Bütün bu psikolojik olumsuzluklara rağmen Murray, Djokovic ile başa baş mücadele etti.  Fakat puanlarda lehine gelişen pozisyonları ürkek kararsız oynayıp file önüne çıkmadı. Rally’ler (topun gidip gelemesi) uzadıkç Murray yorulmaya başladı. Birinci sette top 38 kez  fileni üstünden geçti. Murray’nin mental yorgunluğu fiziksel olarak da onu bitkin hale getirdi.. İkinci setti de kaybeden Andy 3 sette ara ara tekrar geriye dönüş sinyalleri verdi. Ancak Djokovic çoktan kontrolü eline almıştı ve buradan maçın yön değiştirmesine asla izin vermeyecekti. Ve vermedi de. Böylece Murray’e set vermeden 2. kez Avustralya Açık zaferine ulaştı.

Anne daha ne yapayım!

Andy Murray, önce aklını raket tellerinin fazla gergin olmasına taktı, raket değiştirdi. Sonra da tribündeki annesi Judy’e dönerek böyle dedi.

Haberin Devamı

FİNALİN başında doğal olarak iki tenisçi gergindi. İlk 2 oyun neredeyse 17 dakika sürmüştü. Maçın ilerleyen sürecinde Andy Murray’nin heyecanı ve tutukluğu bir türlü tam anlamı ile geçmedi. Kendi ritmini bulamadı. Önce aklını raket tellerinin fazla gergin olmasına taktı. Raket değiştirdi. Sonra tribünde olan annesi Judy’e yönlenerek “Elimden gelenini yapıyorum” dercesine, daha rahat olmalarını istedi. Onların gerginliği Andy Murray’i olumsuz etkiliyordu. Anlaşılan  5 numaralı seri başın omuzlarındaki yük inanılmazdı.


 

Yazarın Tüm Yazıları