Köpeğe haciz

Geçtiğimiz haftalarda bir gün akşam yemeğimi yerken, haberleri izliyordum. Ekrana öyle bir haber geldi ki “keşke izlemez olaydım” dedim.

Haberin Devamı

Bodrum’da borcunu ödemeyen bir ailenin köpeğine haciz konmuş, köpekleri ellerinden alınmıştı.

Aile borçlarını ödeyip köpeklerini almaya gittiğinde, köpeğin çok kısa bir şekilde bağlandığını ağzına da maske takıldığını görmüş o sahneyi de cep telefonuna çekmişti.

Görüntüler televizyon ekranına taşındı. Akşam yemeğimin lokmaları boğazıma düğümlendi “iyi ki artık Türkiye’de yaşamıyorum” dedim.

Hayatım boyunca böyle bir olay ne duydum ne de gördüm. Haciz memurlarına söylüyorum köpekten başka haciz koyacak cisim bulamadınız mı? Bırakın ailenin yaşadığı üzüntü ve acıyı, o köpeğin yaşadığı acıyı hiç düşündünüz mü?

Unutmadığım bir başka olay da Gezi olayları sırasında bir sokak köpeğine biber gazı sıkan polisin resmi idi. Şimdi o polis memuruna diyorum ki o biber gazını çocuğunun yüzüne sık bakalım seni o zaman görelim.

Haberin Devamı

Ben bir hayvan severim. Hele köpekleri o kadar çok severim ki, hayatımı ve tüm varlığımı onlar için harcarım.

Köpeğe haciz

Benim de 3 köpeğim var. Önceki yıllarda da hep köpeklerim oldu. Köpeklerimin hepsini ya sokaklardan ya da başka insanların eziyetlerinden kurtardım.

Köpeklerimin çocuklarımdan farkı yok. Hatta çocuklarımdan daha da değerliler. İnsan köpek sahibi olmadıkça, onların ne kadar duygusal, ne kadar hassas, sahibine daha doğrusu ailesine ne kadar bağlı olduğunu kimse bilemez.

Umarım o haciz memuru da bir gün evladından aynı şekilde ayrılmak zorunda kalmaz. Yani evladı elinden zorla alınmaz. İşte o zaman söz konusu köpeğin sahibi ve köpeğin yaşadıklarını belki hissedebilir.

Ülkemizde, insana, hayvana, yapılan eziyetleri, her gün dikkatsizlikler nedeniyle meydana gelen kazaları, ölümleri, cinayetleri izledikçe, Danimarka gibi bir ülkede yaşadığım için kendimi şanslı hissediyorum.

Sözlerimi daha fazla uzatmadan “Allah bazı insanlara, yetkililere akıl versin, Allah zor durumda olan insanları, hayvanları, özellikle sokak köpeklerini kurtarsın” diyorum.

Haberin Devamı

Hayvan sevgisi, çocuklarla başlar. Çocuklara hayvan sevgisini aşılarsanız, insan sevgisini de aşılamış olursunuz. Yazıma torunum ile köpeğimin dostluğunu gösteren bir resim ekliyorum.

Köpeğe haciz koyanlara da iki sözüm var, “Allah size akıl fikir versin.”

Yazarın Tüm Yazıları