Kontrolsüz özgürlük rüyalarda gizli

Hepimiz özgür davranmak istiyor ve özgür olduğumuzu iddia ediyoruz. Peki ne kadar özgürüz? Evde sesini sonuna kadar açıp müzik dinlemek istiyorsunuz, güzel devam edin.

Peki sizin apartmanda oturan 47 numaranın bundan haberi var mı? Dinleyeceğiniz ses yüksekliği, 47 numarayı rahatsız etmeyeceğiniz noktaya kadardır.

40 yaşındasınız, başarılı bir doktorsunuz ve dansçı olmaya mı karar verdiniz. Sizden şifa bekleyen tedavisi yarım kalan hastalar, bu gelir durumuna alışmış yeni koşullarda zorlanabilecek bir aile ve çalışma arkadaşlarınız var ama boş verin. Size çok cesursun diyerek cesaret verip, arkanızdan kahkaha atacak çevreniz, seçtiğiniz eğlence sektöründe hayatlarına neşe kattığınız ilk insanlar olacak.

Ama özgür değil misiniz? Dans etmeye devam edin.‘Özgürlük’ ve ‘Sınır.’ Birbirine düşman ama iç içe geçmiş iki kelime. Saçma da görünse, her özgürlüğün görünen ya da görünmeyen sınırları var. Olmalı da.

Yoksa bu özgürlük, para çekmeye gittiğiniz bankada yan kuyrukta bekleyen hesap sahibine ‘Ben para çekecektim ama sizin hesabınızda daha çok varmış, sizden çekiyim bari’ diyerek başlar.

Gücü elinize geçirince de ülkenizde bulunan Özgürlük Anıtı’nın gölgesinde oturduğunuz sarayı beyaza boyatıp, ‘Getir bakalım dünya haritasını arkadaşım. Bu yıl nereyi işgal ediyoruz?’ diyerek devam eder. Kontrolden bağımsız, mantık kurmadan özgür kaldığımız tek yerse rüyalarımızdır. Tanrı yeryüzünde yaşayan tüm insanlara özgürlüğünü zorbaca kullanıp diğerlerinin özgürlüklerine müdahale eden zihniyetlerden bağımsız, özgür yaşamlar, huzurlu uykular ve tatlı rüyalar versin. Tüm güzel rüyalarınız gerçek olsun, Sevgi ile kalın,

Niobe

RÜYA ANALİZLERİ

n Rumuz: N.A

Rüyamda arabaya koşulu atlardan biri kaçtı. Dayım arabadan inip atı tutmak istedi. Sonra at beni kovaladı. Kaçıp bir okulun kafeteryasına girdim. Bir ara o at erkek olmuş, yanıma geldi. Öğretmenim aramıza girip bizimle konuştu. O yabancı erkeğe ‘Kızı korkuttun’ dedi.

Yorum:
Ufukta macera görünüyor. Dikkatli olursanız, bu maceralar tehlike yaratmayacak. Tanıştığınız ya da tanışacağınız birisiyle sürtüşme yaşayabilirsiniz. Bir zararı hafif atlatacaksınız. Evlenme ihtimaliniz var. Başarılı bir iş deneyimi de yaşayabilirsiniz. Gayretleriniz boşa çıkmayacak.

n Rumuz: A.Ç

Rüyamda bir vapura bindim. Sigara içtim. Sonra gelinlik giydim. Düğüne gittim. Dikenli ve çalılı bir yere gidip iki gül kopardım.

Yorum:
Bir teşebbüsünüz şimdilik yarım kalmış. Sizinle birlikte olmak isteyen biri var ya da siz öyle umuyorsunuz. Dikenler ve çalılar aranızda sıkıntılı veya üzücü bir durumun olduğunu gösteriyor. Ama sonuç arzu ettiğiniz gibi olacak galiba...

n Rumuz: Ö.M

Rüyamda üzüm yüklü bir deveyi elimden kaçırdım. Sonradan arkadaşım güçlükle yakaladı.

Yorum:
Elinize geçen maddi bir fırsatı kaçırmışsınız ve bir dostunuz bu kaybı telafi etmenize yardımcı olmuş ya da olma ihtimali var.

RÜYA SEMBOLLERİ

3 MADALYA

Rüyada kendisine madalya takıldığını görmek, olumlu özelliklerin ve özel yeteneklerin farkında olunduğunu gösterir. Madalya başka birisine takılıyorsa, takılan kişinin önemsenen özelliklerini ya da gören kişinin kendinde bazı özelliklerini ödüllendirdiğini gösterir.

3 SEL

Geçici bir sıkıntıya işaret eder. Rüyada, kişi kendisini sel sularının alıp götürdüğünü görürse, bütün sıkıntı ve üzüntülerin geçtiği anlamına gelir.

3 SAMAN

Ucuzluk, bolluk fazla sayıda mal anlamına gelir.

3 ÇAN

Geleneksel anlamda, doğal afet ya da ciddi bir tehlike işaretidir. Modern açıklaması çevremizde gerçekleşen olaylara daha dikkatli bakmamız şeklindedir.

3 ALIŞVERİŞ

Rüyada alışveriş yapmak arzu ve isteklerimizi sembolize eder. Alınan ya da satılan ürün arzu ve tutkularımızı ifade eder.
Yazarın Tüm Yazıları