Konservatuar mezununun imam kadar değeri yok

BEN Ankara Devlet Opera ve Balesi’nde 8 yıldır bale sanatçısı olarak çalışıyorum. Çok cüzi bir ücret alıyorum. Yüksek lisans mezunu olmama rağmen geleceğim konusunda kaygı taşıyorum. Çünkü yarın birgün yapılacak kadro sınavında verilecek 3-4 kişilik kadroya yaşımın geçmiş olmasından dolayı alınmayacağım.

AKP 25 bin polise ve binlerce imama kadro verirken, bizim gibi konservatuar mezunu sanatçılara 3 kişilik kadrolar veriyor. Geçen yıl yapılan sınavda teknik eleman dahil 254 kişiye kadro verildi. Nisanda 157 kişiye daha kadro verileceği söyleniyor. Bunun sanatçılara ayrılan kadro sayısı muhtemen 80 civarı olur.

Ankara Operası’nda 46 kişi koro sözleşmesiyle çalışıyor. Geri kalanı kadrolu koro sanatçısı. Balede ise durum çok vahim neredeyse dans edenlerin tamamı sözleşmeli.

Avrupa Birliği diye çırpınan hükümetimiz Avrupa’da kaç tane opera olduğunu biliyor mu? Sadece Almanya’da 80 civarı. Bizde ise 5...

Atatürk’ün Türkiye’de kurduğu ilk okullardan birinin eski adıyla Musiki Muallim Mektebi olduğunu biliyorlar mı?

Atatürk’ün ne denle büyük bir lider olduğunu bir kez daha anlıyoruz."

GÜNÜN SÖZÜ

"Suya sabuna dokunmayalım mantığıyla hareket ettik. Bugün geldiğimiz nokta, belki 15 yıl sonra dünyayı kaybedeceğiz, yok olacak. Bizi futbol, dizi, magazin, chat ve Formula 1 ile uyuttular. Biz uyurken iş bitiyor. Dünya kaynaklarını kaybediyoruz."

(Prof. Orhan Kural)


Burası haydut pazarı mıdır

MACUNKÖY’
de kurulan ’Açık Oto Pazarı’na pazar günü araçımı satmak için gittim. 8.00 YTL giriş ücreti verdim. Saat 07.00’de gitmeme rağmen hemen hemen tüm yerler şeritlerle çevrilmiş ve parsellenmiş. Pazarın sonlarına doğru bir yere yanaştım. Bir saat sonra birisi geldi "Siz kimsiniz de araçlarınızı buraya koyuyorsunuz, ben burayı akşamdam çevirdim, bir sürü zahmetlere girdim kaldır arabanı yoksa kötü olur" dedi. Tabi bunları tehditkar sözlerle ifade etti. Baktım adamlar kötü niyetli, ben de fazla uzatmadım, başka bir yer buldum. Durumu oranın yetkililerine anlattığımda aldığım cevap "Onlar her hafta buraya 10-20 araba getiriyorlar, sen ayda yılda bir araba getiriyorsun yapacak bir şey yok onlar çevirir" oldu.

Karşılıklı bir rant olayı olduğu için işlerine gelmiyor. Başkent’te böyle bir yerin işletilmesinde ne kadar başıbozukluk var. Vatandaşa saygı yok. Her yer çıkarcılar tarafından paylaşılmış. Garibanlar ses çıkaramıyor.

Abdullah DOĞANAY

Davet

SİZİN aracılığınız ile Sayın Gökçek’i Cinnah Caddesi’nin herhangi bir noktasında karşıdan karşıya geçmeye davet ediyorum.

Gıyasettin KÖSEDAĞ

KISA...KISA...

TUZLUÇAYIR Mahallesi’nde oturuyorum. Bizim sokak lambaları yine bu aralar hiç yanmıyor. Yetkililerden belki cevabını öğrenebiliriz. Bir de yine bizim mahalleye giden Tıp Fakültesi Caddesi’ne neden asfalt atılmadığını bilmek istiyoruz.

Yusuf BATUR

MUTLU
Yaşam Sevgi Dayanışma ve Hizmet Derneği’nin düzenlediği "Polonya ve Polonya Kültürü" konulu konferans bugün 14.30’da Mithatpaşa Caddesi Süleyman Sırrı Sokak (SSK Genel Müdürlüğü sokağı) Nurdan Apt. No:2 Daire:1-2 Sıhhiye adresindeki dernek merkezinde. www.elliyasustu.com

TÜRKİYEM Topluluğu Ankara İl Temsilciliği’nin organize ettiği ’Dayanışma ve Moral gecesi’ yarın 19.00’da Ankara Tren Garı Vagon Restaurant’ta...
Yazarın Tüm Yazıları