Kolombiyalı Kaiser

Beşiktaş’ın genç stoperi yüksek futbol zekasıyla dikkat çekiyor.

Haberin Devamı

22 yaşındaki oyuncuyu Almanların efsane ismi Beckenbauer’a benzetmek mümkün. Yıldız futbolcu, iki yıl önce kendisinin futbola başlamasında büyük payı olan babasını kaybetti./images/100/0x0/55eb0d1af018fbb8f8a7d9d2

GEÇEN sezon 49 gol yenmesi Beşiktaş Başkanı Fikret Orman ile futbol direktörü Önder Özen arasındaki konuşmaların kilit noktasıydı. Yıldız oyuncu transferi için arayışlar sürüyor ancak öncelik çok iyi bir kaleciyle ve stopere veriliyordu. Önder Özen, Güney Amerika’daki arayışları sırasında bir oyuncuyu çok beğendi. Millonarios’in kaptanı Pedro Franco’ydu bu oyuncu. Önder Özen’in Pedro’da en beğendiği özellik konsantrasyonunun çok yüksek, futbol zekasının da üst düzey olmasıydı. Kesicilik özelliği ise mükemmele yakındı. Bire birde karşısındaki rakibe sağ ayağıyla yaptığı müdahaleler birçok tehlikeli akını önlemesini sağlıyordu.

Haberin Devamı

İLK KEZ BAŞKA KULÜPTE OYNAYACAK

ÇOK iyi bir kesici olan Pedro Franco’nun bir başka önemli özelliği ise nokta paslarıydı. Kısa, orta ve uzun mesafeli paslarıyla arkadaşlarını topla buluşturan, fazla riski sevmeyen, çabuk oynama istediğinde bir oyuncu Pedro. Lider özellikleriyle dikkat çeken, 23 Nisan 1991 doğumlu yıldızı, Beckenbauer’e benzetmek mümkün. Günümüz futbolu çok daha hızlı ve çabuk oyunculardan kurulu olduğu için Pedro, Beckenbauer kadar ileri çıkamıyor ve kaleyi karşısına alıp şutlar çekemiyor belki ama savunmadan oyun kurulması ve top kaybının aza indirilmesi konusunda önemli bir işlev üstleniyor./images/100/0x0/55eb0d1af018fbb8f8a7d9d4

Bonservisi 2.4 milyon Euro

MİLLİ Takım’da 3, Millonairos’ta 19 numarayı taşıyan genç Kolombiyalı 5 yıl için toplam 3 milyon Euro garanti ücret alacak.. Siyah beyazlı takım ise taksitler halinde Kolombiya ekibine toplam 2.4 milyon Euro ödeyecek.

Cordoba’nın izinde gidiyor

Geçen sezon Copa Sudamerica’da yarı final oynayan Millonarios’ta, Pedro Franco yine savunmadaki başarısıyla ön plana çıkmıştı.

Haberin Devamı

PEDRO Franco henüz 22 yaşında olmasına karşın Millonarios’un kaptanlığını yapıyordu. Oscar Cordoba gibi Kolombiya halkı tarafından çok sevilen bir ismin oynadığı Beşiktaş’tan gelen teklif Pedro’yu çok mutlu etmişti. 2 yıl önce kendisinin futbola başlamasında büyük payı olan babasını kaybeden Pedro Franco, altyapısında başladığı Millonairos dışında ilk kez kulüp takımı olarak Beşiktaş’ın formasını giyecek.

Transferin gözdesiydi

2012 Kolombiya Kapanış Ligi’ndeki performansı, 2 yıl önce Kolombiya U20 Milli Takımı’nın kaptanlığını yaparken ortaya koyduğu harika futbol onu birçok kulübün transfer listesinde ilk sıralara yükseltmişti.
Geçen sezon Copa Sudamerica’da yarı final oynayan Millonarios, Brezilya’nın iki güçlü ekibi Gremio ve Palmeiras’ı elerken Pedro Franco yine savunmadaki başarısıyla ön plana çıkmıştı.

 

Haberin Devamı

 Yarın: TRABZONSPOR’UN YENİ GOL UMUDU BATUHAN KARADENİZ

 

Yazarın Tüm Yazıları