Koku seçme sanatı

Kadınların en büyük tutkularından biri parfüm. Büyülü dünyasında bize sunduğu seçenekler ise neredeyse sınırsınız.

Haberin Devamı

Peki, kokuların her tende farklılaştığını biliyor musunuz? Cevabınız “hayır” ise o zaman koku seçme sanatının inceliklerini öğrenmeye buyrun!

SATIN ALIRKEN: Parfüm satın almanın en ideal zamanı öğleden öncedir. Çünkü koku alma duyusu bu saatlerde oldukça iyi çalışır. Ama dikkat! Uzmanlar burnunuzu ardı ardına beş parfümü koklayarak yormamanız gerektiğini belirtiyor. Seçiminiz konusunda emin değilseniz, bu küçük teste evde rahat bir ortamda yeniden devam edebilirsiniz. Bir kokunun tüm aroması yaklaşık 15 dakika içinde yayılmaya başlıyor çünkü.
UYGULAMA: Bir parfümün tene yayılmak için sıcaklığa ihtiyacı var. Bu yüzden boyun, dirsek içleri ya da diz arkaları parfümün sürülebileceği vücudun en ideal bölgeleridir. Cilt ne kadar yağlı ise kokuyu o derece daha fazla özümser. Vücut losyonları da parfümün yoğunluğunu korumasına yardımcı olur. İyi bir parfüm kullanıcısının temiz yıkanmış saçları olmalıdır. Banyoda kokusuz şampuanları tercih ederseniz, kullandığınız parfümün de gün içinde kalıcılığını artırmış olursunuz.
YAPILANDIRMA: Baş, kalp ve dip notalar bir parfümün temel yapı taşlarıdır. Parfümü sıktığımız andan itibaren burnumuz öncelikle onun baş notasını (genellikle limon aromalarını içerir) algılar. Ama bu nota oldukça hızlı uçar. 10 dakika içinde kalp notası etkisini göstermeye başlar (çoğunlukla çiçeksidir). Son olarak da kalıcılığı en uzun olan temel nota (ağaçsı, reçine ya da baharatsı) ortaya çıkar.
SAKLAMA: Hassas koku moleküllerinin en ideal ortamı şüphesiz buzdolabıdır; karanlık, soğuk ve kuru... Ancak biz kadınlar parfümlerin güzel flakonlarını sergilemek istediğimizden kullandığımız kokuları genellikle banyoda ya da yatak odasında saklamayı yeğleriz. Parfümünüzün uzun süre dayanmasını istiyorsanız güneş ışınlarına maruz kalmalarını önleyebilirsiniz. Açılmamış bir parfümün dayanıklılık süresi yaklaşık üç yıldır.
İÇERİK: Bir parfümün büyük bir bölümü alkol ve koku esansından oluşmaktadır. Koku esansının payı ne kadar büyükse aroması da o kadar yoğun olur. Koku yüzde 20 ila 30 arasında eau de parfum ise yüzde 15 ila 25 oranında aroma içerir.
PARFÜM PSİKOLOJİSİ: Kokular bizi başka mekanlara götürebilir ve derinlerde bilinçaltındaki duyguları açığa çıkararak anılarımızı yeniden canlandırabilir. Bu bilimsel olarak mümkün, çünkü koku alma duyusu limbik sisteme uyarı gönderir. Limbik sistem beynin duygusal ve içgüdüsel davranışlarından sorumludur. Tek bir koku molekülü bile, negatif duyguları tersine döndürecek kudrete sahiptir.

Genç olmanın uniseks yolu

Haberin Devamı

Amerikalı tasarımcı Calvin Klein, modanın yanı sıra parfüm dünyasında da önemli bir yere sahip. Milyonlarca kadın ve erkek, onun yarattığı kokuları kullanıyor. Modacının son bombası ise gençler için. CKOne, kadın ve erkek teninde rahatlıkla kullanılabilen dünyanın ilk uniseks parfümü olarak şimdi de gençliği hedef alıyor.
CKOne ilk kez 1995’te lanse edildi. Ortak paylaşım, temizlik ve sadelik kavramlarını öne çıkarmayı amaçlıyor. En özel kokunuzu sevgilinizle, eşinizle ve çocuğunuzla paylaşma olanağı sağlıyor. Paylaşmanın önemini belirtmek için de dünyanın ilk 200 ml’lik şişesini kullanıma sunuyor.
Parfümün ambalajı da çevreye duyarlı. Sade, yalın ve geri dönüşümlü kağıttan oluşuyor. Başlığını kullanıcının taktığı flakonun iki kapağı bulunuyor. Bir kapak matara şeklinde, diğer kapak ise dökerek kullananlar için tasarlanmış.
CkOne’ın ortaya çıkışının da oldukça ilginç bir hikayesi var: Tasarımcı Calvin Klein’ın kızı geceyi bir arkadaşının evinde geçirir. Ertesi sabah eve döndüğünde babası, kızının kullandığı kokunun erkek kokusu olduğunu söyler. O da akşam erkek arkadaşında kaldığını, sabah da başka parfüm olmadığı için onunkinden sıktığını söyler. Bunun üzerine Klein’ın aklına uniseks bir koku yaratma fikri gelir.

Keyfi iki katı fiyatı yarısı

Haberin Devamı

Dünyanın ilk ve en ünlü uniseks parfümü. Aynı zamanda dünyanın en çok satan parfümü. CKOne, ferahlamak için üzerinize serpebileceğiniz ışıltılı bir koku. İlişkilere ve paylaşmaya odaklanmış genç nesillerle iletişim halinde. Genel kültür, yaş farklılıkları, ırk ve soy gibi karanlıkta kalmış bazı konulara karşı bir hareketi yansıtıyor. Rahatlık, parlaklık ve duyumsallık arasındaki mükemmel uyumu sağlıyor.

Kızıl ötesi ışınla yağlarınızdan kurtulun

Yaz mevsimi yaklaştıkça fazla kiloların verdiğ stres bedenlerimizin yanı sıra ruhumuzu da olumsuz etkiliyor. Peki, tatil hayallerine bu kadar yaklaşmışken kışın vücudumuzda depolanan fazla kilolardan en kısa sürede kurtulmak mümkün mü?

Haberin Devamı

? Kızıl ötesi ışınlar altında nasıl yağ yakılıyor?
- Bu cihazın en önemli özelliği kızıl ötesi ışınları ve elektrostimülasyon, yani kas çalışma tekniklerinin hepsinin bir arada kullanılmasını sağlaması. Belli dalga ve yoğunlukta verilen kızıl ötesi ışınları, cildin derinliklerine ve kaslara ulaşarak vücut ısısını yükseltiyor. Isınan kaslar da çevrelerinde bulunan yağ hücrelerine ısı yayıyorlar. Ve ısı sayesinde kişinin metabolizma hızı yaklaşık yüzde 14 oranında hızlanıyor.
? Fitness ve diyet programının verilmesine gerek var mı?
- Çıkan vücut analiz sonuçlarına göre diyet ve spor eğitmenleri tarafından kişiye özel bir program çıkarılıyor. Bu sayede kişinin daha sağlıklı kilo vermesi sağlanıyor.
? Seanslar kaç dakika sürüyor?
- Seanslar yatar pozisyon aldıktan sonra toplam 40 dakika sürüyor. Uygulama, kişinin ihtiyacına göre programlanıyor. Kişi eğer sadece incelmek istiyorsa, 40 dakikanın tümü incelmeye, sıkılaşmak istiyorsa yine bu sürecin tümü dokuları sıkılaştırmaya yönelik olarak ayarlanıyor. Amaç hem vücudun sıkılaşması hem de incelmekse cihaz 20 dakika sıkılaşmaya, 20 dakika ise incelmeye programlanıyor. Kızıl ötesi ışınlar kısa sürede yüzeydeki yağ tabakasına ulaşıyor. Artan ısı ile uyarılan yağlar da çok hızlı bir şekilde enerji olarak yakılıyor.
? Haftada kaç kez uygulanması gerekiyor?
- Cihaza en az 3 gün ve bir gün ara ile girmek gerekiyor. 15 seansta 1 veya 2 beden incelmek yaklaşık 5- 10 kilo kaybına denk geliyor. Program sonunda ne kadar yağ kaybedildiği yine vücut analizi ile tespit ediliyor.
? Uygulama neden pedal çevirme egzersiziyle destekleniyor?
- Bu, sağlıklı olarak kilo vermek ve vücudu şekle sokmak için tasarlanan bir zayıflama sistemi. Bu yöntemin diğer yöntemlerden farkı ise kas gruplarını çalıştırmak için pedallardan yararlanılması. Yine kişiye özel diyet programıyla desteklenen yöntemle hem yağlar yakılıyor hem de kişi diri ve şekilli bir vücuda sahip oluyor. Seanslarda bir yandan pedal çevirerek egzersiz yapıp, bir yandan da film seyretmek mümkün.

Güzellik sözlüğü: LİPOZOMLAR

Haberin Devamı

Birçok kremin ve serumun içeriğinde bulunmalarına rağmen çok az kişi bu ismin arkasındaki gücün etkisini biliyor. Yunanca lipos (yağ) ve soma (vücut) kelimelerinin birleşiminden oluşan lipozomlar zar kalınlığında yağ tabakalarından oluşan minik delikli küreciklerdir.
Vücudun yağ hücrelerine yapı olarak oldukça benzemelerinden dolayı cilt tabakasının derinliklerine kadar inerek taşıdıkları yükü oraya bırakabiliyorlar. Örneğin, nem tutucu hyalüronik asit, anti aging savaşçısı A vitamini ya da kolajen üretimini artıran C vitamini böylelikle cildin en derin tabakasında bile lipozomlar sayesinde etkilerini gösterme olanağı buluyor.

Saçlarda yaz çiçekleri

Haberin Devamı

Yaz mevsimi beraberinde getirdiği çiçeklerle hayatımıza aynı zamanda renk katıyor. Tasarımcılar da şimdi en güzel çiçek buketlerini kadınlar için hazırladı. Kumaşlardan, strastan ve tüylerden hazırlanan saç aksesuvarlarıyla bu yaz hiç olmadığı kadar karşılaşacağız. Peki, onları kullanırken nelere dikkat etmek gerektiğini biliyor musunuz?

AZ HER ZAMAN İYİDİR: Saçların tümünü kaplayan Hawaii tarzı çiçek buketlerini sadece partilerde kullanın.
TON SÜR TON: Saç aksesuvarlarınızın ve kıyafetinizin aynı ya da yakın renk nüanslarına sahip olmalarına özen gösterin.
UYUM ÖNEMLİ: Saç aksesuvarının stili kıyafetinizle uyumlu olmalı. Örneğin, renkli tüyler ciddi tüvit takımlarla kesinlikle bir arada kullanılmamalı.
İŞYERİNDE: Dikkat çekmeyen saç bantları ya da küçük çiçekli tokalar işyerinde de rahatlıkla kullanılabilir. Ama sıra dışı olanları lütfen geceye saklayın.
MAKYAJ: Çiçek tutkunlarına önemli bir uyarı, pop tarzı renk paletinden uzak durun! Nötr tonlar bu tarz aksesuvarlarla en uyumlu renklerdir.

Yazarın Tüm Yazıları