Kocamı kiminle yakaladığımı tahmin bile edemezsiniz

Öncelikle size teşekkür ederek başlamak istiyorum, annenizle başlayan bu görevi devam ettirdiğiniz için...

Benim sorunum da eşimin beni aldatmış olması. Aslında fiziksel bir ilişkisi yok ama ben yine de bu olayı içime sindiremiyorum. Daha önce de bir kadınla yakınlaşmıştı, ben hemen fark ettim. Fakat binbir özür, yalvarıp yakarma karşısında affettim.

Aslında şimdi çok pişmanım çünkü başıma daha da kötüsü geldi. Bir gece telefonda konuşurken onu yakaladım. Hem de kiminle tahmin bile edemezsiniz, kız kardeşimle.

İnanın aklımı kaçırmak üzereyim. Kimseye de bir şey söyleyemiyorum, aslında annem biliyor. İlginç ama o da bir şey demiyor. Yine de eşimden ayrılmamı istemiyor. Kız kardeşimse "Yok öyle bir şey, saçmalama" diyor. Fakat eşim itiraf etti. Sadece ailem hálá sessiz duruyor.

Aslında biz çok uyumlu bir çifttik ama eksik bir şeyler var demek ki. Ne olur bana akıl verin; inanın artık hiçbir şey düşünemez haldeyim. Bu durum işime de yansıyor. Aklımı işime veremiyorum. Eşimse sanki hiçbir şey olmamış gibi davranıyor. Besbelli onu affettiğimi sanıyor. Cevabınızı dört gözle bekliyorum.
RUMUZ: KIZIM İÇİN

Bunca yıllık tecrübemden sonra kızım, ne yazık ki artık, tahmin yürütemediğim pek bir şey kalmadı sanki. Her zaman söylediğim gibi ihanete alışmış erkek, bunu sürdürüyor ne yazık ki... İşte sen bir kez affetmişsin ya, bu sefer burnunun dibindeki bir kadına, senin öz kız kardeşinle bile yakınlık kurmaktan kaçınmıyor.

Annenin tavrını da anlamak mümkün değil. Senin yuvanı yıkmak üzere olan kız kardeşine karşı hiç mi sitem etmiyor, azarlamıyor, onu doğru yola getirmeye çalışmıyor? Ama düşünüyorum da kadıncağız da ne yapsın, bence kız kardeşin de bu olayda pek masum değil.

Aileni ve eşini bir araya getir, otur hepsiyle konuş. Bu küçük düşürücü olayın sorumlusunu ortaya çıkar. Eğer gerçekten olay eşinden kaynaklanıyorsa, evliliğini bir kez daha teraziye koymak zorundasın.

Yoksa bu sadakatsizlik sürer gider.

Onu aldattığım için beni affetmiyor

Sevgili Güzin Abla, benim yaklaşık iki yıla yakın süren bir ilişkim oldu ama şimdi ayrıyız ve ben hálá çok seviyorum onu. Ancak, bir zamanlar o benim üzerime düşerken onu sevmediğimi sanıp aldattığım için, beni affetmedi. Bu hatamı ne yaptımsa unutamadı.

Çok çabaladım, çok yalvardım, özür diledim. Ama o "Artık ben yoruldum bu ilişkiden" deyip bitirdi. Şimdi bana ne yapacağım konusunda lütfen yardım et abla. Acaba onu arayıp sormalı mıyım, yoksa aramasam daha mı iyi olacak? Aslında ondan vazgeçtiğimi de düşünmesini istemiyorum?
RUMUZ: MAKAM NEVA

Duygularından emin değilsen neden onu aldatıyorsun kızım? Elbette bu genç de seni sevdiği için, ihanetini bir türlü unutamıyordur. Bir başkasıyla seni paylaşmak onu çok ezmiştir.

Ona hak vermeli ama bir süre onu kendi haline bırakmalısın. "Beni affedinceye kadar seni bekleyeceğim, bu defa bana güvenebileceğini anlayacaksın" de ona. Bunu söyledikten sonra da bir süre sabırla kendi kendiyle hesaplaşmasını bekle.

Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun

Sevgili okurlarım, Cumhuriyetimizin 85’inci yıldönümünü kutluyoruz.

Daha nice 29 Ekim’lere ulaşmayı diliyoruz. Bu özel gün, giderek daha da önem kazanıyor. Yalnızca Atatürk’ün bizlere armağan ettiği Cumhuriyet gibi bir yönetim şekline kavuşmamızın dışında, ülkemiz aynı zamanda demokrasiyi, özgürlüğü, laikliği de tanımış oldu bu sayede.

Bu arada sizlerle bana ulaşan bir daveti paylaşmak istedim: Kadıköy’de yine 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı coşkuyla kutlanacak. Bağdat Caddesi’nde yürüyüş saat 19.00’da başlıyor. Sonrasında havai fişek gösterisi ve MFÖ konseri var. Cumhuriyet Bayramınız kutlu olsun.

BEBEĞİMİZ OLMUYOR, HATA BENDE Mİ EŞİMDE Mİ

Merhaba, 23 yaşındayım ama kabul ediyorum daha genç görünüyorum. Bir yıllık evliyim fakat daha yeni evli olmama rağmen hemen anne olmak istiyorum. Bu yüzden doktora da gittim, ultrason çektirdim bir de ne göreyim, yumurtalıklarımda bir sürü içi sıvı dolu kist varmış. Hastalığımın adı PCO sendromu. Her ay düzenli adet görüyorum, tüylenme falan da yok. Ben galiba kendime biraz da stres yapıyorum. Doktorum beni hastaneye sevk etti, fakat sevk ettiği hastanenin jinekoloji bölümü hakkında Google’dan bazı şeyler okudum. Hiç iyi şeyler yazmıyor.

Doktorlar tarafından sevk edilen kadınlar hiçbir olumlu sonuç alamamış, onlarda da aynen benim hastalığımın aynısı varmış. Yalnız onların adetleri düzenli değilmiş. Acaba ben stres yapmazsam yumurtalıklarımda kist olmasına rağmen yine de hamile kalabilir miyim?

Aslında 3 aydan beri elimden gelebildiği kadar stresten uzak duruyorum. Kafam çok karışık, o hastaneye güvenmediğim halde gidip muayene olmalı mıyım? Bir kez gittim "Adet olduğunuz zaman gelin, kan aldırın" dedi oradaki doktor.

Benim anlamadığım nokta şu: Kusur bende olduğu halde eşim için de sperm incelemesi randevusu verdi. Acaba onda da mı kısırlık var. Bu konuda bana yardımcı olabilirseniz çok sevinirim ama yardımcı olmazsanız da yine de teşekkür ederim.
RUMUZ: BEBEK İSTİYORUM

Sevgili kızım, belki erken harekete geçmiş olman, yumurtalıklarındaki kistlerin saptanması açısından çok yerinde bir davranış olmuş. Ancak hastane hakkında okuduğun bu hatalara kafanı taktınsa, bir başka hastaneye başvurabilirsiniz.

Doktoruna seni bir başka hastaneye sevk etmesini söyleyebilirsin. Yine de her zaman çiftlerin kısırlıkla ilgili sorunlarında, her iki tarafı da muayene edip, sorunun gerçekten kimden kaynaklandığını bulmak istiyorlar.

Bu da çok haklı bir davranış, çünkü biliyorsun özellikle ülkemizde bir çiftin çocuğu olmadığında, suçlanan hemen kadın olur. Şimdi ise artık, bu sorunun erkeklerden de kaynaklandığı bilindiğinden, her ikisi de muayeneden geçiriliyor.

Yumurtalıklarındaki kistler için endişe etme, mutlaka bir şekilde tedavi edilecektir.
Yazarın Tüm Yazıları