Kıyametin kopacağı 25 saat önce mi haber verilir, ey vicdansızlar!

Valla dün geceden beri elim ayağım tutmuyor sinirden. Yok, valla buna düpedüz vicdansızlık denir. Kardeşim madem kıyametin tarihini uzunca bir süredir biliyorsunuz, insan kalkıp bunu en azından bir yıl önce söylemez mi? Hadi bir yıldan da vazgeçtim bari bir ay önce söyleseydiniz. Günah değil mi bize yani halka, hepimizin binlerce çözülmemiş hesaplaşması var, gidip helalleşmemiz gereken eşimiz, dostumuz, akrabamız var.

Haberin Devamı

Kimilerimizin en sevdikleri, yaz tatili nedeniyle belki yanlarında bile değil. İnsan eşi, evladı, anası yanında olsun istemez mi kıyamet anı? Ölmeden önce yapmak istediğimiz şeyler var, hangi birini sığdıracağız bu 25 saate, burada hak hukuk nerde.

Sizlerin yani “ermiş” kısmının tuzu kuru tabi. Her türlü plan programı yapmışsınızdır aylar öncesinden. Peki, yaz bizler, yani Allah’ın normal kullarından olan erememiş kısmısı, bizleri düşünmek hiç mi aklınıza gelmedi? Yapsaydınız ya bir kıyak. Baksanıza halimize sabahın köründen beri hepimiz düştük yollara son 24 saatte ne halletsek kardır diye.

Yıllardır ilk kez sabahın köründe kalktım sayenizde, hatta gece de pek uyudum denemez. Aldım elime kâğıdı kalemi yazmaya başladım son 24 saatte yapmam gerekenlerin listesini:

Haberin Devamı

1: Anneyle helalleş, ana hakkı mühimdir, zamanında az üzmedin kadını.

2: Çiçekçiye, Kasap Veysel’e olan borçlarını kapat.

3. Eski kayınvalideyle  kayınpederi de ara, ne de olsa emekleri var üzerinde.

4. Eski kocayı da ara, eh ne de olsa evladının babası, şimdi olur ya karşılaşırız öbür tarafta aman soğukluk olmasın.

5: Bankaya git, zar zor biriktirdiğin üç beş kuruşluk ahretliğini çek, canın ne istiyorsa al, saç paraları, savur.

(Not: Sabah ilk iş bankayı ara, paranı bağlaşmıştın kızım, gerçi verdiği faiz ancak cep telefonunu ödüyor. Ah bir de çözmezlerse paranı son 24 saatini çulsuz geçireceksin ki bu da başka bir kıyamet. )

6: Kaç zamandır beğendiğin ama bir cesaret gösterip de “Senden hoşlanıyorum” diyemediğin adamı ara, açık açık anlat, bakarsın son gece bari yemek yersiniz.

7: Begüm’ün de arkadaşlarıyla programı vardı bugün, tüh şimdi çocuğa nasıl diyeceğim, “Kızım bugün gitme yanımda kal, son günümüzmüş bari beraber geçirelim” diye.

Kıyametin kopacağı 25 saat önce mi haber verilir, ey vicdansızlar

Neyse böyle işte, liste tabi ki bu kadarla bitmedi. Bir kaç madde daha var ki onları buradan yazıp da kendimi rezil edip, bir kaç saatliğine de olsa arkamdan kötü konuşmanızı istemem.

Haberin Devamı

Dediğim gibi sabahın körü düştüm yollara. Sabah sabah beni karşısında gören annem haliyle pek şaşırdı.

“Hayırdır kızım?” deyince, kalkıp da; “ 25 saate kadar ölüyoruz anne” diyemedim. Malum kadının yaşı var, sonra bir şey olur falan. Ana kız ağlaştık içimi döktüm ona pek sevindi ; “arada sırada tekrarlayalım bunu Ayşe’m” dedi. Yani sabah kahvelerini; “Tamam” dedim, ah diyemedim ki; “Annem be seninle son kahvemizdi.”

Telefonlarımı hallettim. Banka; “paranızı çözeriz ama bir kısmını keseriz”  dedi. Aman, dedim keserseniz kesin, şu ölümlü dünyada üç kuruş için üzemeyeceğim kendimi.

Sonra eski kocamı ziyarete gittim, beni karşısında görünce pek sevindiğini söyleyemeyeceğim “Hayırdır?”dedi, “yine kavgaya mı geldin?”

Haberin Devamı

“Hayır, seni affediyorum, gel dost olalım” deyince afalladı, onu da bu şekilde hallettim. Sonra attım kendimi alışverişe, tüm ahretliğimi;  elbiseden tut, en son çıkan robota kadar aklınıza gelen gelmeyen ne varsa hepsine harcadım.

 “Senden hoşlanıyorum” diye mesaj attığım adamdan ses çıkmayınca, baktım son yemeği evde yiyeceğiz, daldım balıkçıya, jumbo karidesten tut ıstakoza, lakerdadan kalkana ne varsa aldım. Sekiz on arkadaşımı aradım, “akşam bana yemeğe gelin” diye.

 “Çocuklarınızı, eşinizi hatta isterseniz ananızı babanızı kardeşinizi de getirin” dedim. Olur ya kıyametten haberleri yoktur. Alamam üstüme, onlara son gecelerini ailelerinden ayrı geçirtmenin  günahını.

Haberin Devamı

Ha bu arada saçımı da siyaha boyattım, senelerdir merak eder dururdum acaba yakışır mı diye ama yememişti işte. Yakıştı mı derseniz Evet, keşke zamanımız olsaydı da sizler de görebilseydiniz beni böyle.

Biraz evvel evime geldim, bir baktım Begüm de evde, çocuk işte içine mi doğdu ne, erken gelmiş.

İvanka  sofrayı kurarken; “Anşam ben yarın izne çıkabilir miyim?” diye sordu, içim acıyarak “Tabi çık İvankacım” dedim. Zaten yarından tezi yok hepimiz izinliyiz.

Not: Yemekleri yaptık misafirleri bekliyoruz. Şunun şurasında ne kaldı 22.45’e ama oldu ya kıyamet kopmaz mopmaz, dün gece bize bu bilgileri veren ve şu anda Toroslar’a kaçmış olan adam, gelir bulurum seni!

Haberin Devamı

Elimde avucumda beş para kalmadı, eski kocamı bile sarılıp öptüm, dünya ahret bırakmam yakanı.

Yazarın Tüm Yazıları