Kıskançlıklara dikkat

Merkür, Mars, Neptün arasında meydana gelen sert etkileşim bugün de devam ediyor.

Sivri dilli, sert ve öfkeli konuşmalar tartışmaların büyümesine ve kavgaların çıkmasına neden olabilir. Zehirli maddeler, ilaçlar, alkol ve kimyasal maddeler kullanırken tedbirli davranmak gerekiyor. Yanılgılar ve yanıltıcı konuşmalar, kıskançlık ve düşmanlıklar ortaya çıkabilir. Öğleden sonra Ay İkizler burcuna geçiyor ve duyguların değişeceğine işaret ediyor.

Başak burcu özellikleri

Yaz mevsiminin son dönemini yöneten Başak Burcu, Toprağın diğer burçları olan Boğa ve Oğlaklara göre daha hareketlidir. Yazın sıcak günleriyle birlikte sonbaharın serinliğinin birlikte hissedildiği bu dönemin mevsimsel özellikleri Başak Burcu tiplerinde de görülür.

Yazın bitiyor olması, kış hazırlıklarının hızlanmasına neden olur. Ve yapılacak işlerin bir an önce bitirilmesi için sistemli çalışılır.

İşlerin sonraya bırakılmadığı bir dönem olan yaz sonu hasat mevsimdir. Ve bu mevsim ekip çalışmalarının gerekli olduğu, grup ruhunun açığa çıktığı, hizmet anlayışının sergilendiği bir dönemdir.

Başak insanları da içine doğdukları mevsimin bütün özelliklerini sergilerler. Yapılması gereken işler zamanında, tam ve mükemmel bir biçimde yapılmalıdır, diyen Başak insanları için çalışmak çok önemlidir. Fakat sistemli ve bir düzen içinde çalışmaya ihtiyaçları vardır.

Genel olarak lider özelliği taşımazlar fakat Başak tiplerinden çok iyi bir ‘İkinci Adam’ olma özelliği vardır.

Kendisini göstermekten ve öne çıkmaktan hoşlanmaz. Buna karşılık öncünün destekleyicisi olarak mükemmel bir performans sergiler.

Titiz ve tertipli olan Başaklar bazen titizlik ölçüsünde aşıp hijyen konusunu abartabilirler. Tabii bu durum onların hayatını zorlaştırırken, ilişkilerini de etkiler.

Akılı sembolize eden Merkür’ün yönettiği Başak Burcu tipleri, diğer Merkür insanları olan İkizlerden daha yavaştır. Çünkü Toprağın özelliği olan tedbir, Başakların hızlı hareket etmesini engeller.

Fakat yine de iletişim ve haberleşmeler Başaklar için önemlidir. Çünkü ekip çalışması yapabilmek için iletişim içinde olması gerekir.

Uzun vadeli planlar yapan Başaklar kolay karar vermezler. Fakat bir kez karar verip harekete geçtikten sonra hedeflerine ulaşmak için çok çalışırlar. Ancak onların bu çalışmaları dışardan pek hissedilmez ve hedeflerine ulaşabilecekleri düşünülmez.

Çünkü öylesine uzak hedefleri ve bu hedefe ulaşmak için geliştirdikleri sistemleri vardır, ki sonunda hedeflerine ulaştıklarını gördüğünüz zaman şaşırırsınız.

Başaklar çocuk sahibi olmaktan pek hoşlanmazlar. Tabii doğum anında başka bir etki almadıysa. Genel olarak tek bir çocuk sahibi olurlar.

Kendi kendilerine yetenlerin en fazla olduğu burç Başaktır. Evlenmeye pek hevesli değildir. Fakat evlendiği zaman bu evliliği sürdürmek için gereken her türlü gayreti gösterir.
Yazarın Tüm Yazıları