Kışın renkli yüzü

GEÇEN hafta, kullanmadığımız giysileri yeni sahiplerine ulaştırmanın, yeni sezonda dolaplarımızda yer açmanın bize ne kadar iyi geleceğini yazmıştım.

Artık sonbahardan sıyrılıp kışa geçtiğimiz bu günlerde dolaplarınızda yer açtıysanız sıra geldi yeni sezon için doğru parçalarla gardroplarımızı doldurmaya.
Kışın favori rengi siyahla bu sezon da karşılaşacağız ama bu kışı diğer kışlardan ayıran en belirgin özellik şüphesiz, yaz sezonunun cıvıl cıvıl renklerini de barındırıyor olması. Başta turuncu olmak üzere, sarılar, kırmızılar, yeşiller kışın da bizimle. Özellikle Balenciaga, Chole, Jil Sander ve Prada’da ağırlıklı olarak neon renkleri görebiliyoruz. Turuncu, kahve-krem renkleri, kırmızı ve petrol yeşili, bordo ve mor rahatlıkla kombin yapabileceğimiz renkler arasında. Renkler dışında desenler de bu sezon bizimle. Yılan derisi ve panter desenleri ile ayakkabıdan gömleğe, çantadan pantolona her yerde karşılaşıyoruz.
Ve puantiye... Stella McCartney’nin tül üzerine payet gibi işlediği yuvarlak diskler, Marc Jacobs’un baştan aşağı puantiye dolu kombinleri bu sezon puantiyeyi fazlasıyla kullanacağımızı gösteriyor. Gucci, Lanvin ve Jeremy Laing’in puantiyeyi gece elbiselerinde de kullanmaları, Paul Smith’in günlük giyisilerde noktalara yer vermesi, Louise Gray’in neon renklerini puantiyelerle kombinlemesi, bize bu sezon istediğimiz her yere nokta koyabileceğimizi hatırlatıyor.

İspanyol paçanın muhteşem dönüşü

Sizlere 70’lerin favorisi İspanyol paça pantolonların gelişini de müjdeliyorum. Yüksek topuklu botlarla ve kürklü parkalarla kombin yapabileceğiniz İspanyol paça pantolonlar bence sezonun içerisinde en rahat hissedilecek parçalarından. Maksi etekler ve uzun hırkalar da yine içerisinde sıcacık ve rahat hissedebileceğimiz giysiler arasında. Parka demişken havalar daha da soğumadan bir tane edinmenizi tavsiye ederim, ve mutlaka kırmızı veya bordo ojelerle birlikte kullanmanızı.
Ve kürkler... Bu sezon belki tüm sezonlardan daha fazla kürk kullanılmış. Kürk yelekler, kürk paltolar, kürklü kar botları, ceketler... Eski çağlarda yalnızca ısınmak için kullanılan kürklerle, kadınlar arasındaki ilişki gün geçtikçe yerini estetik amaçlı kullanımlara bıraktı. Ancak biz kadınların hayvan sevgisi kürk tutkusuna ağır basınca, imitasyon kürklerin de kalitesi gerçeklerini aratmayacak duruma geldi. Siz de tercihlerinizi hayvan sevgisi-kürk tutkusu terazisinde yapabilirsiniz.
Bu sezon eşinizin, erkek arkadaşınız veya babanızın gardrobuna bir göz atın derim. Çünkü bu sezon bizim için de smokinler oldukça fazla. Kanıt isterseniz Kristen Dunts ve Phoebe Philo’nun 2011 CFDA Ödül törenlerde smokinleri ile ne kadar şık göründüklerine göz atabilirsiniz. Unutmadan bu tip ceketleri giymeden omuzlarınıza atarak da kullanabileceğinizi hatırlatayım.
Yazarın Tüm Yazıları