Kısa kış günlerini uzatacak öneriler

Günler artık çok kısa, gittikçe de kısalıyor... İşten çıktığımızda kapkaranlık bir gökyüzüyle karşılaşıyoruz. Hafta sonu öğlene kadar dinlenelim desek yalnızca 4-5 saat güneş yüzü görebiliyoruz. Kış, yaz gibi değil maalesef. Günler yetersiz, zaman çok kıymetli. Hep biraz acelemiz var.

Mesela iş çıkışı arkadaşlarınızla buluşacaksınız. Eve gidip akşama uygun bir şeyler giymeyi aklınızdan bile geçirmeyin bence. Gün geçtikçe kalabalıklaşan Ankara trafiği, programınıza gecikmenize neden olurken, erkenden batan güneş de geç kalmışlık hissinizi pekiştirecektir. Böyle zamanlarda birkaç küçük değişiklikle sıradaki programa hazır olabilirsiniz.
Eğer işyerinde rahatlıktan yanaysanız ve ofisinizde topuklu ayakkabı kullanmıyorsanız mutlaka ofisinizde, arabanızda veya uygun farklı bir yerde en çok kullandığınız renklerle uyumlu olacak topuklu bir ayakkabınız bulunsun. Bu, şüphesiz en önemli parçanız olacaktır. Gün içerisinde ne giymiş olursanız olun, altına giyeceğiniz topuklu bir ayakkabı görünümünüzü tamamen değiştirecektir.
İş çıkışı program yapacağınız günlerde diz üstü elbiseleri tercih etmeniz işinizi çok kolaylaştıracaktır. Bu tip elbiseleri iş yerinde de, akşam programlarınızda da rahatlıkla kullanabileceğiniz gibi birkaç aksesuar değişikliğiyle bambaşka tarzlar yaratabilirsiniz.
İş hayatında otantik, büyük veya abartılı aksesuarlar hoş durmaz ve sizi kurumsal kimlikten uzaklaştırır. Ancak akşam programınız varsa, sabah evden çıkmadan çantanıza atacağınız uzun bir kolye, püsküllü bir kemer veya sallantılı küpeler akşam için hayat kurtarıcı olabilir.
Şüphesiz hatırlamanız gereken en önemli şey makyaj çantanızı yanınıza almak olacaktır. Böylece yorucu bir günün ardından makyajınızı tazeleyerek, eğlence için hazır olabilirsiniz.

Yaşayan en zevkli kişiden renkler

Daphne Guinness... Tom Ford’un ‘yaşayan en zevkli kişi’ dediği Haute Couture’un prensesi... Lady Gaga, Kate Moss ve Eda Taşpınar’ın stil ikonu. Karl Lagerfeld, Tom Ford ve Alexander McQueen Daphne’den ilham aldıklarını itiraf etmekten çekinmiyorlar. Farklı, iddialı ve cesur stiliyle tüm moda dünyasına ilham veren Daphne ise modayı sanattan farklı görmüyor ve giyinirken Salvador Dali’den esinlendiğini söylüyor. Eylül ayında, gardrobundaki çok özel parçaları iki yıllık uğraş sonucu New York FIT Müzesi’nde bir sergiye dönüştürdü. Bu sergiye de hiç tasarım eğitimi almamış olan ve Twitter sayesinde tanıştıkları 22 yaşındaki Hogan McLaughlin’in tasarımı bir elbiseyle katıldı. Ve böylece stiliyle olduğu kadar cesaretiyle de fark yarattı.
Daphne’nin daha önce Comme des Garçons’un kendisi için çıkardığı ve kendisiyle aynı adı taşıyan parfümü vardı. Şimdi de MAC için tasarladığı makyaj koleksiyonuyla biz de cesur renklere kavuşabileceğiz. Daphne Guinness renk seçiminde porselen vazolar, kelebek kanatları ve güvercin kanından ilham almış. Allık, far, göz kalemi ve rujlardan oluşan koleksiyonda mor, soluk pembe ve lavanta renkleri hakim.
Ben renklerim konusunda kendimi ‘dünyanın en zevkli insanı’nın kollarına bırakmakta sakınca görmüyorum. Umarım yakışır...
Yazarın Tüm Yazıları