Kırmızının sözcüklere ihtiyacı yok

Moda, kırmızının en iddialı tonlarıyla stilinizi vurgulamak istiyor. Geçtiğimiz hafta sonu başlayan New York Moda Haftası’nın da mesajı şu: Kadınlar meydan okumaya hazır!

Tek bir renk aynı anda birçok duyguyu içinde barındırıyor. İşte bu nedenle de moda ondan vazgeçemiyor. Sezonda, koyu tonlar arasından sıyrılarak gardıroplara giren kırmızı, 2007 kışında varlığını daha çok hissettirecek!

Rengin özellikle en canlı ve ruby tonlarını kullanan tasarımcılar, ona, ait olduğu bedende kendi kimliğini bulması için de bir şans veriyorlar.

Daha feminen ve seksi bir görünüm için kırmızı her zaman seçenekleriniz arasında... Moschino 2007 ilkbahar-yaz koleksiyonunda kırmızının en canlı tonlarını kullanarak kadınları cesaretli olmaya davet ediyor. Armani ise couture’de kırmızı taftalar ile daha volümlü ve iddialı seçeneklere sahip.

Renk uzmanları kırmızıyı farklı sözcüklerle ifade ediyorlar. Aşk, tutku, güç, enerji... Şu bir gerçek ki, bu renk kesinlikle ruhu canlandıran bir etkiye sahip! Kadınların daha seksi görünmelerini ve onların kendilerine daha çok güvenmelerini sağlıyor. Her kadının gardırobunda seksi bir elbise, kaşmir bir kazak ve kırmızı bir ayakkabı mutlaka bulunmalı.

Bugünün enerjisini taşıyor

Modern-şehirli kadın teması yaz modasını da eline geçirdi. Bu yaz, ince dokulu kumaşlar ve rahat formlarla yakalanan konfor, kadınlara özgürlüklerini doyasıya yaşama şansı veriyor. Kırmızının en sıcak tonları, plaj modasında güneşin yakıcı etkisine meydan okuyor.

Bikini ve mayolarda farklı desenlerle süslenen modeller, tıpkı Jean Paul Gaultier koleksiyonundaki gibi yine aynı tonda aksesuvarlarla tamamlanıyor. Marshesa gibi elbiseleriyle öne çıkan tasarımcılar da aşkı simgeleyen kırmızı ve gülü tasarımlarında bir arada kullanarak tutkuyu farklı bir şekilde yorumluyor.

Çılgın tasarımcıdan bir görsel şölen

Her defilesi bir karnavala dönüşen Dior, çılgın tasarımcısı John Galliano’nun yarattığı görsel şölende renkleri yine ustaca kullanıyor. Kıyafetler kadar makyaj ve aksesuvarlardaki detaylar, ilkbahar couture koleksiyonunda kendini gösteriyor. Özellikle devasa şapkalarda, kırmızı çiçeklerle yaratılan tutkulu romantizm görülmeye değerdi.

Kırmızı dokunduğu her kıyafete, aksesuvara ve bedene büyüsünü taşıyor. Sizi cesaretle, güçle ve enerjiyle kuşatıyor. Bu dünyanın bir parçası olmak ve kadınsı bir görünüm için, bu yaz valiz tipi bir çanta veya gecelerde saten bir ayakkabı-çanta tercih edebilirsiniz.

MODA HABER

Mesajınız var!

Özel günlerinizde sevdiklerinize farklı sürprizler yapmak isterseniz www.tisortum.com sitesine bir göz atmanızı öneririz. Birbirinden renkli ve eğlenceli baskılardan birini seçiyor veya kişiye özel bir tişört yaptırabiliyorsunuz. Çeşit çok... Hollywood’dan sonra ülkemizde de çok moda olan bu tişörtler, iletmek istediğiniz mesajı da en kısa yoldan sevdiklerinize ulaştıracak. Detaylı bilgiyi sitede kısa bir tur atarak elde edebilirsiniz.

İstanbul Moda Fuarı başlıyor

9. Uluslararası İstanbul Moda Fuarı, 8-9-10 Şubat tarihleri arasında CNR Fuar Merkezi’nde... Dünyanın dört bir yanından ziyaretçilerin katılacağı fuarın bu yıl da yine ünlü konukları var. Portekizli modacı Fatima Lopez 8 Şubat ve Hakan Yıldırım da 10 Şubat’ta, saat 20.00’de birer defile düzenleyecek.

Stil kahramanları dünyayı dolaşıyor

Mavi Jeans’in dünyaca ünlü magnum fotoğrafçısı Martin Parr ile birlikte gerçekleştirdiği "İstanbul’da Stil Peşinde-Parrjektif" adlı sergi, İstanbul’un stil kahramanlarını Barcelona’dan sonra Berlin’de sanatseverlerle buluşturmaya devam ediyor. Avrupa’nın en önemli güncel sanat merkezlerinden Berlin’in Mitte bölgesindeki Mavi Jeans mağazasında nisan ayına kadar devam edecek sergi, fotoğraf tutkunlarını bekliyor.

BENİM olmalı

Bu lüks tutku yaratıyor

Modayı takip eden, şıklığında detaylara önem veren kadınlar için tasarlanan "Tissot T-Wave", krokodil deri kayışı, sedef kadranının etrafını süsleyen pırlanta taşları ile hálá ne alacağına karar veremeyenler için "ideal" seçenekler arasında. Fiyatı 1440 CHF...

Alışveriş zamanı

Bu şık takılar kararsızlar için

Biella’nın özel günler için önerdiği takılar arasında altın kaplama, swarowski taşlı kolyeler ve küçük taşlı yıldız küpeler var. Ayrıca erkekler için gümüş kaplama, deri, zincir kolyeler, anahtarlıklar, yüzükler ve jean’lerin üzerine asılan zincirler gibi aksesuvarlar da seçenekleriniz arasında.

Hediyenizle eğlenin

Birine onu ne kadar çok sevdiğinizi söylemenin daha iyi bir yolu var mı? Bu sene Swatch, Sevgililer Günü’nü "Aşkımı Hisset" adlı özel saati, onunla birlikte verilen bir Voodoo (büyü!) bebeği ve beş adet iğnesi ile karşılıyor.


Seçenek çok

Stefanel, Sevgililer Günü için farklı alternatifleri yüzde 50’ye varan cazip indirimlerle sunuyor. Şu anda hem kış hem de mağazalara yeni gelen yaz koleksiyonlarından bir parça seçme şansına sahipsiniz. Örneğin "Cruise" koleksiyonundaki parlak kumaşlar, lame ve dore ayrıntılar, trendleri yakından takip edenler için...

Attığınız adımlar izleniyor!

Twigy koleksiyonundan sizin için bu terliği seçtim. Üzerinde Türkçe "Seni seviyorum" yazıyor. Kırmızısı da var. Fiyatı 25 YTL.

Gecenizi aydınlatıyor

Zen Diamond, Sevgililer Günü’nü Hotel Les Ottomans’da kutlayacak olan bir çifte, özel bir mücevher hediye ediyor. Sur-u Sultani Koleksiyonu’na ait bir yüzük, esin kaynağı yağlı boya tablosu ile birlikte sizin olabilir...

Özel anlara ithafen...

Debanhams, 7-14 Şubat tarihleri arasında bazı ürünlerde yüzde 20 indirim fırsatı sunuyor. Çok katlı mağazada, dantel iç çamaşırları ve ünlü markaların şık elbise seçenekleri dikkat çekiyor.
Yazarın Tüm Yazıları