Kim ne derse desin aşk için

Haberin Devamı

Kim ne derse desin aşk için

ÇEŞME’ye aşığım.
Soğuk ve çamurluyken de.
Sıcak ve tozluyken de.
Ucuz ve yalnızken de.
Hatta kalabalık ve kazıkçıyken bile aşığım.
Geceleri ıssızlaşan sokaklarını seviyorum.
Her yaştan insanın sokaklarını arşınlamasını seviyorum.
Gecenin bir yarısı Alaçatı İmren’e oturup çakırkeyif kadınların
topuklarının üzerinde durmaya çalışmasını izlemeyi seviyorum.
Dalyan’ın kedili balıkçılarını, otellerden yükselen caz seslerini, saçlarımı birbirine katan rüzgarı, Paşalimanı’nda yalınayak dolaşmayı, Veli Usta’dan iki plaj arası dondurma almayı, sabaha karşı gözümü Riders Beach’te açmayı seviyorum.
Dost Pide’de akşam üzeri keyfini ya da çorba seanslarımızı, neredeyse yüzyıllardır seviyorum.
Restoranların pizza, hamburger, makarna değil de, nihayet gastronomik atraksiyonlar yapmasını seviyorum. En çok da bunu astronomik fiyatlarla satmaya çalışanlara hesabı geri yollamayı seviyorum.
Bu yaz ki yeni eğlencem bu.

Haberin Devamı


Swiss’in altından, Ice Beach’in kumlarına

Kim ne derse desin aşk için

Albatros, bence sıkı müzik yapan bir orkestra. Hani şu bütün kış boyunca Swiss Otel’in altındaki Sir Winston’da Jazz, Latin, Greek müzik yapan orkestradan bahsediyorum. Bu akşamdan itibaren, her cuma ve pazar, Çeşme’nin bu yaz parlayan plajlarından biri olan Ice Beach’teler. İsteyene keyifli bir yemek mönüsü de yapmışlar, kişi başı 95 TL. (0232) 716 06 98...

Bisikletim uçar gider

Kim ne derse desin aşk için

Alaçatı’nın meşhur caddesi Kemalpaşa’yı dümdüz devam bitirin, sağ sol yapın. 200 metre ileride bu çiçekli, 4 tekerlekli kiralık bisikletlerle karşılaşacaksınız. İsterseniz tek kişilik normal bisikletler de var. 4 tekerleklilerin saati 30, dağ bisikletlerinin saati 20 lira. Bir de Alaçatı’yı bisikletle gezmesi çok zevkli!

Racona gel

Haberin Devamı

Yıllar yıllar önceydi, 4 üniversiteli kız arkadaş heves edip Dalyan’da ünlü bir balıkçı lokantasına gittik. Yenildi, içildi, o zamanın parası ile neredeyse 5 günlük harçlıklar bırakıldı.
Tam kalkıyorduk ki, gözüm yan masada kalantor bir amcanın önüne gelen hesaba ilişti. Adam garsondan kalemini istedi. Hesabın üzerini güzelce çizdi. Yerine kendi biçtiği değeri yazdı ve o kadar parayı bırakıp kalktı.
Kızların hiç bir bunu görmemişti ama ben, kendimi haksızlığa uğramış hissettiğim ender anlardan birine şahit olmuştum.
Dersimi almıştım.
Demek ki Çeşme’de racon buydu.
Şimdi kadın başıma bakmadan, hesabın gerçekten geçirgen olduğunu düşündüğüm her yerde, bazen masadaki erkek arkadaşlarımızı bile hiçe sayarak, hesabın üzerini çiziyorum.
İnsan büyürken akıllanıyormuş da aynı zamanda.
Kim ne derse desin aşk için, benim için bu yaz aşk; Çeşme.

Haberin Devamı

“Sanatçı Yalın” konseri

Kim ne derse desin aşk için

Yalın’ın konser turnesini düzenleyen etkinlik şirketinden mail geldi. “Sanatçı Yalın”, 7 Temmuz Cumartesi akşamı Bu Bi Olay Yeri’nde diye. Yalın konserine lafımız yok. Buyursun gelsin, başımızın üzerine. Ben daha çok şu “Sanatçı Yalın” tonlamasına takıldım. Basın bülteninde tırnak içinde belirtilmiş bir kaç kez. Herkesin kendini sanatçı ilan ettiği dönemde, hem beste, hem söz yazan Yalın’ın sanatçılığına itirazımız yok. Ama takdiri sanki fan’lara bırakmak lazım. Öteki türlü komik olabiliyor. Gittiğim her Yalın konserinden mutlu ayrıldım, onu da söyleyeyim. Biletler Biletix’de.

Yazarın Tüm Yazıları