Kentin içinde gürültüden uzak yaşam

İzmir’de bugüne kadar 5 bine yakın konut üreten Temel İnşaat, son yıllarda yaptığı A Plus projelerle adından söz ettirmeye başladı.

Haberin Devamı

YAKLAŞIK 36 yıldır inşaat sektöründe faaliyet gösteren Temel İnşaat, Gloria Residence Narlıdere’nin ardından yapımına başladığı Gloria Park Sahilevleri’yle şehrin içinde ama gürültüden uzak bir hayat sunuyor. 12 villadan oluşan, 6 farklı mimariye sahip projenin, ağustosta teslim edilmesi hedefleniyor. A Plus projeler üretmeye devam edecek olan firma, eylülde de orta gelir grubuna yönelik konut projesini hayata geçirmeyi planlıyor. 90-100 konuttan oluşacak projenin Üçyol’da inşa edilmesi düşünülüyor.
Temel İnşaat yetkilisi Cemal Temel, son dönemde marka değerini artıran referans projelere imza attıklarını belirterek, “Bu kapsamda ilk olarak Gloria Residence Narlıdere’yi yaptık. 11 konutun yer aldığı projede şu anda yaşam başlamış durumda. Konutların yüzde 60’ı satıldı. Narlıdere’nin doğal ekolojik yapısının getirmiş olduğu avantajların yanında İzmir merkezine, çevre yoluna, hastane ve öğrenim birimlerine, alışveriş merkezine yakınlığı sayesinde hem şehrin içinde hem de şehir karmaşasından uzak bir yaşam imkanı sunuyor. 4+1’den oluşan ve birbirinden farklı tasarlanmış daireler, 240 metrekare net alana sahip” diye konuştu.

Haberin Devamı

Her villaya bir SPA

Cemal Temel, Gloria Park Sahilevleri’nin sahip olduğu özellikler hakkında şu bilgileri verdi: “Yaşam şekline uygun olarak tasarlanmış geniş bir kullanım alanı yaratıldı. Her villada dinlenme havuzu, sauna, şok duş sistemi ve fitness  ve spa bulunuyor. Ayrıca, iki araçlık otopark alanı mevcut. 24 saat özel güvenlik, yüzme havuzu, akıllı ev otomasyon sistemi gibi özelliklere de sahip.”

6 farklı konsept

Gloria Residence Narlıdere’nin devamı niteliğini olan ve geçen yıl yapımına başlanan Gloria Park Sahilevleri hakkında da bilgi veren Temel, projenin İzmir’in en değerli bölgelerinden Sahilevleri’nde 6 farklı konsept 12 özel villadan oluştuğunu söyledi. Cemal Temel, “Diğer projeden aldığımız geri dönüşümleri sonucunda Sahilevleri’ne yön verdik. İnsanlar artık kalabalık ortamlarda yaşamak istemiyor. Onun için biz de butik konseptte çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Tüm villalarda zeminden tavana kadar cam pencereler mevcut. Ayrıca, teras ve bahçe gibi açık hava peyzaj alanları yer alıyor. Gloria Park Sahilevleri loft mimari tarzıyla butik ve özel bir yaşam imkanı sunuyor. İç mekanları tamamen birbirinden farklı tasarlanan proje, modern mimariyi, esteteği ve kaliteyi buluşturuyor” dedi.

Haberin Devamı

Ağustos ayında teslim edilecek

Projenin şu anda yüzde 70’lik kısmının tamamlandığını, peyzaj ve mobilya kısmının kaldığını dile getiren Temel, villaları ağustosta teslim etmeyi planladıklarını kaydetti. Cemal Temel, “Projede yeşile önem verdik. Alanda bulunan ağaçları koruduk. 7 bin 600 metrekarelik alanın bin 800 metrekaresine konut yaptık, kalanında peyzaja ağırlık verdik. Hem doğal hem de modern bir konsept yarattık” diye konuştu.

Yeni proje yolda

Önümüzdeki döneme ilişkin projeler hakkında da değerlendirme yapan Temel, “Son dönemde A Plus projeler yaptık. Bu alanda çalışmaya devam edeceğiz. Ama geçmişten gelen müşteri kitlemizi kaybetmemek adına ve piyasanın bu yöndeki talepleri doğrultusunda orta gelir grubuna yönelik bir projemiz var. Üçyol tarafında yapacağız ve 90-100 daireden oluşacak. Modern çizgisiyle, farklı bir proje olacak. Bölgenin değerini artıracak bir çalışma yapacağız. Eylülde başlamayı hedefliyoruz.”

Haberin Devamı

Tanıtım fiyatına özel ilgi

GERGÜL İnşaat ve MG Mustafa Gültekin işbirliğiyle yapımına başlanan Mavişehir Modern 3, satışa çıktığı 7 Nisan’dan bu yana yoğun ilgiyle karşılanıyor. İlk günde yüzde 25’lik satış oranına ulaşıldı. Tanıtım fiyatları için ise son gün 17 Nisan olarak belirlendi. Daire seçme şansına da sahip olan alıcılar, anlaşmalı bankaların projeye özel cazip kredi oranlarından ve kişiye özgü ödeme planlarından da yararlanabiliyorlar.
Satış Müdürü Fatih Gültekin, “Mavişehir Modern kalitesine duyulan güvenle yeni projemizi bekleyen müşterilerimize, özel tanıtım fiyatlarıyla fırsat sunmak ve beklentilerine karşılık vermek istedik. Beklediğimizin de üzerinde yoğun ilgiyle karşılaştık. 101.87-137.21 metrekare aralığındaki 2+1 daireler 285 bin TL ve 338 bin TL olarak, 148.62-163.53 metrekare aralığındaki 3+1 daireler 385 bin TL ve 409 bin TL, 199.30 metrekare olan 4+1 daireler ise 614 bin TL olarak satışa sunuldu” dedi.

Haberin Devamı

35. Sokak’ın yüzde 60’ı satıldı

TÜRKİYE’yi çelik yapı sistemleriyle tanıştıran Akşan Yapı, İzmir’de inşaatına başladığı 35. Sokak’ın ilk etabındaki konutların yüzde 60’ını sattı. 555 konutu içeren projede, 1+1 bahçeli evler, 2+1 daireler, 2+1 bahçe dubleksleri, 3+1 sıra evler, 3+1 bahçe dubleksleri ve 4+1 avlulu evler olmak üzere toplam 6 tip konut seçeneği bulunuyor. Bunların metrekare büyüklükleri ise 81-272 arasında değişiyor. Proje büyüklüğünün 200 milyon TL olduğu 35. Sokak’ta 1+1 daire fiyatları 149 bin TL’den başlarken, 4+1 avlulu daire fiyatları da 467 bin TL’den satışa sunuluyor.
Cazip bir tablo
35. Sokak’ın ilk etap satışlarından son derece memnun olduğunu belirten Akşan Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Melih Şimşek, “35. Sokak’ta konut sahibi olmak isteyenlere birçok avantajı bir arada sunuyoruz. Türkiye’nin çelik yapı sistemiyle inşa edilen en büyük konut projesi 35. Sokak’ta daire fiyatına bahçeli konut sahibi olmak mümkün. Şehir hayatından kopmadan bahçeli ev sakinliğini yaşamak isteyenler için 35. Sokak ideal bir proje oldu. Diğer taraftan fiyatlarımız İstanbul’la kıyaslandığında çok cazip bir tablo çiziyor. Gayrimenkul sektöründe yükselen bir grafik izleyen İzmir’de bulunan projemiz, satışa sunulduğu günden bugüne kadar sağladığı katkılarla da kentsel dönüşüm için örnek proje konumuna geldi” dedi.

Yazarın Tüm Yazıları