Kenny Miller tam golcü

Geçen senenin şampiyonu, takımları boğan, sahasına hapseden; oynadığı futbolla rakiplerine önemli bir üstünlük sağlayan Bursaspor’dan eser yok.

Haberin Devamı

Yani şu ana kadar eser yok. Yeşil beyazlılar, pozisyona girmekte zorlanıyorlar, orta sahayı rakibe bırakıyorlar ve rakibin rahat pas yapmasına, top kullanmasına; hatta gol pozisyonlarına girmesine bile müsaade ediyorlar.
İskoç forvet affetmiyor
Miller tam bir golcü, aynı zamanda da iyi bir asistçi de; yani egoist değil, paylaşmayı seviyor. Ama Bursa’nın Miller’dan faydalanması için rakip sahada oynaması ve baskı kurması gerekiyor. Görünen o ki yeşil beyazlı takım, baskıyı kuramadığı gibi rakip sahaya da oyunu çok fazla taşıyamıyor. Miller geriye geliyor, kenarlara koşuyor, top almak için gücünü harcıyor. Ama ceza sahasında istediği topları alırsa, hatayı affetmeyen bir golcü. Sercan Yıldırım, saman alevi gibi bir parlayıp , bir sönüyor... İstenilen düzüyde değil, acaba Volkan’la beraber daha mı etkili olurlardı? Fakat Ertuğrul Hoca onu çıkarırken yerine Volkan’ı soktu. İkinci hamle olarak da Ergiç’i oyuna aldı. Ama Bursa yine de istediği pozisyonları bulmakta zorlandı.
Turgay hamlesi
Sivasspor, Rıza Hoca geldikten sonra fizik olarak iyi duruma gelmiş. Takım halinde savunma yapıyorlar; aynı zamanda hücuma kalabalık çıkıyorlar. Oyunun önemli bölümümunde de orta sahada üstünlük sağladılar. Bunun meyvesini da attıkları golle aldılar. Ama Bursa takımında taşlar daha yerinde oturmadı. İdeal 11’ini bulamayan Ertuğrul Sağlam, son hamleyi Turgay’la yaptı. Ve bu hamle işe yaradı, rakibine baskı kurdu. Usta golcü sahneye çıktı ve takımının galibiyet golünü attı.

BEĞENDİM

Sivasspor’un futbolunu..

BEĞENDİM

Tribündeki boşlukları.

DİKKAT

Haberin Devamı

Bu galibiyet aldatmasın Bursaspor’da düşüş var.

Yazarın Tüm Yazıları