Keltik burcunuzu biliyor musunuz

Keltler dünyadaki yaşamlarını çevreleyen gizemli olaylara saygı duymuşlardır.

Keltlerin bir ruhban sınıfı olan Druidler, cennet ve dünya, Tanrı ve insanlar arasında bir köprü olarak görülüyorlardı. Druidler toplumlarındaki insanlara ve dünyada meydana gelen çeşitli olaylara dayanarak insanların özelliklerini ve davranışlarını sınıflandırdıkları bir tür katalog geliştirdiler. Kişilerin doğum zamanını göz önüne alarak onlar için birer işaret belirlediler. Yıldızların, takım yıldızların, objelerin, silahların, bitkilerin, ağaçların ve hayvanların isimlerini sembolik olarak kullanmaya başladılar. Astroloji zaman geçidine odaklanan ve zamandaki bir anın eşsiz doğasını vurgulayan bir sanat ya da bilimdir. Kelt astrolojisi hakkında bugüne kadar birçok şey yazılmıştır. Strabo, Caesar, Diodorus Sicilus, Cicero ve Pliny gibi klasik dönem yazarları Drudik astronomisi ve astrolojisi üzerine yorumlar yapmışlardır. Druidlerin gel-gitleri anladığına ve Ay’ın çeşitli dönemlerine göre ökse otu ve buna benzer bitkileri kestiklerine dair kanıtlar mevcuttur.

Ay bazlı olabilir

Peter Berresford Ellis diğer şeylerin yanında "eclipse" (ay tutulması) anlamına gelen "dubaraith" gibi astronomiyle ilgili bir terimin modern İskoç dilinde hálá kullanıldığını belirtir.

Ellis, Druidler o dönemdeki kehanetlere ek olarak astrolojiyi de kullanmış olsalardı, onların astrolojisinin de ayın dünyanın etrafında dönmesini esas alan 27 ya da 28 günlük ay dönemi odalarını kullanan Hindu astrolojisi gibi ay bazlı olabileceğini söyler. Diğer bir üzücü nokta da Coligny takviminde (Keltlerin bilinen ilk ritüel takvimi) belirlenen günlerin "iyi" ya da "fena değil" şeklinde tayin edilmesidir. Ama yine yüksek ihtimalle Druidlerin yazılı kayıt tutmaktan hoşlanmamalarından dolayı bu konuda yazılı bir kanıt bulunmamaktadır. Buna benzer olarak da Robert Gravez’in dilimize kazandırdığı Ogham bazlı Keltik ağaç takviminin de, içinde ne kadar şiirsel gerçek taşıdığı tartışılsa da gerçekten var olduğu konusunda herhangi bir kanıt yoktur.

Not: Bu açıklama ekolay.net/astroloji sayfalarında kullandığımız yazımız. Eğer Keltik burcunuzu merak ederseniz, aynı sayfalardan burcunuzu da ücretsiz olarak öğrenebilirsiniz. Sağlık ve sevgi ile kalın.
Yazarın Tüm Yazıları