Kelebek’in rüyacısı

Evrenin bir tesadüfü mü bilmem, iki aydır atlatamadığım zatürrenin son demlerinde, yüzümde bir maskeyle, günün ilk seansında diğer seanslara göre daha az kişi olur umuduyla izledim “Kelebeğin Rüyası”nı, ‘Kelebek’in rüyacısı’ olarak.

Haberin Devamı

Aşk ve şiir, Akrep burcu Yılmaz Erdoğan’ın derinliği ve hassasiyetiyle ruhunuza,  Akrep burcu Kıvanç Tatlıtuğ’ un büyülü bakışlarıyla kanınıza, Oğlak burcu Mert Fırat’ ın her koşulda temiz surat ifadesiyle hayatınıza işliyor. Belçin Bilgin’in gerçek hayatındaki mutluluğu ekrana da yansımış, filmin en hüzünlü sahnelerinde dahi kalplerde kelebekler uçuruyor(benim fikrim).  Ancak, malum zatürreyim, göz yaşlarımdan tıkanan sinüslerim, öksürük ataklarımla bir araya gelince filmdeki hastalıklar gerçekliğini yitirmeye, salonda ise, bir panik havası hakim olmaya başlıyor, salondan ve Tanrı’dan gelen mesajı alıyorum, filmi bitirmeden çıkıyorum. Filmin sonunu izleyemediğim için çok ama çok üzgünüm, tam olarak iyileşene kadar bir daha sinemaya gitmeye de cesaret edemem herhalde. DVD’ yi bekleyeceğim mecbur. Ancak, Türk sinemasının bu sıçrayış filmini sinemada seyretmiş olduğum için çok memnunum yinede.
 
Kelebeğin Rüyası’’nda geçmişin güzel insanlarının şanssız hikayesine kayıtsız kalmamış Yılmaz Erdoğan.   Tüm olumsuzluklara rağmen, kendi istekleri doğrultusunda hareket edecek cesarete ve kalbe sahip iki yetenekli gencin, yarım kalan rüyalarını gerçekleştirmek istemiş. Şiirsi bir tat da, renkli kanaviçe bir tabloda sunmuş bize hiçbirşeyi olmayıp her şeye sahip iki gencin hayatını.  Umut ve hayallerimizle kurduğumuz dünyamıza sevgiyle tutunuyor, sağlıkla bağlanıyoruz ‘’ sevgiyi kaybedince dengeyi, sağlığı kaybedince her şeyi yitiriyoruz.
 
O yüzden her gün yazdığım gibi: Hepinize keyifli günler, sağlık ve sevgi ile kalın…

Haberin Devamı

Günlük Burç Yorumları

KOÇ
Ültimatom veriyor havası yaratmanız durumunda karşı tarafın direnciyle karşılaşabilirsiniz. Politik olmanızda fayda var.  Çok fazla bilgi paylaşmanız, sizin aleyhinize sonuçlar doğurabilir. Belirsizlikler, bazı adımlar atmanızı zorlaştırabilir.

BOĞA
Çevrenizde size yardım etmek, destek olmak veya asistanlık yapmak isteyen kişiler olsa da, nereden başlayacaklarını bilemiyor olabilirler. Bu durum sizin de işinize yarıyorsa, koşulları belirtmeniz gerekiyor olabilir. Aşk hayatınız ya da sevgi temalı ilişkiler ön planda.

Haberin Devamı

İKİZLER
Tam her şeyi kontrol altına aldığınızı düşünürken beklenmedik durumlar oluşabilir. Belli bir konu açıklığa kavuşuyor. Berraklaşan bu durumun ışığında, belli duygularınızı önemsemeniz gerekiyor.

YENGEÇ
Çevrenizdeki kişilere biraz zaman verirseniz, size gereken desteği veya motivasyonu vereceklerini göreceksiniz. Bol bol sosyalleşmelisiniz. Olumsuz düşünmeyin, hayatınız yükseliş döneminde.

ASLAN
Siz istek ve taleplerinizi açık şekilde dile getirdiniz, şimdi karşı tarafın sizi anlayıp anlamadığını veya isteklerinizi yerine getirip getirmeyeceğini bekleme zamanı. Aynı zamanda belli konularda sizi yavaşlatacak yeni görevler ya da sorumluluklar verilebilir.

Haberin Devamı

BAŞAK
İlişkilerinizi gözden geçirebilirsiniz. Bazı işbirliklerinizi, ortaklıklarınızı veya ilişkilerinizi daha iyi anlayabileceğiniz, önemli ilişkilerinizi geliştirmek için çaba göstereceğiniz günler. Aşk hayatınızda olumlu gelişmeler var.

TERAZİ
Her şeyi yönetmeye çalışmak yerine, karşı tarafın neler yapılması gerektiğini düşünerek bulacağını farz edin. Yükünüzü hafifletmeniz, rahatlamanıza yardım edecektir. Aynı zamanda yanlış anlaşılmalara ve yanlış yönlendirilmeye karşı tedbirli olmanız gerekebilir. 

AKREP
Hangi yöne yoğunlaşacağınıza veya hangi alanda gayret göstereceğinize karar verirseniz, en önemli adımı atmış olacaksınız. Belli konularda öneriler, varsayımlar ya da tavsiyeler yolda. Evinizi veya ailenizi ilgilendiren olaylara özgün yaklaşımlarınız fark yaratmanızı sağlayabilir.

Haberin Devamı

YAY
Çok yakında eviniz, yaşadığınız yer, aileniz veya romantik ilişkilerinizle ilgili bazı bilgiler edinebilirsiniz. Bulgularınız doğrultusunda pozisyon alabilir veya ilerleyebilirsiniz. Ancak bazı bilgileri bir kişiden saklamaya çalışmanız durumunda olumsuz tepkiler alabilirsiniz.

OĞLAK
Ortaya çıkan bilgilerin ve haberlerin hangisinin doğru olduğunu anlamak bir haftayı bulabilir. Yine de bu konuda elinizden gelenin en iyisini yapmaya çalışmalısınız. Hayatınız kazanma biçiminizde belli yöntemle değişiklikleri yapabilirsiniz. Aşk hayatınız ön planda.

KOVA
Önerilen bir anlaşmanın artı ve eksileri çok açık. Bir sonraki görüşme için elinizdeki bilgileri artırmanız ve haber toplamanız gerekiyor. Belli konularda uzlaşmadan önce detaylara hakim olmanız şart. Bazı kişileri yanlış değerlendiriyor olabilirsiniz. Dış faktörlere bağlı yanlışlar yapmanızın belli sonuçları olabilir.

Haberin Devamı

BALIK
Maddi konularda sezgileriniz artıyor. Çevrenizdeki kişileri ikna etmeye çalışmak zorlu bir mücadele anlamına geliyor ama iş bittiğinde sizi daha iyi anlayabilirler. Eşitliğe önem verilmesi ve adil olunması, ilişkilerinizde fark yaratmanızı sağlayabilir.

Yazarın Tüm Yazıları