Keçiören'in şelaleleri

İsmet SOLAK
Haberin Devamı

Cumartesi günü, ailece başkentte otomobil turu attık. Plansız programsız yola çıktık; Esat'tan Mamak tepelerine, Aydınlıkevler'den Aşağıeğlence'ye, Etlik'ten Keçiören'e geçtik.

Çankaya'nın kırık dökük kaldırımlarına, toz toprak yollarına alıştığımız için Keçiören girişinde çok şaşırdık. Çankaya Köşkü çevresinde yürüyenlerin cambazlık yaptığı yerde, Keçiören Avrupa standardını yakalamış. İlerleyince şaşkınlık şoka dönüştü. Muhteşem şelaleleri görünce indik, uzun süre manzarayı seyrettik. Çankaya Belediye Başkanı Doğan Taşdelen'in Melih Gökçek'ten neden bu kadar şikâyetçi olduğunu da anlamış olduk.

İSİMLERDE MİLİTANLIK

MHP'li Başkan Turgut Altınok'un başarısını inkâr etmiyorum. İyi işler yapmış, güzel parklar açmış. Sezar'ın hakkı Sezar'a... Ama, hâlâ militanlık döneminin etkisinde kaldığı da belli. Bazı parklara verdiği adlar; toplumun bir kesimini hâlâ düşman kabul ettiğini kanıtlıyor.

Keçiören şelaleleri, bayramda Trakya'daki gözlemlerimi hatırlattı. Üç gün Kırklareli'de ilginç gelişmeleri izledim. İl Kongresi'ni yeni yapan CHP hareketli. Baykal yanlısı eski Turizm Bakanı İrfan Gürpınar ekibi seçimi kaybetmiş. Belediye Başkanı Kadir Gökçe'nin desteklediği Yılmaz Dingiloğlu listesi kazanmış. Merkez İlçe de öyle... Hizipçilik o bildik dönemlerden daha keskin, daha kırıcı. Parametre'nin kamuoyu araştırmasında da en güçlü aday, Babaeski Belediye Başkanı Gündüz Onat çıkıyor. Ne Gürpınar, ne Gökçe!

Ünlü Dingiloğlu Parkı'nda güzel sohbetler yaptık. Eski CHP'de devedişi sayılan ünlü yerel politikacılar ayrı masalarda oturdular. Bir yanda eski Belediye Başkanı Ali Nazmi Üstündağ, Ali Coşkun Yanardağoğlu ve Atatürkçü Düşünce Derneği Şube Başkanı ve arkadaşları... Öteki masada Kadir Gökçe'ye yakın isimlerden il ve ilçe yöneticileri... Kimse kimseyi sevmiyor.

Trakya'da DSP hep oldu, yine var. İl yönetimi yeni değişmiş. DSP'deki asıl sorun burada yatıyor; her üç ayda, beş ayda bir yönetim değişiyor. Yoksa, Trkaya'daki potansiyel normal anlamda harekete geçirilse, DSP'nin önüne çıkacak parti zor bulunur. Yine de Ecevit tutkusu sürüyor. Trakya'da, Fethullah Gülen'e destek eleştiriliyor. Getirdiğinden çok götürebilirmiş. DYP ise o bildik isimlerle sessiz ama yerinde duruyor.

SÜT PARASI VE MHP

Trakya'da çekişme olsa da çatışma yok. Bildim bileli yerelde sözü geçen CHP'li Ertuğrul Karakılavuz, hizipçilik yanında sol bölünmüşlükten kaygılı, ‘‘Sol birlikte girse, üç çıkar’’ diyor. CHP İlçe Sekreteri Sabahattin Rüzgün ve arkadaşları köy çalışmalarına yönelmiş. DSP'li Hasan Derbent, Barış Partili Hasan Demir ve bir grup eski tanıdık, MHP'deki gelişmeden endişelerini dile getiriyorlar. Derbent, kendi oğluna zorla verilen ülkücü bildiriyi cebinden çıkarırken, ‘‘Çocuklara baskı yapılıyor’’ dedi. Demir, özellikle Balkan köylerinde MHP'nin güç kazandığını söylüyor:

‘‘Süt paraları ödenmeyen köylere MHP'liler gidiyor. Ödemeleri hemen yaptıracaklarını söylüyorlar ve ertesi gün tüccar gelip ödemeleri yapıyor. Köyün DSP'lisi, CHP'lisi hemen MHP'li oluyor. Bunu gözlerimle gördüm.’’

Bir başka örnek veriliyor: ‘‘Kırklareli'nde Valandova Ailesi, devleti kuran CHP ile birlikte anılır... 12 Eylül öncesi CHP il yöneticisi olan Mehmet Valandova, şu anda MHP İl yönetimine girdi.’’ Buyrun işte!

MHP Genel Sekreter Yardımcısı Murat Sökmenoğlu'na dün bunları anlattım. Devlet Bahçeli'nin tutarlı politikalar izlediğini ve çok güçlendiklerini söyledi. Çiller tüm umudunu boşuna MHP ile seçim ittifakına bağlamamış!













Yazarın Tüm Yazıları