Kaynar'ın evinde Ertekin imzası

Yazlık gece kulübü Sortie ve Teşvikiye'deki Salomanje'nin sahibi Erol Kaynar, evinin dekorasyonunu Ertekin'e yaptırdı.

Ortaköy ve Kalamış'ta restoran barları bulunan Ertekin, iç mimaride ne kadar iddialı olduğunu Kaynar'ın evindeki bu çalışmasıyla kanıtladı. Kaynar, gençlik yıllarında Paris'te mimarlık eğitimi alan yakın dostu için "Zevkli ve yaratıcı bir çizgisi var. Evimi baştan aşağıya değiştirdi ve bu benim çok hoşuma gitti" diye konuştu.

Topaz'da bir kont

Kaya Demirer'in sahibi olduğu Topaz Restaurant, geçtiğimiz gece Babil Şarapları tarafından ithal edilen Biondi Santi Şarapları'nın tanıtımı için ülkemize gelen Kont Jacopo Biondi Santi'yi ağırladı. Demirer’in ev sahipliği yaptığı yemeğe, Biondi Santi ailesinin son kuşak temsilcisi olan kontun yanı sıra, yaklaşık 40 seçkin isim katıldı. Hazırlanan özel mönü eşliğinde tadılan şaraplardan en çok beğeni gören ise Montepo Şatosu'nun Sassoalloro 2005 şarabı oldu.

Ares'te sergi

Bugüne kadar yurtiçi ve yurtdışında birçok sergi açan ressam Tijen Şikar'ın yeni sergisi, Fenerbahçe'deki Ares Sanat Evi’nde açıldı. UNICEF, Etibank, Yapı Kredi Bankası, Esbank, Eğitim Gönüllüleri Vakfı, Toprakbank, Vakıfbank, Dokuz Eylül Üniversitesi Sanat Koleksiyonları'nda da eserleri bulunan Şikar'ın yeni sergisinde, yağlıboya tekniğiyle yaptığı İstanbul temalı 25 resim yer alıyor. Sergi, 7 Mayıs'a kadar açık kalacak.

Sezon açıldı

İstanbul henüz baharı yaşarken, Antalya’ya çoktan yaz geldi! Hava sıcaklığının hissedilir derecede artması üzerine, yerli ve yabancı turistler plajlarda denize girip, güneşlenmeye başladı. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tatili için Antalya'yı tercih edeceklere, Hillside Su Hotel'in her sezon olduğu gibi bu sezon da sürprizlerle dolu, eğlenceli bir tatil programı hazırladığını hatırlatayım.

Genç kalmak isteyenlere

Dermo-kozmetik sektöründe çığır açan, gençleşmede en hızlı ve etkili yöntem olarak sunulan OHT Peptide3 markasının ABD CEO'su Kevin Passey, geçtiğimiz gün Türkiye'ye geldi. Passey, "Genç olmak ve genç kalmak isteyenler için" sloganıyla satışa sunulan bu kremi, gençleşmek isteyen ancak ameliyat masasına yatmaktan korkanların tercih ettiğini ve ürünün Türkiye'de sadece eczanelerde satıldığını söyledi. Passey'in cilt yaşlanmasına karşı önemli bir gelişme olduğunu vurguladığı OHT Peptide3, ülkemizde özellikle ünlü isimler tarafından tercih ediliyor.

Mutlu eden giysiler

1973 yılından bu yana kişiye özel giysi tasarımları yapan Bilge Mestçi, Işık Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nde bir sergi açtı. Geçtiğimiz gece düzenlenen davetle açılan sergide, Mestçi'nin haute-couture giysi ve gelinliklerinin yanı sıra, Sevil Sert tarafından çekilen moda fotoğrafları da yer alıyor. Serginin açılış davetine katılan Burcu Hanif, "Mestçi’nin tasarımlarının en büyük özelliği, kişiye özel, o insanın ruhunu tasarımın içine katan ve giyenleri mutlu eden giysiler olmasıdır" diye konuştu. Sergi, 30 Nisan'da kapılarını kapatacak.

Yeniden Ghetto'da

Olcayto Ahmet Tuğsuz ve grubu LongPlay, geçtiğimiz hafta Ghetto'da sahneye çıkmış, 1960’larda birer ikona dönüşen The Beatles, Rolling Stones, Animals, Doors, Deep Purple, Jimi Hendrix, James Brown, Moody Blues, Steppenwolf, Troggs, Procol Harum ve Yardbirds’ün şarkılarını, o günlerin rock müzik anlayışı ile seslendirmişlerdi. Bu etkileyici performansı kaçırdıysanız, üzülmeyin. Çünkü büyük beğeni toplayan konser, bu gece tekrarlanacak. Tuğsuz, "Dinleyerek ve çalarak büyüdüğüm müzik" dediği, 1960’lı yıllara damgasını vurmuş parçalardan oluşturduğu repertuvarı ile bu gece bir kez daha Ghetto’da müzikseverlerin karşısına çıkacak. İlk konserde Tuğsuz’u Sibel İlkiz, Banu Karagülle, Seyyal Taner ve İzzet Öz izlemişti. Onu bu akşam da yakın dostları yalnız bırakmayacak.

Tiyatro şenliği başladı

Devlet Tiyatroları ve Migros işbirliği ile bu yıl 15’incisi düzenlenen Geleneksel Migros 23 Nisan Tiyatro Şenliği başladı. Bu yıl 15 ilde, 22 farklı oyunun sahneleneceği şenlikte, çocuklar 23 Nisan sevinciyle tiyatro heyecanını aynı anda yaşayacak. Davetiyeler, Migros mağazalarını ziyaret eden çocuklara ücretsiz olarak verilecek. Tiyatro şenliği, 30 Nisan'a kadar sürecek.
Yazarın Tüm Yazıları