Kayınvalidemin ölümünü iki ay önceden gördüm

RUMUZ: PEMBELİMEski nişanlımın annesi hastaydı. Nişanlımdan ayrıldıktan sonra rüyamda onların evinde yemek veriyordum.

Ev bembeyazdı ve ilahi bir müzik çalıyordu. Bir diğer rüyamda ise kalabalık, hipnotize edilmiş gibi duran insanlardan oluşmuş bir topluluk bir yere gidiyordu. Bana kimse birşey söylemedi ama ben rüyamda kaynanamın öldüğünü anladım. Uzak bir yere gittim. Başlangıçtaki kalabalık yavaş yavaş azaldı ben tek kaldım. Bir baktım bir mezarın içinde biri çırpınıyor. Baktım kaynanam, beni ayak seslerimden tanıdı, "İyi değilsin galiba" dedim. "Yok iyi değilim" dedi. Altını düzeltip yeniden yatırdım. Toprak kendiliğinden pamuk gibi oldu. Bana, "Sağ ol kızım" dedi, gözlerini kapadı. Aradan bir iki ay geçti gerçek hayatta da kaynanamın öldüğünü öğrendim.

YORUM: Birinci rüyanız, nişanlınızdan ayrılmış olmanıza rağmen, aranızdaki arkadaşlığın sürdüğünü ve sizin nişanlınız ve annesi ile ilişkilerinizin çok iyi olduğunu gösteriyor. Özellikle nişanlınızın annesini çok seviyor olmalısınız. Çünkü birinci rüyanızda evlerini bembeyaz (saflık, temizlik ifadesi), içeride ilahiler (masumluk) çalarken görüyorsunuz ve onlara yemek veriyorsunuz (koruyup, kollama duygusu).

İkinci rüyanız da aynı şekilde. Kayınvalidenizi çok sevdiğiniz için rahatsızlığı nedeni ile her an ölebileceğini düşünmeniz, rüyalarınıza onu mezarda gördüğünüz hali ile yansımış (Rahatsız olduğu için ölebileceğini düşünmüşsünüz, iki ay sonra hanımefendinin vefat etmiş olması rüyanızın haberci rüya olduğunu göstermiyor).

Yattığı yeri düzeltmeniz ise, yine ona olan sevginizi, koruyup kollama duygunuzu simgeliyor. Rüyanızda kullandığınız tüm semboller çok saf, sevecen ve koruyucu birisi olduğunuzu gösteriyor. Yakın çevreniz çok şanslı, umarım hakkettiğiniz mutluluğu yakalarsınız.

Rüyamda sürekli düşüyorum

RUMUZ: NERGİZ

Rüyamda yere düşmüştüm ve yukarı çıkamıyordum. Sonra tırmanmaya çalıştım ve tekrar düştüm. Sonra birisinin yardımı ile tırmanmayı başardım.

YORUM: Rüyalarda düşmek, kişinin kendine olan güvenini, bulunduğu konumu veya statüsünü kaybetme korkusunu sembolize eder. Tırmanmaksa, kişinin yükselme ve ilerleme çabası ile ilgilidir. Son günlerde konumunuza tehdit oluşturan veya güven duygunuzu sarsan olaylar yaşıyorsanız bu tür rüyalar görmeniz son derece normaldir.
Yazarın Tüm Yazıları