Kaybetmekten korkan...

HAYATIMIZ boyunca seçimler yaparız, bazen sevindiren, bazen üzen.. Daum’un sahaya sürdüğü onbir gibi..

İkinci yarıda oynatmaya kalktığı pasif futbol gibi.. Sahanın en iyilerinden Volkan’ın rahatlıkla alabileceği bir duran topa çıkmaması gibi.. Sahada fiziksel olarak tükenmiş Alex varken rakip savunmayı en çok oyalayan Güiza’yı oyundan almak gibi.. Orta sahadaki presi en çok yapan ve pas yüzdesini artıran Emre’yi sola çekmek gibi..
Daum tercihler yaptı.. İki maçta da.. Sonuçta Fenerbahçe elendi.. Eleyebilirdi de.. Ama Antalyaspor, Bursaspor, Kayserispor ayarında bir takıma elendi Fenerbahçe.. İki maçta da bireysel hatalarını iyi değerlendirip turu atlayan taraf oldu..
Sahanın yıldızı Emre’ydi.. 14 yaşında Florya’yı, Galatasaray altyapısını tercih etmişti.. Mallorca’ya attığı harika golü Eurosport günlerce göstermişti. Leeds maçında kırmızı kart gördüğü için UEFA finalini kaçırmıştı. İtalya’da “Boğazın Maradonası” denmişti ona.. O da dün harika bir şut attı, direğe takıldı. Ardından bir harika şut daha attı, tribünleri ayağa kaldırdı..
Alex büyük oyuncu.. Ama Avrupa’da iş yapmayı hayal eden bir takımın büyük oyuncusu değil.. Çünkü Alex fiziksel olarak bu tempoyu kaldıramıyor ve kaptan olarak camiaya büyük zarar veriyor.. Türkiye’de çok maç kazandırıyor. Ama onun pozisyonunda başka bir büyük oyuncu olsa ki, Fenerbahçe hep böyle yıldızlar bulmuştur, belki Avrupa’da yola devam edilirdi.
Lille sıradan takım
Aziz Yıldırım, Aykut Kocaman, Daum.. Bence üçü de kalır seneye.. Ama Alex’in her maç sahada 90 dakika kalması sadece UEFA rüyalarını değil, pekçok maçı kaybettirir.. Elin oğlu, geldi eledi, gitti.. Sıradan bir Avrupa takımı Lille.. Tıpkı Twente gibi.. Ama karşısında 45 dakika sahasına çekilmiş ve tek bir kontra akın yapamayacak bir Fenerbahçe beklemiyorlardı. Oysa ne demişti Yıldırım Beyazıt: “Kaybetmekten korkan kaybeder..”
Karabük Emenike’yi buluyor 25 bin dolara, Fenerbahçe son yabancı hakkını gidip süratli bir yedek forvetten yana kullanmıyor.. Neden? Çünkü Fener alırsa Adriano gibi adı olan ama koşamayan yıldız almanın peşinde.. Fenerbahçe kaç yıldır kazanabileceği Avrupa Kupası maçlarını kaybediyor. Üzüntüm bundan.. Shaktar’ın, Sevilla’nın yaptığını yapamamaktan..
Yazarın Tüm Yazıları