Kavşak gitti viraj geldi

Yeni yapılan ODTÜ Bulvarı’nın projesi açıklandığında Büyükşehir Belediyesi tarafından internette paylaşılan videoları izlemiştik.

Haberin Devamı

Bu projede, Öğretmenler Caddesi, bir kavşak ile ODTÜ Yolu’na bağlanıyordu. Eskişehir Yolu’ndan gelip, Koya Yolu istikametine giden araçlar bu kavşaktan, Çukurambar ve İşçi Blokları mahallelerine dönebilecekti. Aynı zamanda Çukurambar ve İşçi Blokları Mahallesi’nden çıkan araçlar, Öğretmenler Caddesi’ni kullanarak, ODTÜ Bulvarı’ndan hem Eskişehir hem de Konya Yolu’na dönebilecekti.
Yol yapım çalışmaları sürerken önce bu kavşak inşa edildi. Hatta bu kavşak için ODTÜ Bulvarı’nın Konya Yolu istikameti kavisli bir şekilde düzenlendi. Ancak yolun açılışına kısa bir süre kala kavşak kapatıldı ve yolun orta kısmında genişleyen, bulvarı virajlı hale getiren, ihtiyaç dışı bir refüje dönüştürüldü. Bu haliyle Çukurambar’dan bulvara giren araçlar Konya yönüne giremeyecek. Eskişehir Yolu’ndan gelen araçlar da Çukurambar’a giremeyecek. Büyükşehir Belediyesi’nden Çukurambar ve Yüzüncü Yıl trafiğini rahatlatacak bu kavşağın açılmasını istiyoruz.
Mehmet İhsan Gürbudak - Çukurambar Mahallesi Muhtarı
Hasan Sarıkaya - İşçi Blokları Mahallesi Muhtarı

Haberin Devamı

Kel başa şimşir tarak

Ankara girişlerine, tanesi 5 trilyondan beş ayrı kapı yapılıyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi bunlara toplam 25 trilyon (eski parayla) ödeyecek. Ankara’nın kültürü ve mimari yapısıyla uyuşmayan bu ‘hilkat garibeleri’, taşeron beslemeye dönük tasarruflardan. Eskişehir Yolu Başkent Üniversitesi girişine yakın olandan hergün geçiyorum. Sözde kapı için koca bir şantiye kurulmuş, trafikte oradan oraya lâkayıt gezen işçiler, süratle gelen ve daralan yolda ne yapacağını şaşıran sürücüleri zora sokuyor. ‘Kel başa şimşir tarak’ misali hangi akla hizmet yapıldığı bilinmeyen şey, kubbeleriyle hayrete düşürüyor. Millet hizmet beklerken, Büyükşehir Belediyesi acayip işlere kaynak savuruyor.
M.A.

ÖNERİM VAR

Metro istasyonunda İngilizce dönemi

Batıkent’te gaz kuyruğunda beklerken bir şey dikkatimi çekti. Metro istasyonunda İngilizce anons yapılıyor. Önerim şu: İstasyon ve araç içi yazılara da İngilizce eklensin.
Ahmet GÜRKAN

SÖZÜ/ÖZÜ

Asfalt istiyoruz

Haberin Devamı

Çankaya’ya bağlı Karataş Mahallesi’nde oturuyorum. Mahallemiz Gölbaşı ilçesinin Yaylabağ Mahallesi sınırında yer alıyor. Ancak Büyükşehir Belediyesi’nden hiçbir yardım alamıyoruz. Köyümüzün yolu halen asfalt değil. Yardım istiyoruz.
N.T.

Işık yok hırsız var

Çayyolu semti Yaşamkent Mahallesi 3054. Sokak 47 numarada oturuyorum. Burada her sokakta her evin önünde sokak lambası var ancak benim evimin önünde yok. Bu konuda büyük sıkıntı yaşıyorum. Birkaç yere başvurdum ancak bir sonuç alamadım. Karanlık yüzünden evime 7-8 ay önce hırsız girdi ve soyuldum. Yetkilileri göreve çağırıyorum.
H.T.

Suriyelilere yardım edin

Cebeci’de yaşayan emekli bir öğretmenim. Cemal Gürsel Caddesi’nde birkaç yerde Suriye’den gelmiş kişiler var. Kucaklarında küçük bebekler var ve çok zor durumdalar. Çevreden geçen vatandaşların verdiği 2-3 kuruşla karınlarını doyurmaya çalışıyorlar ve yardıma muhtaçlar. Durumları iç açıcı değil ve acilen yardım gerekiyor.
Ş.G.

Yazarın Tüm Yazıları