Kaşıkçı Elması’nı İller Bankası koruyamaz

Hürriyet EGE’de yayınladığımız köşemize telefon ve elektronik ileti yağdı.

Haberin Devamı

“Yaşam alanlarımızı tehdit ediyorlar” diye seslenen okuyucularımızın feryatlarını yetkililerin duyması ve çevre düşmanlarının kanunlara uyması için aşağıda tek tek vereceğiz. İlk önce Ölüdeniz için “Kaşıkçı Elması” diyen ve korunması için çağrı yapan Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatçi’ye kulak veriyoruz.

Antik kentin plajı çöpten geçilmiyor

Çeşme Ildır’da yazlığımız var. Ildır’ın bir plajı yok. Aslında var, ama maalesef berbat halde, teknelerden girilemez durumda. Önceden buradan denize giriliyordu. Şu an mümkün değil. Burada dizi çekiyorlar. İzleyiciler de buraları görmek istiyor. Çöp yığınları her yeri kaplamış durumda. Ayrıca bir boru da denize bağlanmış. Buradan denize ne akıtılıyor bilinmiyor. Buranın plaj olarak düzenlenmesi, en azından temizlenmesi ve halkın hizmetine sunulması çok mu zor?

ÜMİT BOZBEY

Haberin Devamı

Sayın Çeşme Belediye Başkanı Faik Tütüncü, antik kent Ildır’dan yükselen sesler bize kadar geldiğine göre siz de haberdarsınızdır konudan herhalde. Teknelerin işgal ettiği alan temizlenip plaj olarak düzenlenebilir mi... Ne dersiniz?

Şehrin göbeğine asit tesisi kuracaklar

Biz Kütahya Şaphane İlçesi’ndeniz. İlçemiz merkezinde asit tesisi kurulmak isteniyor. Eğer burada asit tesisi kurulur ise yıllık ortalama 10 bin ton civarında vişne ve kiraz yetişen ilçemizde meyvecilik bitme noktasına gelecek. Tesisin kurulmak istediği yerle bitişik olan çam ormanları zarar görecek. Tesis tam Şaphane Çayı’nın üzerine kurulmakta ve atıkları çaya gidecek. Bu asit tesisi nedeniyle, hiç yeşillik kalmayacak.
Öte yandan tesisin kurulacak olduğu yer şehrin tam ortasında ve çevresi yerleşim alanı. Lise, kaymakamlık konutu, ilçe jandarma komutanlığının Işıktepe lojmanları ve TOKİ-2 etap konutlarının  bulunduğu alanda, asit tesisi nasıl kurulur?

M. ALİ KIŞLA

Sayın Şaphane Kaymakamı Zerrin Çay Beşikçi ve Belediye Başkanı Ramazan Yeşildeniz, Çevre ve Şehircilik il müdürü, etkili ve yetkililer, vatandaşın endişesini duydunuz. Ne diyorsunuz? Asit fabrikası daha çalışmadan vatandaşın huzurunu kaçırdı. Konuya bir açıklık getirir misiniz?

Haberin Devamı

2 bin kişilik ödenek 20 bin kişiye hizmet götürmeye yetmiyor

Fethiye doğal güzellikleriyle Türkiye’nin çok önemli turizm bölgelerinden. Ölüdeniz ise Türkiye’nin Kaşıkçı Elması. Zaman zaman kirlilik haberleri gündeme geliyor. Tur tekneleri suçlanıyor, günah keçisi ilan ediliyor. İçlerinde çürükleri yok mudur? Elbette vardır. Ama esas sorun belde belediyesinin İller Bankası’ndan aldığı ödenektedir. Kış nüfusu 2 bin kişiye göre ödenek alan bu belde, yazın on katına çıkan kişiye nasıl hizmet üretsin. Çöpüyle, sineğiyle nasıl mücadele etsin.  Ölüdeniz’i kirlilikten bu bütçeyle nasıl korusun. Turizmin Kaşıkçı Elması için yeni bir düzenlemeye ihtiyaç var. Yoksa bu nadide parçayı kaybedeceğiz.”

Haberin Devamı

Mavi Bayraklı koyu kirletiyorlar

Didim’in Fevzi Paşa Mahallesi’nde bulunan Okaliptus Tatil Köyü’nün arıtması belli saatlerde denize bırakılıyor. 3 yıldır verdiğimiz mücadele maalesef sonucu değiştirmedi. Mavi Bayraklı koy maalesef her geçen gün kirleniyor. Mahalle sakinleri olarak şikayetçiyiz. Buraları koruyup kollamakla görevli olanlara sesimizi duyurur musunuz.

İLKNUR DAĞ

Sayın Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı, feryadı duydunuz. Şu günlerde işiniz çok biliyoruz. Düzenlediğiniz Yazarlar Festivali’ne katılan arkadaşlarla birlikte o koya bir gidip bakmaya, doğayı kirletenlere cezayı çakmaya ne dersiniz? Bir söz de Mavi Bayrak Muğla temsilcisine. Biliyorum, yaptırım gücünüz yok da çevreyi kirletenlerin adlarını medyayla paylaşma gücünüzü deneseniz.

Haberin Devamı

Buca’da orman katliamı yapacaklar

İzmir’in Buca İlçesi’nde Öğretmenler Sitesi ve Devlet Malzeme Ofisi’nin karşısı yıllar önce yeşil alan ilan edildi. Dikilen fidanlar şimdi koca koca ağaçlar oldu. Şimdi bir takım insanlar gelip burada inşaat yapacağız diye ağaçları kesme hazırlığı yapıyorlar. Buca Belediyesi’ne sorduk, ama bize bilgi vermedi. O ağaçlar Buca’nın oksijen deposu. Burada yaşayan bizlerin yaşam kaynağı. Ne olur burada ağaç katliamı yapmasınlar.

METİN ÜNAL

Yazarın Tüm Yazıları