Kardeşimi sürekli rüyamda görüyorum

Merhabalar, ben 42 yaşındayım, erkek kardeşim de 38. şu sıralar kardeşimle ilgili büyük problemler yaşıyorum. Rüyamda da onu gördüm.

Issız, karanlık, karlı ve buzlu bir yoldayız. Onu taşıyıp götürmeye çalışıyorum. Durumu hiç iyi değil, ölmek üzere. Ona dayanmasını söylüyorum.
Bir diğer rüyamda kardeşim yatağıma, benim yanıma yatıyor. Kendimi çok kötü hissediyorum.
Ve en son da vapurda olduğumuzu gördüm. Denizde bir otobüs de var. Çarpışacakmışız. Çok büyük panik oluyor. Fırtına da var ve ben nereden, nasıl atlayacağım diye bakınıyorum...
Kardeşimle olan problemlerimiz normal değil. Büyük ihtimalle onda kişilik bozukluğu var. Sürekli yalan söylüyor, bir işe girmiyor. Ben ise tek başına uzun yıllar mücadele veren biriyim. Onu evden kovdum olmadı, sevgiyle davrandım olmadı. Çok yoruldum. Artık kendimden korkuyorum...
RUMUZ: KARDEŞİM

YORUM

Sevgili okurum, gördüğünüz rüyalar günlük yaşantınızda erkek kardeşinizle yaşadığınız sorunlarla ilgili. Onunla ve hayatla olan mücadeleniz, hatta biraz da erkek kardeşinizden korkunuz rüyalarınıza yansımış.
Rüyada kullanılan sembol dili çok az, mesajlar ise çok açık. Belli ki yaşadıklarınız üzerinizde büyük bir yük oluşturmuş.
Öncelikle yazdıklarınıza dayanarak, erkek kardeşinizi bir psikiyatriste götürmeniz gerektiğini söylemem gerekiyor. Bunun yanı sıra, doğal olarak biraz yorulmuşsunuz, sizin de bir psikologdan danışmanlık almanız iyi olabilir. Yaşadıklarınız zor ama çözülemeyecek sorun yok, yeter ki çözmek isteyin.
Maddi durumunuzu bilemiyorum, ancak ihtiyacınız olabileceği olasılığını hesaba katarak eklemek isterim, devlet hastanelerinin psikiyatri bölümlerinde ücretsiz tedavi olanakları mevcut, onlardan da faydalanabilirsiniz.
Yazarın Tüm Yazıları