Kapadokya’da ev için yola çıkıp otel yaptı, sıra Şile’ye de geldi

İSTANBUL Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunu olmasına rağmen Argos İletişim’i kurup iş hayatına atılan Gökşin Ilıcalı, 16-17 yıl önce Kapadokya’da tatile gitti. Tatil sırasında bölgede ev sahibi olmaya karar verdi.

Haberin Devamı

Hemen kolları sıvayıp Uçhisar’da büyükçe bir ev alıp, restorasyon işini başlattı. Her el atılan yerden tarih fışkırdığını görünce işi biraz daha büyütüp butik otel yapmaya yöneldi.
O aşamada Turgut Cansever’in önderliğinde restorasyon işi de büyüdü. 13  yıl süren restore işleminin ardından bugünkü 40 odalı Argos in Cappadoccia Oteli ortaya çıktı.
Geçen hafta sonu Kalebodur’un “Mimarlar Konuşuyor” buluşması sırasında mimar Emre Arolat, Prof. Süha Özkan, şehir plancısı Faruk Göksu ve Argos Yapı’nın mimarı Aslı Özbay’la sohbet ederken Gökşin Ilıcalı’ya sordum:
- Kapadokya’ya ne kadar yatırım yaptınız?
- 16 yıl süren bir yatırımın hesabını çıkarmak kolay değil.
Soruyu değiştirdim:
- Otelinize bir müşteri çıksa ne kadara el sıkışırsınız?
- 30 milyon Euro’dan aşağı olmaz sanırım.
- Mimarınız Aslı Özbay’la oteli gezerken 60 odaya çıkma yolunda olduğunuzu gördük. Kapadokya’ya yatırımdan memnun musunuz?
- Çok memnunuz. Kapadokya’da işler iyi gidiyor. Buraya paralı turist geliyor. Bu bölgede yeni bir otel daha düşünüyoruz.
- Başka yerde otel projeniz olacak mı?
- Bayegan Ailesi’yle biri Şile’de, diğeri Erciyes’te iki otel planımız olacak.
Şile’deki otelin çiftlik evleriyle birlikte planlanacağını vurguladı:
- Şile’de 30-40 milyon Euro’luk bir yatırım yapacağız.
- Otelinizin altında oldukça iyi bir mahzeniniz de var. Kapadokya’da şarap üretiminiz de söz konusu mu?
- Buradaki bağlarımızdan aldığımız üzümlerin bir bölümünü Corvus’a, bir bölümünü de Turasan’a veriyoruz. Onlardan üretilen şarapları alıp, müşterilerimize servis ediyoruz.
Prof. Süha Özkan, Bezirhane’den bağlantı tünellerine kadar otelin her noktasını gezdikten sonra yorumladı:
- Çok başarılı restorasyon yapılmış.
Aslı Özbay, Turgut Cansever etkisinin altını çizdi:
- Projenin danışmanlığını başlangıçta Turgut Cansever’in üstlenmesi çok isabetli olmuş. Gökşin Ilıcalı, Turgut Bey’in sözünden çıkmayınca Argos in Cappadocia’da doğru sonuca ulaşılmış.
Kapadokya, Türkiye’de turizmin sadece deniz, kum ve güneşten ibaret olmadığını ortaya koyan iyi örneklerin başında yer alıyor.
Tarihi ve kültürel varlıkların doğru restorasyonla canlanması büyük önem taşıyor.

Haberin Devamı

Ailede asıl ben müzisyendim kardeşim ‘Mercan Dede’ oldu

Haberin Devamı

ARGOS in Cappadocia’nın sahibi Gökşin Ilıcalı, Mercan Dede olarak tanıdığımız ünlü sanatçı Arkın Ilıcalı’nın abisi olduğunu belirtip ekledi:
- Aslında ailede müzikle uğraşan bendim. Arkın’ın o yönünün farkında değildik. Kanada’ya gitti, Mercan Dede olarak karşımıza çıktı.
- Siz müzikle profesyonel anlamda uğraşıyor musunuz?
- Ben işlere daldım, amatör müzisyenim.

Yazarın Tüm Yazıları