Kanguru yarışı

HİKAYE bu ya, günlerden bir gün Anadolu denen bir medeniyetin, Ege Denizi denen kıyısının, ¨güzeller güzeli¨ bir kentinde bir kanguru yarışı düzenlenmiş.

Haberin Devamı

Hedef; çok yüksek bir kulenin tepesine zıplamakmış. Bir sürü kanguru da arkadaşını izlemek için kulenin etrafına toplanmış.
Ve yarış başlamış. Gerçekte seyirciler arasında hiç biri, yarışmacıların kulenin tepesine çıkabileceğine inanmıyormuş. Sadece şu sesler yükseliyormuş kulenin etrafından; “Zavallılar! hiç bir zaman başaramayacaklar!” Yarışmaya başlayan kangurular kulenin tepesine kadar zıplamayı başaramayınca teker teker yarışı bırakmaya başlamış... Seyirciler iyice coşmuş: “Zavallılar! hiç bir zaman başaramayacaklar!” Sonunda bir tanesi hariç, diğer kanguruların hepsinin ümidi kırılmış ve yarışı bırakmışlar. Kalan son kanguru büyük bir gayretle mücadele ederek kulenin tepesine kadar zıplamayı başarmış. Diğerleri hayret içinde bu işi nasıl başardığını öğrenmek istemişler. Baş kanguru, kazanana yaklaşmış ve sormuş; “Bu başarının sırrı nedir dostum?’’ Ama yanıt alamamış.
O anda farkına varmışlar ki... Kuleye zıplamayı başaran kanguru sağır!
Hayallerimizi ve ümitlerinizi gerçekleştiremeyeceğinizi söyleyen, bunu neden yapamayacağımız konusunda bize bir sürü olumsuz neden sıralayan kişilere karşı sağır olmak galiba en iyisi...
Hepimize iyi haftalar!

Haberin Devamı

THE GOOD’TA 28 BLACK PARTY

Cumartesi

Avrupa ve Amerika’nın en ünlü doğal enerji içeceği ¨28 BLACK¨, Türkiye’deki konsept partilerine İzmir’le devam ediyor. Çeşme 7800 ve Bodrum Maça Kızı’ndan sonra 28 BLACK PARTY, 3 ay önce Bostanlı’da açılan The Good’ta gerçekleştirilecek. İstanbul ve Avrupa’nın ünlü kulüplerinde müzik yapan Dj Ayhan Kiray, The Good’taki parti için özel olarak izmir’de olacak... Sınırlı sayıda rezervasyon için 330 6 222’yi aramanız yeterli!
www.thegood.com.tr

ÇEŞME ORMAN’DA KAHVALTI

Pazar

Bu köşeden hemen hemen hiç kahvaltı önerisinde bulunmuyorum. Çünkü pazar kahvaltısı benim için kutsal. Haftada tek gün ve haftamın en kıymetli öğünü. Hiçbir işletmenin de bozuk peynirleri ya da berbat servisi ile pazarımı mahvetmesine tahammülüm yok. Bu kez durum farklı. Zeytinalanı gişelerinden dönünce hemen solda, yol üzerinde olan Çeşme Orman’ı bu kış İstanbul’da yaşayan bir arkadaşımın tavsiyesi ile keşfettim. Sahibi Mimar Aydın Bey. Şömine başında yaptığınız kahvaltının balı ve karadut pekmezi Erzurum’dan, tulum peyniri Bergama’dan, beyaz peyniri Ezine’den, zeytini Balıkesir’den, sucuğu Tire’den geliyor. Mükellef bir kahvaltı için kişi başı 15 TL ödeyip kalkıyorsunuz. Kapasitesinden fazla kişi almıyorlar, bu yüzden servis de aksamıyor. 0.232.7626203
www.cesmeorman.com

Haberin Devamı

ÖMER ÇAM KARİKATÜR SERGİSİ

Çarşamba

Hisarönü’ndeki Çetin Emeç Sanat Galerisi, ünlü karikatürist Ömer Çam’ın çizgilerini İstanbul’un ardından İzmirli karikatür severlerle buluşturuyor. 8 Şubat 2012 tarihine kadar sergilenecek olan eserler, sanatçının yurtiçi ve yurtdışında kazandığı ödüllü karikatürleri ve bu sergiye özel olarak hazırladığı “Saat Kulesi” temalı çalışmalarından oluşuyor. Ben bayıldım, siz de görün istedim. 0.232.293 35 22

JEWEX MÜCEVHER TASARIM YARIŞMASI

CUMA

JEWEX 2012 Mücevher Fuarı 3 Şubat Cuma, İzmir Uluslararası Fuar Alanı’nda başlayacak. Bu yılki Fuar’ın teması Homeros. Türkiye’nin moda sektöründeki en önemli isimlerin yer aldığı final jürisinin puanları ile finale kalan 9 tasarım belirlendi. 150 tasarımcının 450 projesiyle katıldığı yarışmada 3 dalın ilk üçüne giren toplamda 9 proje Fagold kuyumcu ustalarının ellerinde şekillenerek takıya dönüşecek. Final için Sibel Arna, Nihat Odabaşı, Özgür Masur, Ece Sükan, Cem Lokmanhekim isimler İstanbul’dan jüri üyesi olarak geliyor. Açılış törenindeki defile ise ünlü koreograf Uğurhan Akdeniz tarafından gerçekleştirilecek.

Yazarın Tüm Yazıları