Kanatları kullanınca...

Fenerbahçe, milli maç arasını iyi değerlendiren takımlardan biri olduğunu gösterir bir futbol sergiledi dün.. Özellikle de ilk yarıda..

Ölü toplara dikkat

Kaleye atılan 10 şut, bulunan 3 gol ve akıllı geliştirilen ataklarla ilk yarı taraftar bu sezon İnter maçından sonra en iyi futbolu seyretti. Bunda Alex-Vederson ikilisinin başarılı futbollarının yanı sıra Gökhan’ın sağ kanat bindirmelerinin rolü büyüktü.. Ama skora en büyük katkıyı yapan isim Semih oldu.. Golcü futbolcu nerede duracağını, nasıl koşular yapacağını iyi gösterdi ve üç golün mimarı oldu..

Alex için fazla konuşmaya gerek yok aslında.. Onunla oynayan rakipleri bile Alex’e saygı duyuyorlardır.. Soğukkanlı futbolu, oyunu rahatlatışı ve boş koşuları Fenerbahçe’yi sonuca götürdü..

Savunmada ise tehlikeler devam ediyor. Özellikle ölü toplarda bu sezon ilk defa bu kadar pozisyon verildi.. 32.dakikada Washington’la karşı karşıya kalan Volkan’ın geçmişten ders alarak kalesini tam anlamıyla boşaltmayışı, muhtemel bir penaltıyı, golü veya kırmızı kartı önlemiş oldu..

İkinci yarı şov devam etti.. Edu’nun golü, Roberto Carlos’un müthiş deparları, Deivid’in mermi gibi şutları sarı lacivertli taraftarları fazlasıyla mesut etti.

Fenerbahçe bu temposunu, kanatları kullanmadaki isteğini ve uzaktan şut atmadaki iştahını sürdürürse, ilerleyen haftalarda bol gollü maçlar devam edebilir, zirve yarışı da sürer..
Yazarın Tüm Yazıları