Kahraman Rüştü

İNÖNÜ Stadı tribünlerine dün gece gelen bir avuç kadın taraftarın bitmeyen enerjileri, 30 bin erkek taraftara bedeldi. Baskın ve tempoluydular ve takımlarını da maç sonuna kadar tam anlamıyla desteklediler. Helal olsun onlara.

Haberin Devamı

Beşiktaş, Bank Asya 1. Lig 10’uncusu Gaziantep BŞB karşısında zorlandı. Veli’nin tesadüf, Fernandes’in ise usta işi golleriyle tur vizesini alırken sahadaki sistem karmaşası göze batıyordu.
Tek santrforlu sistem hangi kalitedeki oyuncularla oynanır? Bakın, Fatih Terim’e. Nasıl lider olmuş? Önce elindeki malzemeyle takımını yapmış, haddini bilmiş ve çift santrforlu sistemi belirlemiş. Beşiktaş, elindeki malzemeyle asla tek santrfor oynamaz.
Portekizli usta golcü Almeida’nın yanında ya da arkasında Mustafa Pektemek olacak. Bir de Burak Kaplan’dan kesinlikle ama kesinlikle Beşiktaş’ın çok daha fazla faydalanması gerekiyor. Futbol topu ile olan ilişkilerinde Quaresma’yı aratmayacak yeteneklere sahip.
Gençler nerede?
Gaziantep BŞB maçının, pazar akşamki Bursaspor karşılaşmasından çok daha zor olacağı belliydi. Sebep, bu kalitedeki oyuncuların konsantrasyon ve motivasyon eksikliğiydi. Kim ne yaparsa yapsın, bu maça motive etmekte zorlanırdı futbolcuları. Carvalhal’ın alt yapıya imkanlar tanımasını isterdim. Alves mehter takımına gitse, davul çalar. Bu futbolcudan, çok daha iyi yerlere gelecek hatta yıldız olacak Burak Kaplan, Muhammed Demirci ve Mertcan Demirer var. Neden oynamazlar da Alves oynar anlaşılır gibi değil.
Fernandes ve Almeida’nın oyuna girişi ile Beşiktaş gerçek takım hüviyetini ortaya çıkardı. Ancak, Rüştü Reçber dünkü maçın kahramanıyla Carvalhal’ın şapkasını önüne koyup düşünmesi gerekir.
Maçın en ilginç görüntülerinde ise hakemler vardı. Yardımcının elinden bayrak ardından da Gaziantep BŞB oyuncunun müdahalesiyle Özgüç Türkalp yere düştü. Allah düşürmesin.

Yazarın Tüm Yazıları