İsmail Er

Karaveli ile devam edilmeli

15 Aralık 2021
Beşiktaş tarih boyunca özünden yetiştirdiği oyuncu ve teknik adamları ile anılır.

Rasim Kara, Rıza Çalımbay, Ertuğrul Sağlam, Samet Aybaba, Tayfur Havutçu ve Sergen Yalçın gibi birçok isim siyah beyazlı takımın formasını giydikten sonra kulübedeki yerini aldı.

Geçen yıl 2 kupa kazandıran, altyapıdan yetişen Sergen Yalçın’dan boşalan göreve yine altyapıda başarıdan başarıya koşup oyuncu yetiştiren Önder Karaveli’nin Serdar Topraktepe ile devam etmesi gerekir ya da Mehmet Ekşi, Ömer Gülen getirilmeli.

Gelecek yol planlaması için ise düşünülmesi gereken isimler Rıza Çalımbay, Mehmet Özdilek, Ziya Doğan olmalı.

 

Yazının Devamını Oku

Efsanenin istifası böyle geldi

10 Aralık 2021
Sergen Yalçın’ı, görevi bırakmaya mecbur bırakan olaylar...

Çifte kupalı şampiyon kadroya yapılan Pjanic ve Batshuayi takviyeleriyle sezona son derece iddialı bir şekilde başlayan Beşiktaş, sahada tam anlamıyla hayal kırıklığı yarattı ve sonuçta Sergen Yalçın görevi bırakma kararı aldı. 22 bin taraftarın önünde imza atan, “En az 5 yıl
takımın başında kalır, futbolculuğunda nasıl efsane olduysa teknik direktörlükte de o kadar başarılı olur” denilen bir ismi istifaya mecbur bırakan başarısız tablonun tabii ki çok sayıda sebebi bulunuyor. Yıllardır Beşiktaş’ı takip eden biri olarak bu faktörleri koronoljik olarak şöyle sıralamak mümkün...

45 GÜN YÖNETiMDEN TELEFON BEKLEDi

1- Geçtiğimiz sezonun bitiminden sonra tam 45 gün boyunca Sergen Yalçın’ı sözleşme yenilemek için kimse aramadı. 28 Haziran’da yani sezonun açılmasına 8 gün kala ancak imza atıldı. Sergen Yalçın’ın kulağına bazı teknik adamlarla görüşüldüğü de gelmişti. İmza taraftar baskıyla zoraki atıldı.

HOCADAN ÖNCE TRANSFERLER iMZA ATTI

2- Sergen Yalçın’ın sözleşme için beklediği bu 45 günlük boşlukta yönetim, Kenan Karaman, Rachid Ghezzal, Valentin Rosier ve Alex Teixeira ile anlaşmalarını yapmış, Michy Batushayi de son anda İngiltere’den getirtilmişti. Teknik direktör Sergen Yalçın’ın verdiği transfer raporu ekonomik olarak kulübe yük olduğu ileri sürülerek gerçekleşmemişti. Yaşanan tüm bu olumsuzluklara rağmen Sergen Yalçın konuşmadı, sustu.

SEZON ‘SIFIR PLANLAMA’ iLE BAŞLADI

3- Oysa Sergen Yalçın stoper mevkisine Diego Godin, Mohamed Elneny, forvete ise David Ze Luiz alınması konusunda rapor sunmuştu. Hazırladığı sezon planlaması çöpe gitti. Sezona ‘sıfır planlama’ ile başlandı. Trabzonspor, Galatasaray ve Fenerbahçe sezon başı kampında neredeyse tam kadro çalışırken Beşiktaş, 5’i alt yapıdan 10 futbolcu ile sezon başı antrenmanlarına başladı.

Yazının Devamını Oku

Mesut Özil ile sadece 2 kişi fotoğraf çektirdi! Nereden nereye...

19 Ocak 2021
Bir Mesut Özil anısı...

Dünya Kupası kaldırma onuruna erişen futbolcular arasında yer alan Mesut Özil, 2 Ocak 2008’de henüz 19 yaşında iken Hürriyet Spor Servisi’ni ziyaret etmişti. O gün yanında, yakın dostları Adem Çukur ve İsmail Türedi vardı. Mesut İstanbul’a o dönem A Milli Takım’ın başında bulunan Fatih Terim’le görüşmek için gelmişti. “Hocam, sürekli oynatacaksanız Türk Milli Takımı’nı seçerim, aksi halde Almanya Milli Takımı beni bekliyor” diyen Mesut, Terim’den olumlu yanıt alamayınca Panzerler’in formasını giymeyi tercih etmişti.

‘iSMAiL GiT iŞiNE!’

Mesut, Hürriyet Spor Servisi’nin kapısından girince, “Arkadaşlar, Mesut Özil arkadaşımız yakında dünyanın en büyük futbolcusu olacak. Gelin fotoğraf çektirin, sonra sıraya girersiniz” diye seslendim. Hiç unutmam, o dönem Hürriyet Spor Müdürü olan Esat Yılmaer ve rahmetli spor yazarı Korkut Göze, “İsmail git işine” dercesine bana yan yan bakmıştı.

NEREDEN NEREYE...

Sonrasında Yılmaer ve Göze ile birlikte müdür odasına girip Mesut’la röportaj yapmıştık. Röportaj bitince sıra fotoğraf çektirme faslına geçti. Benim dışında sadece iki kişi Mesut’la hatıra fotoğrafı çektirdi! Kariyerinin henüz başında olan Mesut’un sözlerini ertesi günkü gazeteye, “Asla Türkiye’ye gelmem” başlığıyla vermiştik. Nereden nereye...

<div style="margin: 0 auto; max-width: 100%; min-width: 300px;"><div style="position: relative; padding-bottom: 56.25%; height: 0; overflow: hidden;"><iframe style="width: 300px; min-width: 100%; position: absolute; top: 0; left: 0; height: 100%; overflow: hidden;" src="https://embed.dugout.com/v2/?p=eyJrZXkiOiIyczVVd3JzbyIsInAiOiJzcG9yYXJlbmEiLCJwbCI6IiJ9" width="100%" height="400" frameborder="0" scrolling="no" allowfullscreen="allowfullscreen" data-mce-fragment="1"></iframe></div></div>

Yazının Devamını Oku

Batalla kurtarır!..

17 Nisan 2018
Bursaspor bu sezon küme düşmeyecek...

 

Yeşil beyazlı taraftarlar kalan 5 haftada tribünlerde desteklerini sürdürmeli ve ateş hattından kurtulmalı.
Teknik Direktör Mustafa Er’e yürekli kadrosundan dolayı kutlarım. Adaletli forma dağıtımı ile takıma savaşan mücadele eden oyuncuları monte etmiş.
Alt yapıdan Furkan ve Ertuğrul Ersoy’u kritik dönemde sahaya sürmek her babayiğidin harcı değil. Gençler hata yapabilir ama yüreklerini ortaya koyduklarını gösterdiler.
Başkan Ali Ay ve ekibi takımı Süper Lig’de tutmak için vargüçlerini ortaya koydular. Takıma yapabileceklerinin fazlasını verdiler.
Ama özellikle yabancı futbolcularda yönetimin yaptığı fedakarlığın üçte birini göremedik.
Mustafa Er hoca geçmişte kulübün içine doldurulan kalitesiz yabancı oyuncuların yerine gençlik takviyesi yaparak yapacağı değişim ve dönüşümünde mesajlarını verdi.

BATALLA LİDER

Yazının Devamını Oku

Yazıcı kararında haklı futbol değil olimpik ruh..

18 Mayıs 2017
Ülke futbolunun kalkınması için rahmetli Turgut Özal döneminden itibaren başladı Belediyelerin futbolu katkısı. Fakat her geçen gün güvenirliğini yitirdi.

Belediyelerin profesyonel futbol takımlarına halkın vergileri ile yaptığı katkılara tepkiler büyük oldu. Ama bugüne kadar yapılanlar futbolu kalkındırıp yeni yetenekler çıkartmak içindi. Bu nedenle Tuzla gençliğinin daha bilinçli profesyonel emin ellerde olması için kulübün Türk futbolunun efsane isimlerine bıraktı.

İNEGÖL BELEDİYESİ ÖNCÜ OLDU
Çünkü futbola yapılan milyon dolarlık yatırımların karşılığı kayıp olarak karşımıza çıktı. İlk olarak İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, futbolla ilgili tüm yatırımlarını iptal ederek Olimpik sporlara ağırlık vererek gençleri basketbol, voleybol, hentbol, güreş, boks, briç salonlarına çekmeyi başararak halkın verdiği vergilerini yine halka yönelterek Cumhurbaşkanımızın önerileriyle oluşturulan Olimpik spor projelerine büyük katkı sağladı. Profesyonel futbolu profesyonel kişiler yönetmeliydi. Ülkemizde belediyelerin üstüne kalan futbol takımları yükü kaldırarak mesaj verdi.

GENÇLİĞE SAHİP ÇIKTIK
Önceki gün Tuzla Belediyesinin Tuzlaspor ile yaptığı yönetim değişikliğini satırlara yansıtmıştım. Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı telefonla arayarak yazılanların gerçeği yansıtmadığını belirterek projelerini anlattı.
- Tuzlaspor Kulübü'nün 2017-18 Futbol Sezonu hazırlık ve yapılandırma süreci kapsamında, altyapı takımlarımızda belediye personeli olarak görev yapan antrenörlerimiz ile yollarımızı ayırdık

Yazının Devamını Oku

Kartal'ın lideri yok!

8 Temmuz 2014
BEŞİKTAŞ’ın ilk provasında Cenk Gönen, Mustafa, İsmail, Serdar ve Kerim Frei ön plana çıktı. Mustafa, attığı 3 golde de tekniği ve ustalığını konuşturdu. Biliç’in ilk yarıda sahaya sürdüğü 11, sistem olarak üstün bir performans sergiledi.

Geçen yıl son maçlarda oynatılan Kerim, Gökhan Töre’yi aratmadı. Ancak Biliç yeni dönemde asıl sıkıntıyı defansta yaşayacak gibi...
Biliç’in ‘Sivok takıntısı’ tehlikeli... Defansta ciddi bir stoper ihtiyacı göze batıyor.

Orta alanda oyun kurucu, lider oyuncu yok. İleride, Mustafa’ya yardım edecek güçlü bir golcü gerek. Kadro şu an için yetersiz. Fernandes ve Almedia’nın boşluğu doldurulmalı.

Yazının Devamını Oku

Kırkpınar güreşleri ruhunu teslim ediyor

23 Haziran 2014
653. KIRKPINAR Güreşlerine İsmail Balaban'ın Fatih Atlı ile yaptığı final ile damgasını vurdu.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ile Türkiye Finans desteği olmasaydı Tarihi Kırkpınar Güreşlerinin adı duyulmazdı. Dünya tarihinde örnek gösterilecek organizasyon arasında bulunan Kırkpınar Güreşlerinde geçmiş yıllardaki gibi heyecan fırtınası esmedi.

Protokolde Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu , Beşiktaş eski Asbaşkanı Levent Erdoğan'ın olması Kırkpınar'a katılanları ve izleyenleri bir nebze olsun heyecanlandırdı.

İLK 8'DE NEFESLER KESİLDİ

Kırkpınar'da ilk 8 güreşçi arasında Osman Aynur, Abdullah Güngör, Orhan Okullu, Serhat Balcı, Recep Kara, İbrahim Şoraman, İsmail Balaban ve Fatih Atlı final için unanılmaz bir gayret sarfettiler. Çeyrek finalin favorisi gösterilen Mehmet Yeşil Yeşil'in İsmail Balaban ile olan karşılaşması izleyenlerin adrenalini arttırdı. Recep Kara çok savaştı, Osman Aynur mücadele etti, Serhat Balcı'nın taktiği ter attı, İbrahim Şoraman'ın atakları nefesleri kesti. z

Yazının Devamını Oku

Sivok tehlikesi!

28 Temmuz 2013
Beşiktaş son yıllardaki en uzun kamp dönemini geçirdiği Avusturya’da Southampton karşısında öncelikle gol yememeye oynadı.

Ama son dakikalarda geçen yılın sabıkalı savunmacısı Sivok’un yaptığı bireysel hatalar zincirinden dolayı kalesinde goller gördü.
Dünkü maçta hiç bir oyun felsefesi yok. Yeni kaptan Fernandes dahil, topu kapan gidiyor. Sağ ve sol bekler yerinden kımıldamıyor. Forvette yardımlaşma yok. Orta alanda üst üste üç pas yapan oyuncu olmayınca mağlubiyet kaçınılmaz oldu.

Genç oyuncu aşkı...Siyah beyazlılar, başka bir açıdan ise geçen yıldan farksız. Gökhan Töre’nin kaçıncı maçı, yaratıcı hiç bir şey yok. Zaten 5 milyon Euro’ya alınan oyuncuyu daha ikinci yılda kiraya vermezler. 100. yılda defansın yıldızı Ronaldo’ya benzerliği ile dikkat çeken Franco için sabretmek gerek.
Hırvat hocanın yaptığı tek önemli katkı Muhammed’e verdiği şanstı. Zor maçta oynayan Muhammed Demirci çalımları ve oyun zekasını golle süsledi. Tek hatası son dakikada Veli’ye verdiği geri pastı! Beşiktaş, Teknik Direktör Biliç’in oyun felsefesi ile yeni sezonda geçen yılki gibi fazla gol yemez. Ama ısrarla dağınık oynayan Sivok’u takımda tutulması Biliç’in hesaplarını alt üst edebilir.

Yazının Devamını Oku