Kadınlar değil kıyafetler "çıplak"

Sonbahar-kış sezonu her ne kadar koyu renklerin gölgesinde oldukça ihtişamlı bir görünüm sergilese de, tasarımcılar ten renginin gizli bir çıplaklık duygusu veren gizeminden vazgeçemiyorlar. Geceleri dantellerde, gündüzleri ise katlı etekler, volümlü elbiseler, ceket takımlarda "tensel" bir dokunuş hissedeceksiniz.

Müstehcenlik sona erdi. Sahne şovlarında çıplaklığı renkle ifade eden tasarımcılar, her ne kadar şov amaçlı bir transparanlık kullanmaya devam etseler de, koleksiyonların bütününde feminenliği artık farklı şekillerde yansıttıkları mesajını veriyorlar. Uçuşan kumaşlar, danteller, ipekler, şifonlar, tüvit, yün ve kaşmirlerle buluşan ten rengi ve bej tonları, modanın masum ama bir o kadar da kışkırtıcı bir yönünü ortaya çıkarmak için ustaca bir araya getiriliyor.

Chloe, Marc Jacobs, Stella McCartney, Alexander McQueen, Chanel, Miu Miu gibi tasarım gücünü her şeyin ötesinde tutan markalar, tenle adeta bütünleşen kıyafetleriyle modern, şık ve stil sahibi kadınlar yaratmanın peşindeler.

Geçtiğimiz yaz "nude look-çıplak görünüm" trendi, kışın soğuk günlerinde bu kez farklı bir yorumla gardıroplara giriş yapacak.

Çıplak ve romantik

Bedenle adeta dans eden kumaşlarla bir araya geldiğinde kendini daha da gösteren ten rengi, geceleri dantel ve ipekle birleşerek romantik bir yön çiziyor. Saten fiyonklar, taşlı broşlar, kürk etoller ve seksi stiletto’lar ise bu masumiyete eşlik eden detaylar arasında...

Moda, özellikle bu yıl kadınlarda çıplaklık ve transparandan uzaklaşsa da, tasarımların yansıttığı bu hisse bayılıyor. Gündüzleri, Burberry koleksiyonunda da görüldüğü gibi uzun, bedene oturan kabanlar, onu tamamlayan katlı veya kabarık etekler, ceket-pantolon takımlarda bej tonları ağırlıkta...

Bunun yanı sıra, elbise ve pantolonları tamamlayan ince veya kalın trikolar, belde yine aynı tonlarda kalın kemerlerle kombinleniyor.

Ofis içindeyse durum bundan daha farklı değil. Çıplak tonlardaki kısa ceketler, içine giyilen boyundan fırfırlı ipek bluzlarla son derece sofistike ve şık bir tarza sahip... Camel rengi ve siyah detaylar da yine kendi stilinizi ortaya koymanızda önemli bir rol oynuyor.

Sezonda; göğüs altına takılan kalın deri kemerler, ayrıca fiyonkla tamamlanan saten veya kadife kemerler, babetler, platformlu yüksek topuklu ayakkabılar, elde iri valiz tipi çantalar çok moda...

Sokak modasına farklı bir yorum

Beckham’lar, geçtiğimiz günlerde Venedik’te yürürken kıyafetlerinin uyumuyla dikkat çektiler. Miu Miu elbisesiyle Victoria Beckham, sezonun bu en gözde renginin öncülerinden. Elbise asimetrik omuz kesimi ve kabarık etek uçlarıyla tasarım kokuyor. David Beckham ise uzun gömleğinin üzerine giydiği yeleği, bol kesimli denim’i, kasketiyle rahat günlük bir tarza sahip. Çift, seçimleriyle sokak modasına farklı bir yorum getiriyor.

Yeni sezonda, gündüzleri etekleri dikiş detaylarıyla hareketlendirilmiş ten rengi elbiseler ve katlı etekler, kalçaya ve bedene oturan düğmeli manto ve kısa ceketlerle; geceleri ise uzun ve hafif, şifon ve ipek elbiseler, kürk etollerle kombinleniyor. Ofiste açık tonlarda pantolon veya diz boyu etek-ceket takımlar çok moda.

Bir kadını en zarif ne gösterir

Sadece zarafet değil aynı zamanda üstü kapalı bir feminenlik mesajı da veren plise, tasarımcıların hemen hemen her sezon gündeminde. Eğer tarzınız nahif bir şıklık, göze batmayan bir feminenlik sınırları içindeyse, yeni sezonda işe gardırobunuza plili bir ipek gömlek ekleyerek başlayabilirsiniz.

Boss, Beymen, Top Shop, Stefanel, Roman, İpekyol gibi markalar koleksiyonlarındaki beyaz plili gömlekleri erkeksi takımlarla kombinliyorlar. Gündüzleri ofiste koton, geceleri ise ipek gömlekler, bedene oturan ceketlerin, bol veya daracık pantolonların içinde ya da kışlık bermudaların üzerinde, oldukça "zamansız" ve şık görünüyorlar.

Ayrıca... Eğer vücudu saran elbiseler tarzınız değilse endişelenmeyin. Üstü kapalı bir seksilik sergileyen plili elbiseler, tasarımın gücünü ortaya koyuyor ve ne istediğini bilen kadınlara sesleniyor. Bu elbiseler, platformlu yüksek topuklular, şifon plili etekler ise viktoryen bluzlar ve Mary Jane tarzı modellerle tamamlanıyor.

Bustiyerler ön planda

Zeki Triko’nun başarılı tasarımcı Marc Zeff imzalı 2007 yılı iç giyim koleksiyonunun katalog çekiminde top model Rianne Ten Haken görev aldı. 18.yy’a ait çizgilerin, 60’lar ve 80’lerin izlerinin görüldüğü koleksiyonda volanlar, kurdeleler, saten kumaşlar, tüller, dantel ve işlemelerle romantizme gönderme yapılıyor, bustiyerler ön plana çıkarılıyor. Siyahta dantel ve saten birlikteliği kendini gösterirken, terletmeyen pijama, gecelik, sabahlık ve ev giysileri, bu yıl kadınları günlük hayatta da bambaşka bir boyuta taşıyacak.

MODA haber

Deriyle trikonun aşkı

Deri ve triko, sonbahar-kış sezonunda güçlü bir aşkla U.S Polo Assn.’nin koleksiyonunda buluşuyor. İktidarı bir süredir kaşmir ve tüvide bırakan deri, yeni sezonda daha güçlü bir şekilde koleksiyonlarda yerini alıyor. Camel, oranj, mürdüm ve kahve tonların hakim olduğu koleksiyonda, kürk yakalı kabanlar, tasarımlarıyla göz dolduran deri ceketler, incecik trikolarla şık ve sıcacık bir kışın habercisi.

Rafine bir tasarım

Saat, bence en az erkekler kadar kadınların da vazgeçilmez aksesuvarlarından biri... Saat tutkunları ise her kadının en az üç saati olması gerektiği konusunda hemfikir. Sade ve rafine tasarımlardan hoşlananlar için yaratılan Calvin Klein Jeans Accent, bileğinizi tamamen sarıyor. Mineral camı, beyaz kadranı ve farklı tonlarıyla da kışın moda renkleri, haki, kırmızı, kahve ve kum rengiyle uyumlu. Accent’in ilginizi çekebilecek diğer bir özelliği de anti-alerjik paslanmaz çelik gövdesiyle 30 metreye kadar su geçirmemesi.

Benim olmalı

Kendiniz ve sevdikleriniz için "Groom"

Louis Vuitton, geçtiğimiz hafta moda yazarları ve editörlere son tasarımları ile yılbaşı hediye seçeneklerini tanıttı. Aralarında en dikkat çekenlerden biri olan "Groom" küçük deri aksesuvarlar koleksiyonu, geçmişten bugüne hálá konuşulan sembollerden birini rengarenk bir yorumla, monogram kanvas ürün grubunun üzerine taşıyor. Detaylara önem verenler için ideal...
Yazarın Tüm Yazıları