Kadına şiddete karşı neden önlem alınmıyor

Meclisteki kadın milletvekillerini anlamakta zorluk çekiyorum. Kadınları ilgilendiren konulara hiç önem vermiyorlar.

Haberin Devamı

Sevgili Güzin Abla, son zamanlarda kadına şiddet salgın haline geldi. Bunun geçmişten günümüze kadar gelen ve devam eden sebepleri var.
Bir kere kadınlarımızın çoğunun ekonomik gücü yok. Mutlaka bir erkeğin getirisine gereksinimleri var. Devletin de bu konuda pek bir çözüm bulduğu söylenemez.
Kadın şikayet için polise gidiyor, “Kocandır, döver de sever de” cevabını alıyor. Devlet ve toplum olarak bu sabit fikirlerden kurtulamamışız.
Şiddete uğrayan kadın savcılığa gidiyor. Yüzü gözü morluklar içerisinde veya ciddi yaralanmış.
Bakıyorsunuz, kocası veya şiddeti yapan her kimse, mahkemeye dahi verilmeden serbest bırakılıyor. Adaleti temsil edenlerin standart bir kararı yok.
Birkaç ay evvel iki-üç kadın milletvekili, tecavüzle ilgili yasa tasarısı hazırlamıştı. Sanırım üzerinde çalışılmadan rafa kaldırıldı.
Mecliste birçok kadın milletvekili var. Ben bir erkek olarak bu milletvekillerini anlamakta zorluk çekiyorum. Kadınları ilgilendiren konulara hiç önem vermiyorlar. Şayet üzerlerine düşen görevleri bugüne kadar yapsalardı, bugün şiddet ve tecavüz konuları çoktan sonlandırılmış olurdu.
Sonuç olarak derim ki; gelen şikâyetler karakollarda karara bağlanmamalı, şikâyetçi kadın evine yollanmamalı, çünkü bunun ardından mutlaka bir cinayet çıkıyor.
Olay savcılığa intikal etmeli ve yeni çıkacak yasalar doğrultusunda şiddeti uygulayanlar caydırıcı cezaları almalı.
Kadın sığınma evlerinin fazlalaşması için kurumlar ve bireyler olarak bir kampanya başlatmalıyız. Ayrıca kadınları ekonomik olarak güçlendirmek için iş imkanları yaratılmalı.
Buradan kadın milletvekillerine sesleniyorum; bu konuda çok geç kalındı. Lütfen tez elden duyarlılığınızı gösterin. Kadına şiddet konusu bir an önce çözümlenmeli.
- Rumuz: Mustafa K.

Haberin Devamı

Sevgili okurum, bu konuda Sayın Bakan Fatma Şahin’in ciddi olarak çalışmalar yaptığını, kadınlara söz verdiğini biliyorum. Yasaların da şiddet olaylarına karşı ağır cezalar getirecek şekilde düzenleneceğini söylemişti.
Henüz bir değişiklik yapılmadı sanırım. Çünkü geçenlerde gazetelerden okuduğuma göre, adamın biri eski eşini döverek ağır yaralamış, birkaç ay hapis cezası almış, ama 500 TL karşılığında serbest bırakılmış.
Önceki gün de gazetelerde bir polis memurunun yine polis olan eşini öldürdüğünü, kadının daha önce koruma istediğini ama korumaların da bu acı sona karşı bir şey yapamadıklarını okudum, çok çok üzüldüm.
Artık işler bu duruma geldi, siz ötesini düşünün. Gerçekten acil kararlar alınması gerekiyor.

Yazarın Tüm Yazıları