Kadıköy savaşçıları

KADIKÖY savaşçıları tabirini, en son iki sezon önce bu sıralarda kullanmıştım.. F.Bahçe ogünden bugüne dek böylesine savaşmıyordu..

Atılan tokata yanağını uzatıyor, bir türlü karşılık veremiyordu. Konya'da kupadan elenirken de, Diyarbakır'da yenilirken de ‘‘Munis bir çocuk’’ gibiydi.. Sarı lacivertliler, Trabzonspor karşısında çok mu iyi oynadı? Belki hayır.. Ama, iyi mücadele etti, koştu, tekmeye kafasını koydu.. Yenik duruma düşmesine, savunması çok hata yapmasına, golü sayılmamasına rağmen moralini, temposunu bozmadı.. Atılan tokata bu kez yumrukla mukabele etti. Hele bir de 45. dakikada Ceyhun'un şutunda, direğe çarpıp çizginin içine düşen topu yardımcı hakem Emre Eyisoy iyi değerlendirip, Ali Aydın‘‘Gol’’ diye uyarabilse, F.Bahçe tam anlamıyla rahatlayacaktı. Ancak, bu golü vermedi diye Ali Aydın'ı fazla suçlayamayız. Çünkü, hatanın tamamı Emre Eyisoy'a aitti. F.Bahçe'nin Trabzonspor karşısındaki en büyük yıldızı Tuncay'dı.. Tuncay, yerinde oynatıldığı zaman neler yapabileceğini, attığı gollerle ve girdiği pozisyonlarla bir kez daha kanıtladı. Forvette oynaması için ille de Washington'un hastalanması veya antrenör değişikliği mi gerekliydi? Unutulmasın ki, bu genç oyuncu gelecekte Türk futbolunu sırtlayan isimlerden biri olacak.

Bırakın rahat oynasın

F.Bahçe'de tartışılması gereken bir konu daha var.. Ceyhun, ayağında fazla top tutuyor, çalım atıyor diye seyirci tarafından devamlı baskı altında tutuluyor.. Halbuki çok yetenekli, teknik kapasitesi yüksek ve iyi şut atan bir oyuncu.. Bırakın da biraz rahat oynasın.. Bir hata yapar, iki yapar, fakat sana maç kazandırır.. Ortega'ya gösterilen tolerans, ona neden gösterilmiyor. Bence, 62. dakikada Oğuz Çetin'in onu Steviç'le değiştirmesi de yanlış bir karardı.. Hakan Bayraktar, sağ kanat oyuncusu hiç değil. Birara Ümit Özat onun görevini üstlendi, ilk golün de ortasını attı. Ancak, aynı performansı savunmada tekrarlayamadı. Tıpkı, Fatih ve Mustafa Doğan gibi.. Abdullah gittikçe düzeliyor. Temposunu biraz daha yükseltebilirse, özlem duyduğumuz Abdullah'ı yeniden kazanabiliriz. Ama, aynı şeyleri Serhat'la Johnson için söyleyemeyiz.. Kendilerine devre arasında çeki düzen vermedikleri taktirde, onlara da kulübe yolu gözükür. Trabzonspor, Türk futbolunun Anadolu'ya açılan penceresi. Bunalımlı yıllar geçirdiler, şimdi toparlanma ve yeniden yapılanma sürecine girdiler. Ellerinde Fatih, Erman, Gökdeniz, Aurelio gibi iyi oyuncular var.. Samet Aybaba, her gittiği takımda Türk futboluna en az 4 genç oyuncu kazandıran, başarılı bir hoca.. Taraftarı eğer sabır gösterirse, önümüzdeki seneler Trabzonspor için umut verici görünüyor. İnanacak, güvenecek, bekleyecek ve sabır göstereceksin.. Başarılı olmanın tek ve gerçek yolu bu!
Yazarın Tüm Yazıları