Jackson'ların gözü Michael'ın milyarlarında

Janet Jackson fena sinirlenmişti Paris’in sürekli karşılık vermesine. Yeğenini bir kere daha tersledi: ‘’ Konuşulacak çok konumuz var, cep telefonu kapa artık. Ben görmeyeli çok şımarmışsın.’’‘Pop Kralı’ Michael Jackson’ın kızı Paris 15 yaşında ama laf altında kalacak, özellikle azarlanacak tipte değil. Teyzesi yeğeninin cep telefonunu koparırcasına çekip alınca yumruklaşmalarını bir koruma görevlisi önledi.

Haberin Devamı

Michael’ın kızıyla, kızkardeşi arasındaki tartışma giderek alevlendi. Evin ana salonunda Jackson’lar iki gruba bölünmüş ayrı bir kavga içinde. La Toya bir köşeye çekilmiş gelişmeyi ses çıkarmadan izledi. Paris’in konuşması bitince Michael’ın oğlu Prens (16), küçük kızı Blanket (10) i de alarak Jacksonlar’ın anaerki Katherine’in evine gittiler. Aileyi yakından tanıyan yazar Stacy Brown çocukların evde dondurma yiyerek Michael’ın plaklarını dinlediklerini söylüyor. La Toya kaleyi içinden fethetmeye kararlıydı. Haftalar önce iki poodle köpeğinin adlarını Prince ve Paris koyması kimsenin dikkatini çekmedi.

Çatışmaların özü miras kavgası. Michael’ın 2 milyar doları aşkın servetinin paylaşılma sorunu var. Yüksek dozlu ilaç nedeniyle 4 yıl önce hayata gözlerini kapayan pop kralı vasiyetinde servetini bir aile vakfının yönetimine bıraktı. Vakfı anne Katherine, vefatı halinde şarkıcı Diana Ross’un temsil etmesini bildirdi. Çocukları 18 yaşına gelince vakıf sahipliğini üsleneceklerdi.

Haberin Devamı

Hollywood’da, müzik ve eğlence aleminde bakire konu yok ama ’Pop Kralı’nın yüklü servetin paylaşılma kavgaları, dokuz çocuk büyüten Katherine ile metal işçisi baba Joseph’in hikayeleri, Michael’ın babasını direktörlükten azletmesi, mirastan dışlaması, Katherine’i sözde kaçırma eylemi, vasiyetname sahteliği iddiaları, 13 yaşında bir çocuğun ailesinin açtığı cinsel taciz davası (20 milyon dolar ödenerek kapatıldı) TV dizilerine rahatça malzeme olur.

Janet ile Paris’in tartışması güvenlik kameralarında izlendikten sonra Jackson kardeşlerinin yarısının aileevine girişlerini yasayla kısıtladılar. Bu grup içinde Paris’le çatışan Janet, Jermaine, Tito, Randy ve büyükabla Rebbie de bulunuyor.

Daha şimdiden kardeş çatışmasında en karlı çıkan La Toya. 56 yaşındaki La Toya‘Jackson’ adını kullanarak para yapmaya başladı. Prens, Paris ve Blanket genç kabiliyetleri arayan Ja-Tail şirketiyle anlaşma yaptı. Ja-Tail, La Toya’nın’ın şirketi. Tek müşterisi Michael’ın 3 çocuğu. Ünlü TV programcısı Oprah Prince, Paris ve Blanket’i yeni bir dizide oynatacak. 10 milyon dolarlık projede La-Toya’nın şirketi yüzde15 komisyon alacak. Prince bu yılın ikinci yarısında Londra’da çekilecek bir film için anlaşma imzaladı. Ja-Tail’a yüzde 15 komisyon ödendi.

Haberin Devamı

1983’de’ 40 milyon satış ile tüm zamanların en çok satan albümünü yapan pop kralı Michael rekorlara alışık bir sanatçı idi.

Sağlığında‘’Yaşayan Efsane ‘’ödülüne layık görülen sanatçı öldükten sonra da zirveden inmedi. Sony şirketi 2017’ye kadar 10 albüm için Jackson Aile Vakfı ile rekor sayılan 250 milyon dolarlık kontrat imzaladı. Son 3 yılda eski şarkılarının tekrar piyasa sürülerek 35 milyon satış yapması da ayrı bir rekor. Pop Kralı yaşamıyor ama plakları as solistlerden fazla satmaya devam ediyor.

La Toya güvenini kazandığı 3 yeğeninin desteğiyle önümüzdeki yıllarda Michael’ın servetini yönetme konumunu üslenecek. Altın yumurta yumurtlayan tavuğu pop kralının çocukları kapmışa benziyor.

 

Yazarın Tüm Yazıları