İzmirliler artık kaliteli eğlenceye doyacaklar

Haberin Devamı

Profesör Erkan Sevinç’i, sanırım tüm İzmirliler iyi tanır. Bodrum, Çeşme olmak üzere, pek çok hastanede de başhekim olarak görev yaptı. Erkan, benim de 35 yıllık arkadaşım. Birlikte de çalıştık. Çünkü kendisi, iyi bir doktor olmasının yanında, iyi bir müzik yazarı. Üstelik de pop, caz ve batı müziğinde, yazdığı yazılarla, yön vermiş bir isim. Ege’de 80’li yıllarda, Meb Ajans olarak, sevgili Mehmet Hüsnü Alat ile birlikte, çok büyük konserlere de imza attı. Erkan, 9 Şubat 2011 Çarşamba akşamından itibaren de, Tarihi Havagazı Fabrikası’nda, İzmirlilere tarihi akşamlar yaşatacak.
İlk konser Ayten Alpman
 Yeniden restore edilen, Tarihi Havagazı Fabrikası Sanat Evi’ nde, caz, rock, alternatif ve pop müziğimizin ünlü sesleri, 15 günde bir konser verecekler. Üstelik biletler 20.00 TL olacak. Erkan’ın sahibi olduğu, Ekru Kültür Sanat tarafından organize edilen konserler, yılların sanatçısı Ayten Alpman ile başlıyor. Yıllardır İzmir’de sahne almayan sanatçı, programında cazın en güzel örneklerini seslendirecek. Ezginin Gün-lüğü’nden tanıdığımız, Hüsnü Arkan, ‘Solo’ adlı albümünün, tanıtım konserini de burada verecek. Bu konserde bir de konuk sanatçı var... İzmirlilerin çok sevdiği Birsen Tezer... 23 Şubat 2011 akşamı, bu kez ünlü bir çift bizlerle olacak... Ayşe Gencer-İmer Demirer... Mayıs ortalarına kadar sürecek konserler dizisinde, Fuat Saka’dan, Neşet Ruacan’ a, Cem Adrian’ dan, Sibel Köse’ye... İzmirlilerin özlemle beklediği bir çok sanatçı yer alıyor.

Haberin Devamı

İşte Mutluluk
Ertan’a destek Liyakat Vakfı’ndan

Köşemin daimi okuyucuları hatırlayacaklar. 12 Ocak 2011 tarihli yazımın manşetinde, ‘Erkan’dan bir çıkartma daha, martta İzmir yine şenlenecek’ başlıklı, bir haberim vardı. Erkan’ın hazırlıklarını sürdürdüğü defile için, tek sorun, defileye sahip çıkacak bir vakıf arayışıydı. Bu yazım üzerine, bir vakıf defileye sahip çıktı. Üstelik de çiçeği burnunda bir vakıf... Vakfın Başkanı ise, İzmir’in başarılı iş kadınlarından, EBSO (Ege Bölgesi Sanayi Odası) tek kadın Meclis üyesi ve Vakıf Başkan Yardımcısı Berkay Eskinazi. Bu arada Eskinazi, bana göre gelecekte, İzmir’e belediye başkanı olabilecek donanıma sahip.
Dünyada fark yaratacaklar
“HER ŞEY İNANMAKLA BAŞLAR” sloganıyla, yola çıktıklarını söyleyen, Berkay Eskinazi, “ İzmir’de gençlerin ve kadınların potansiyelini ortaya çıkarmak için yola çıktık. Lider Yaratıcı Katılımcılar (LİYAKAT) Derneği suyun akışını değiştirecek, doğrudan girişimcilere ulaşacak projeleriyle, dünyamızda FARK yaratacak” dedi. İzmirli, 11 girişimci iş kadının önderliğinde kurulan, Lider Yaratıcı Katılımcılar (LİYAKAT) Derneği’nin, ben de onur kurulu üyesi oldum.
 Derneğin hedeflerine gelince;
 *Girişimciliği desteklemek için yeni kaynaklar yaratmak *Başarılı genç ve kadınları daha iyi şartlarda eğitim olanaklarına kavuşturmak *Girişimci bireyler olabilmeleri için mentorluk çalışmaları yapmak, *Rol Model oluşturmak.

Haberin Devamı

Bir Edebiyat Öğretmeninin büyük çabası

Alican Restoran’da fasıl dolu geceler
Başlığa bakıp, ‘ne alaka’ diyenler olur. Anlatayım, pardon yazayım... Kıbrıs Şehitler Caddesi’nde, uzun süredir, yemeklerinin lezzetini ve eğlencesinin kalitesini duyduğum, Alican Restoran’a dostlarımla gittim. İşte burada tanıdım Rıdvan Pişkin’i. Trakya Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı mezunu. Müzik, edebiyat, spor, sinema, kısacası çok dolu genç bir adam. 1999 yılında, Ünye Kültür ve Musiki Cemiyeti’nde, nota - solfej, makam, usul ve Türk müziği nazariyatı dersleri almış. Harika bir sese sahip. Çok da güzel ud çalıyor. Yani kendi çalıp, kendi söylüyor. Müthiş de zengin bir repertuvarı var. Bir Edebiyat öğretmeni olarak, ne kadar çabalasa bakmış ki, istediği okulda çalışamıyor... İstediği parayı da kazanamıyor... Müzisyen olarak da hayatını sürdürmeye karar vermiş. Tabii, bu arada 8. sınıf öğretmenliği de yapıyor. Şu an Ege Üniversitesi, Devlet Türk Musikisi Konservatuvarı, Türk Sanat Müziği Temel Bilimler Bölümü öğrencisi de olan, Rıdvan öğretmeni mutlaka dinleyin…
25 yıllık bir marka
Rıdvan öğretmenin çalıştığı Alican Restoran da İzmirlilerin tanıdığı, 25 yıllık bir marka. Özel yaprak ciğer ve köftesi dillerde... Girit mezeleri, deniz mahsulleri, Balık çeşitleri, midye, karides, kalamar , çiroz yine mevsimine ve ürününe göre ızgara veya tavada da pişirilerek servis ediliyor. Her perşembe, cuma ve cumartesi, canlı fasıl keyfi var. Öğle menüsü ile gündüz de hizmet veriyor. Öğle menüsünde, herhangi bir ızgara çeşidi, salata ve meşrubat sadece 10 TL. İşyerlerine ve evlere de servis yapılıyor. Patron Abdullah Ertemçöz ve oğlu Alican işin başında. İkisi de süper beyefendi. Evimin de yakınında olduğu için, Alican artık favorim...
Telefon: 0.232.463.92.22

Haberin Devamı

İhtiyaç sahiplerine
Dikkat

Bir mail geldi. Aynen yayınlıyorum. İhtiyaç sahiplerine duyrulur;
“İstanbul Üniversitesi, Kulak Burun Boğaz Anabilim Dalı olarak, 12 yaş altı, işitme problemi olan, maddi durumu kötü, hiçbir sağlık güvencesi olmayan, fakir çocukların, tüm tedavisini ve kullandıkları işitme cihazını ücretsiz karşılayacağız.”
Çevrenizde bu tür çocuklar varsa, lütfen benim telefonumu verin.
SEMA ONAY (Rektör Asistanı)
Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Yurtiçi Yayın Koordinatörü  Cep Tel: 0543 291 65 65 - 0532 504 02 22


Hayırlı olsun

Özer Ahıska, bizim mesleğin beyefendilerindendir. Yıllarca Hürriyet, Kelebek ve Haftasonu’nda çok başarılı işlere imza attı. Daha sonra emekliliğini isteyerek, meslektaşı, sevgili karısı Gülser ile Bodrum’a yerleşti. Fazla hareketsizliğe dayanamamış Özer... Şimdi Bodrum’un başarılı Belediye Başkanı, Mehmet Kocadan’ ın Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü oldu. Hayırlı olsun…

 

Yazarın Tüm Yazıları