İzmirli sanatçı Altın Küre Ödülleri’nde

BİLİYORSUNUZ, Altın Küre Ödülleri’nde İzmirli sanatçı Meltem Cumbul anons yaptı.

Haberin Devamı

Aslında başta ödül verecek denmişti, fakat son anda programda değişiklik olmuş sadece anonsla sahne aldı.
Olsun, tüm dünyanın takip ettiği, en önemli sinema ve televizyon yıldızlarının 1-2 dakika için bile olsa, görünmek için can attığı böylesi bir törende bir Türk sanatçıyı, hem de İzmirli bir sanatçıyı görmekten çok büyük onur duydum. Hele Atatürk’ün evrenselliği tartışılmaz sözü ile konuşmasını bitirmesi mükemmeldi.
Hemen belirteyim, Meltem Cumbul en beğendiğim oyuncu diyemem. Fakat evrensel vizyonunu her zaman takdir ettiğim bir sanatçıydı, özellikle bu hamlesinden sonra daha da fazla saygı duymaya başladım.
Forest Whitekar’dan ‘Yurtta Barış
Dünyada Barış’
Her zaman olduğu gibi bu önemli olayı da eleştirenler oldu. Elbisesi güzel değilmiş, neden uluslararası sanatçı denmiş v.s.
Evet, Meltem Cumbul’u daha şık gördüğümüz zamanlar oldu, ama oradaki havayı en iyi bilen o. Bu elbiseyi seçtiyse bir bildiği vardır diye düşünüyorum..
Uluslararası yapımlarda yer aldığını da hatırlıyorum, ama bu tip çıkışlarda, hep olduğu gibi lobilerin ve ikili ilişkilerin önemini unutuyoruz. Meltem Cumbul, dünya sinema endüstrisi içerisinde kendisine sadece kendi çabalarıyla haklı bir yer edinmiş bir sanatçı.
Bu arada, Cumbul’un İngilizce söylediği ‘Yurtta barış, cihanda barış’ sözünü ünlü Hollywood yıldızı Forest Whitekar, binlerce takipçisinin olduğu twitter’a yüklemiş. Hatta, arkadan bir Türk takipçisi ‘bu söz, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Atatürk’e aittir’ diye bilgi mesajı atınca ‘biliyorum, ama bu gece hatırlatan sanatçınızın adıyla tekrar etmek istedim’ yazmış.
Yıllarca kendimizi dünyaya anlatamıyoruz diye yakınıp durduk ya, işte sadece bu nedenle bile İzmirli sanatçımız Meltem Cumbul’un bu çıkışı çok önemli ve gurur verici...

Haberin Devamı

Çeşme’deki ağaçlara neler oluyor?

İsmi bende bulunan, Çeşme’den bir okurum mesaj atmış. “Çeşme’deki ağaç katliamı öyküsünü kime anlatsam da ağaçlar kurtulsa. Birçok yere yazdım ama yararı olmadı. Çünkü katliamı yapanlar çoğunlukla resmi plakalı araçlarla geliyorlar ve resimlerde görüldüğü gibi yeşil alandaki ağaçları katlediyorlar. Bir yıl önce de ara sokaklara kaldırım döşeme bahanesiyle kenarlardaki ağaçlar katledilip trafik magandaları daha iyi yarışsınlar diye sokaklar genişletildi. Sokakları genişlettiler fakat park yeri olarak bırakılmış olan cebi yok ettiler. Oysa yazlıkların olduğu semtlerde sokakları fazla genişletmeyip otopark olarak kullanılabilecek cepler oluşturulması daha uygundur. Bu şekilde kendini bilmez yabancı sürücülerin fazla sürat yapmaları ve dolayısıyla kazalar önlenmiş olur.”
Okurum öncesi ve sonrasını gösteren fotoğraflar da göndermiş.
Doğrusu, her yaz başı Çeşme’deki sitemize gittiğimizde biz de şok yaşıyoruz. Çünkü, koca koca ağaçların yerinde yeller esiyor. Bekçilere sorduğumuzda ise fırtınada ortadan yarıldı kesmek zorunda kaldık ya da çok yaşlıydı devrildi gibi yanıtlar alıyoruz. Yerine yenisini diken de yok. Bu Çeşme’nin her yerinde böyle eminim. Çeşme’deki bu ağaç katliamına son verilmesi için yetkililerin acil önlem alması, belki de bir ağaç sayımı yaparak kışın ıssızlığında yok olmalarını engellemeleri gerekli...

Haberin Devamı

İş kadınları 1. yaşını kutluyor

İş hayatında aktif çalışan, üreten kadını öne çıkarmak, desteklemek ve birbirleriyle ilişkilerini kuvvetlendirmek amacıyla geçtiğimiz yıl kurulan İzmir Ticaret Odası İş Kadınları Konseyi, ilk yaşını kutluyor. Yıldönümünü nedeniyle İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş ve İş Kadınları Konseyi Kurucu Başkanı Asuman Nardalı Tokuş, 20 Ocak 2012 Cuma, yani yarın, saat 17.00’de Ticaret Odası, Zemin Kat Sergi Alanı’nda düzenlenecek bir kokteyl veriyorlar. Kadınlarımızı destekleyen böyle oluşumların artması umuduyla, Konseyin uzun yıllar çalışmalarına devam etmesini diliyorum...

Yazarın Tüm Yazıları